Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
90
Vélemények
36
Képek
4
Videók
Aranyhaj és a nagy gubanc
 
indingo   2017. 05. 02.

Helyes mese volt, bár már azt hitte az ember, hogy minden Disney hőst ismer. A kis kaméleon tetszett a legjobban, egynek elment a történet is.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 06. 25.

A mese, amely újra útjára indította a Disney hercegnőket (gondoljunk csak az Aranyhaj utáni őrületre a Jégvarázzsal és a Vaiana-val). Egy igazi mágikus történet, ami már-már népmesei elemekkel vegyíti a Disney-re jellemző sablonokat. A varázserővel bíró virág, a toronybazárt hercegnő és a gonosz mostoha, aki megszállottan retteg az öregedéstől. Ezúttal egy kedves kis kaméleon és egy magát kutyának képzelő ló (ez is oly gyakori a Disney-univerzumban) kíséri a hősöket, akik együtt legyőzhetetlenek, harci eszközeikké pedig egy serpenyőt és hát természetesen az aranyszínű hajzuhatagot választják, amely olykor gyógyít, olykor indaként vagy fegyverként használható. Sok-sok fülbemászó dalt kapunk ezúttal is, amelynek szövegei a magyar szinkronnal kissé butyutának hatnak. Az a jelenet amikor Flynn és Aranyhaj egy csónakban ülve figyelik a kastélyból kiengedett lámpásokat igen ügyesen van megkomponálva és igazi romantikus hangulatot teremt a mese közepe felé. Kiszámítható (de az elvárásoknak megfelelő) végkifejlet, kellemes mese (bár engem a Jégvarázs azért jobban a hatalmába kerített).


 
Deku   2017. 07. 11.

Nem tudott úgy megfogni mint mondjuk egy Jégvarázs vagy a Moana. Ez inkább kissé idegesítő volt és sablonos. Humorban nem volt rossz mert volt pár pofás poén de ennyi semmi több.

 
Hetedik   2018. 07. 19.

Tökéletes remekmű a Disney-től, nem csoda hogy olyan nagy volt a büdzsé. Az animáció kifogástalan, rendkívül humoros és még érzelmes is helyenként. A ló pedig vitte a showt.

 
szaka123   2018. 03. 26.

Természetesen csak olyankor látom, amikor a tévében megy és van egy kisgyerek is a szobában. Vannak benne jó poénok, amik felnőtt fejjel is ülnek. Ha valaki családi kikapcsolódást keres, akkor megtalálta!

 

Nyálas Eugén és Aranyhaj egyaránt láthatóak egy nagy tömeg részeként a palota kapujánál,a Jégvarázs című filmben, amikor Elsa hercegnőt megkoronázzák.

(Norbi )
 

A főhősnő, Rapunzel az egyetlen olyan Disney hercegnő, akinek zöld a szeme.

(Shelby07 )
 

Az aranyhaj történet eredete valójában német, ahol is Rapunzel néven ismert.

(Shelby07 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.