Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
18
Vélemények
30
Képek
10
Videók

Vélemények: Jégvarázs 2 (2019)

 
Alka   2020. 06. 18.

legújabb vélemény

Az elsőjöz képest gyenge

 
Lubi   2019. 11. 25.

a nap véleménye

Sok jég, kevés varázs

Mindig nehéz olyan filmet értékelnem, melynek egyértelműen nem tartozom a fő célközönségébe semmilyen szempontból. A Jégvarázs 2 pedig egyértelműen gyerekeknek szól, közülük is inkább a kislányoknak. Ennek ellenére tudok értékelni egy jó történetet, de ez egyértelműen nem az. Az első Jégvarázs film sem volt kimondottan különleges a maga nemében, de egy eredeti történetet mesélt el szerethető karakterekkel, remek vizualitással és egy már-már idegesítően fülbemászó dallal, amit azóta sem sikerült elengednie a populáris kultúrának. Egyértelmű volt viszont, hogy a filmet egyfelvonásosra tervezték. Viszont a hatalmas anyagi siker magában hordozta a folytatás kötelező elkészítését, ami kreatív ambíciók hiányában sokkal inkább emlékeztet egy nagyon drága videós folytatásra, semmint önálló mozifilmre. A régi szereplők mind visszatérnek, és megismerkedhetünk pár új arccal is, még, ha csak rövid ideig látjuk is őket. Az első rész mellékszereplői mellékvágányra terelődnek a folytatásban, és a történetszáluk teljesen érdektelen, nem ad hozzá a történethez. Érezhetően csak azért íródtak bele a filmbe, mert vissza akarták hozni az összes szeretett hőst az első részből. Ez a teljes produkcióra érvényes. Mivel egy kerek egész, lezárt történetet kellett anyagi okokból folytatni, a készítők visszatértek a múltba ahelyett, hogy előre tekintenének, mivel mi jöhet még a „boldogan éltek, míg meg ne... több»


 
Artemisia   2019. 12. 28.

Elza eredettörténete

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Egyszerre folytatás és előzményfilm, Elza eredettörténete is. Tovább bővíti a Jégvarázs világát azáltal, hogy új szereplőket, új helyszínt ismertet meg velünk – a nomád, misztikus nortuldra népet és az Arendelle-lel határos, elátkozott erdőt. Megmutat egy szeletet Arendelle történelméből, és a történet céljaként és csúcspontjaként pedzegeti a Jégvarázs-univerzum központi kérdését: Miért rendelkezik Elza varázserővel, és mi a legjobb cél, amire csak használhatja? A rajzfilm gyönyörű érzelmességgel boncolgatja és válaszolja meg az összes felmerülő kérdést. A legerősebb érzelmi szálat továbbra is az Elza és Anna közötti testvéri szeretet képviseli, de az első részhez képest sokkal emocionálisabb a történet. Elza és Anna között folyton jelen van az attól való félelem, hogy elveszítik egymást, és nagyban növeli a feszültséget, hogy valóban elszakadnak, és külön-külön is veszélybe kerülnek. Az első részben a cselekmény komorságát tompították Anna és Kristoff vidám jelenetei, most a kettejük közös jelenetei is sötétebb hangvételűek, Kristoff kétségbeesett monológjai és dalai szintén előrevetítik az elszakadásukat, sőt, a mindig mókás Olaf komorabb témákról elmélkedik (az elmúlásról és a változások állandóságáról), később pedig egyszerűen elszállingózik, elfogy. Azokról a szívszorító jelenetekről már nem is beszélve, mikor Elza ráj... több»

 
Shelby07   2020. 03. 26.

