Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
103
Vélemények
36
Képek
4
Videók
Aranyhaj és a nagy gubanc
 
Timon   2020. 04. 02.

legújabb vélemény

Modernebb Disney-animációk közül az egyik kedvencem,és szerintem valamivel több eredetiséget is tartalmaz,mint mondjuk a Jégvarázs vagy a folytatása.Kedvenc részeim benne az,amikor a vendéglőben énekelnek és a fordulatos,de azért boldog befejezés. A poénos részek már-már fárasztóak voltak,de van tanulsága is a mesének.Hogy az egyik kedvenc részemet idézzem:,,Nagyon is él!" 10/10

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

Nagyon tetszik a képi megjelenítés és a történet is igazán szórakoztató volt számomra. Aranyhaj egy újabb Disney hős lett.


 
indingo   2017. 05. 02.

Helyes mese volt, bár már azt hitte az ember, hogy minden Disney hőst ismer. A kis kaméleon tetszett a legjobban, egynek elment a történet is.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 06. 25.

A mese, amely újra útjára indította a Disney hercegnőket (gondoljunk csak az Aranyhaj utáni őrületre a Jégvarázzsal és a Vaiana-val). Egy igazi mágikus történet, ami már-már népmesei elemekkel vegyíti a Disney-re jellemző sablonokat. A varázserővel bíró virág, a toronybazárt hercegnő és a gonosz mostoha, aki megszállottan retteg az öregedéstől. Ezúttal egy kedves kis kaméleon és egy magát kutyának képzelő ló (ez is oly gyakori a Disney-univerzumban) kíséri a hősöket, akik együtt legyőzhetetlenek, harci eszközeikké pedig egy serpenyőt és hát természetesen az aranyszínű hajzuhatagot választják, amely olykor gyógyít, olykor indaként vagy fegyverként használható. Sok-sok fülbemászó dalt kapunk ezúttal is, amelynek szövegei a magyar szinkronnal kissé butyutának hatnak. Az a jelenet amikor Flynn és Aranyhaj egy csónakban ülve figyelik a kastélyból kiengedett lámpásokat igen ügyesen van megkomponálva és igazi romantikus hangulatot teremt a mese közepe felé. Kiszámítható (de az elvárásoknak megfelelő) végkifejlet, kellemes mese (bár engem a Jégvarázs azért jobban a hatalmába kerített).

 
Deku   2017. 07. 11.

Nem tudott úgy megfogni mint mondjuk egy Jégvarázs vagy a Moana. Ez inkább kissé idegesítő volt és sablonos. Humorban nem volt rossz mert volt pár pofás poén de ennyi semmi több.

A film összbevétele 591 794 936 dollár volt (imdb.com).

 

Nyálas Eugén és Aranyhaj egyaránt láthatóak egy nagy tömeg részeként a palota kapujánál,a Jégvarázs című filmben, amikor Elsa hercegnőt megkoronázzák.

(Norbi)
 

A főhősnő, Rapunzel az egyetlen olyan Disney hercegnő, akinek zöld a szeme.

(Shelby07 )
 

Az aranyhaj történet eredete valójában német, ahol is Rapunzel néven ismert.

(Shelby07 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.