Egy igazi hercegnős animáció, szerelemmel, akcióval fűszerezve. A folytatástól féltem, mert az első rész nagyon jó lett és az egész világon a kislányok kedvence. Valamelyest új élményt adott a sok hercegnős mese között és ettől volt olyan különleges az első rész. De ha valami nagyon jó, azt általában már csak elrontani tudják. Szerencsére most nem az történt. Sikerült újabb izgalmat csempészni a történetbe, új karakterekkel színesítették a repertoárt, ami igazán feldobta ezt az egész mesét. Eddig Olaf és Sven volt a két leginkább imádni való karakter, nélkülük nem is lett volna ilyen szórakoztató, mert mindketten humorosak és szerethetőek. Ezt sikert tetézniük és egy újabb talán még imádni valóbb kis karaktert csempésztek a második részbe. Az különösen tetszett, hogy sikerült az előző részhez képest egy kicsit több humort belecsempészni. Pont annyit amennyit kellett. Nem csak gyerekeknek ajánlom, hanem felnőtteknek is, mert még felnőtt fejjel is imádtam és le sem vettem a szemem a képernyőről. Persze azóta mióta először láttam megnéztem még vagy háromszor. Megunhatatlan.

 
Ms. Akárki   2019. 12. 01.

Nagyon szép mese. Nem csalódtam a folytatásban. Olaf szokás szerint édes é vicces ami remek színt visz a történetbe. Kellemes kikapcsolódás volt az egész családdal. A zeneszámok is kifejezetten jól sikerültek.

 
lucy07   2019. 11. 30.

Nekem nem okozott csalódást a második rész, sőt talán még jobban is tetszett az elsőnél. Igaz a dalok itt nem voltak olyan fülbemászók, mint az első részben, de rosszak se voltak. A történet viszont jobban tetszett és szerencsére Olaf hozta a formáját itt is.

 
diumiu   2020. 02. 23.

Az első rész sikere után egyértelmű volt, hogy érkezni fog a folytatás. Ilyenkor mindig jön a kérdés, hogy mennyire tudja azt a szintet megütni, amit az első résznél sikerült. Nekem összességében tetszett a film, ebben is voltak jó poénok, de az első marad a kedvencem már csak a zene miatt is.

 
Timon   2019. 11. 22.

Tartalmazhat cselekményelemzést és talán spoilereket. Habár az első rész valahogy nem igazán győzött meg,erre mégis rászántam magam, mert az előzetes(ek) egy erősebb, komorabb folytatásra engedték következtetni.Már az elején éreztem, hogy megérte ez a viszonylag merész ötlet. Egy közönség által jónak tartott film folytatásaként nem szükséges feltétlenül a bőrlehúzás kategóriáját megközelítési, ha hozzá méltó.Szóval szerintem ebből a szempontból sikerült az előzőt felülmúlnia. Azt a tipikus múlt felkutatásnak szánt koncepciót könnyen mentette az animáció, és az, hogy a túlzott színességet ezzel mellőzték,és az erős drámai jelenetek. Sok éneklés ugyan volt benne, de most ez annál jobban jött át valamiért.Pontosan nem tudom definiálni, maradok inkább annál, hogy egy érzés. A film sikere pedig sok szempontból már hónapok óta hatalmának ígérkezik. Viszont még mindig Az oroszlánkirályhoz nálam az év animációs filmje, ez viszont utána rögtön a következő a listámon. A moziból igencsak elégedetlen jöttem ki. 10/9

 
Zoe091   2020. 01. 11.

Nekem az első része jobban tetszett, de azért ezt is meglehet egyszer nézni. Valószínüleg a gyerekek jobban élvezik. :D

 
Spidey   2020. 02. 01.

Számomra az első rész élvezetesebb volt főleg slágergyanús számok tekintetében de érzelmes történetből itt sincs hiány. Kicsit jobban megismerhettük Elsa múltját. Olafon pedig szokás szerint jókat lehetett nevetni. Az animáció pedig már márföldöntúli látványot teremtett olykor.

 
Bedecs.hu   2020. 03. 23.

Hatalmas csalódás.

Nyomába se ér az első résznek. Nem bánom, hogy a mozis vetítésről lecsúsztunk, pénzkidobás lett volna. :(

 
Slater   2020. 01. 02.

Leeloo Dallas világjegy

::::SPOILER:::: Tudnotok kell, hogy imádom az animációs filmeket, valamint a zenés filmeket is, így nem is kérdés, hogy a Jégvarázs első része nálam hatalmas siker volt. Imádtam a zenéket, a sztorit, a látványt, mindent. Amikor kiderült, hogy érkezik a folytatás, nagyon örültem. Azt gondoltam, hogy az Így neveld a sárkányodat trilógia és a Táncoló talpak 2 után nem kell félni a folytatástól, mert ezek a filmek szerintem nagyon jól sikerültek. TÉVEDTEM... Na de először beszéljünk a pozitív dolgokról! 1, A látványvilág zseniális, nagyon szépen kidolgozott. Már az előző részben is voltak szép jelenetek, de nyilván a technikai fejlődésnek köszönhetően most ámulhatunk egyes jeleneteken. 2, A történet bizonyos részei is tetszettek. Jó volt megismerni Arendelle történetét, megismerhettünk egy új helyszínt, megtudhattuk, hogyan ismerkedtek meg Elza és Anna szülei, valamint, hogy miért és hogyan haltak meg az előző részben. Kicsit a történet így kerekebb, "komolyabb" lett. Viszont "nagyon meglepő", hogy a történet középpontja a tűz, víz, levegő és föld szellemei voltak, és persze az ősi mesék beszélnek egy ötödik szellemről/elemről. Hahhóóóóó, látta valaki Luc Besson: Ötödik elem című filmjét? Persze, értem én, hogy valahogy meg kellett magyarázni Elza varázserejét, de tényleg csak így lehetett? Gondolom, ezek után senki nem lepődik meg, hogy ki a "Bolygó kapitánya" Mint ahogy azt eml... több»

 
anssi   2019. 12. 10.

Lenyügöző.

Jégvarázs 1. része egy kultikus rajzfilm, 2. rész magasra tette a lécet, meg is ugorta. Mind a dalok, mind a magyar dalszövegek javultak, szinkronstáb is maradt. Vágó Detti és Füredi Niki két angyal, vége fele már könnyes szemmel néztem a filmet, de akadtak vicces pillanatok. Nagyon szerettem, már a következőt tervezem

 
❤Fanniiii❤   2020. 05. 17.

nagyon tetszett. Nézzétek meg!

 
achyles77   2019. 11. 17.

Elképesztő, hogy mennyire vártam ezt a mesét, imádtam az első részt egyszerűen, de sajnos a folytatás egy kissé csalódást okozott. Igazából nem az a gond, hogy ne tudta volna hozni az első rész színvonalát, de sokkalta inkább önismétlő volt az egész.

 
Torres9   2019. 11. 14.

Az első rész magasra tette a lécet nálam, talán ezért is van némi hiányérzetem most a folytatásból. Bár nagyon kedves és gyönyörű történet az egész. Nálam valahogy nem talált úgy be, mint annak idején, mikor először láttam az elsőt. Persze még így is szinte biztos, hogy még csomószor meg fogom ezt nézni.

 
OrSi   2019. 11. 12.

Ismerve az első rész sikerét el tudom képzelni, hogy a gyerekek, de főleg a kislányok szájtátva nézik. Nekem kb. ugyanaz a benyomásom, mint a Jégvarázs 1-nél volt: túl sok és idegesítő a zene, túlságosan nyálas Elza és Anna testvéri szeretete. Minden olyan "túl". Olaf viszont továbbra is nagy kedvencem maradt, az ő vicces pillanataiért megérte végigszenvedni az egészet. Nem rontok az értékelésén, mert a kategóriáján belül kétségkívül jó. Mínusz egy csillag, mert nekem nem tetszik.

 
kasztni   2019. 11. 09.

Sikerült az első részt is felülmúlnia, és ez nagy szó, mert akkoriban az is első látásra lenyűgözött. A folytatásnak érdekesebb és kidolgozottabb a története, bár az is megfordult a fejemben, hogy egy hatéves számára talán nehezen követhető. Őket viszont valószínűleg lenyűgözi a látvány, amire valóban nem lehet panaszunk. A zene ebben a részben is gyönyörű, az egész hozza az már megszokott, Jégvarázsos hangulatot.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.