Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Shrek a vége, fuss el véle (2010)

Shrek Forever After
Filmadatlap
 
35
Szereplők
26
Vélemények
49
Képek
1
Videók

Galéria (49)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2021. 03. 03.

legújabb vélemény

0

Óriási ötlethiány a készítőknél. Fárasztó és bágyadt katyvasz. Flashback és flashforward, nagyjából ennyi, és semmi több.

 
Artemisia   2018. 10. 23.

2

4 csillagot adok neki, bár nehéz minden szempontnak megfelelő és kimerítő kritikát írni róla. 1. Maga mint önálló film értékes darab, nagyon szépen van árnyalva az "apokalipszis" utáni világ, gyönyörű a képi világ. Elég mozgalmas, rengeteg élvezhető ... több»

 
indingo   2017. 04. 12.

0

Picit talán már sok a zöld Ogréből, de nekem ez is tetszett csak picit marad el az előzőektől. Ugye már mindent láttunk, most új szereplőként jött a manó.

 
Thibo84   2019. 05. 22.

0

Egy kicsivel jobb lett mint a harmadik rész, és ez talán az új ogréknak köszönhető. Itt is sok karakter van, ugyan úgy mint az előző részben, de valahogy itt jobban tudták kezelni a számtalan szereplőt. Ismét sok érzelem van benne, de nem a humor rovására.

 
Deku   2017. 11. 28.

0

Meglepett mert sokkalta jobb filmet kaptam mint, amire első alkalommal számítottam. Érdekes módon igazán kedvelni-való film ez, mégis ennek ellenére én inkább csak középszerűnek nevezném, mintsem valami nagyszerű műnek és mégis megnyert magának.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

0

Nekem az első két részhez képest nagyon rossznak tűnik, az első kettővel olyan magasra rakták a lécet hogy azt már nem is sikerült átugrani. Kár érte, poénok se voltak jók. A történet is nagyon rossz volt. Maga azt a hangulatot sem hozta. Szerintem m... több»

 
dailyfilmsan   2020. 11. 25.

0

Szeretem a Shrek rajzfilmet, és hiba volt, egy kicsit gyengécske a 3. rész. Azért örülök, hogy nem adták fel, és elkészítették ezt. Sokkal jobb és összeszedettebb, ötletesebb, mint az előző rész. Nem is értem, eddig miért nem hoztak több ogrét a rajz... több»

A film összbevétele 752 600 867 dollár volt (imdb.com).

 

Mivel ez a rész lényegében Shrek és Fiona házasságának válságáról szól, a produkciós csapat különböző házassági tanácsadókkal konzultált arról, hogy a szereplőknek hogyan kellene viselkedniük, hogy a legjobban átadják a krízishelyzetet a nézőknek.

(dailyfilmsan)
 

Rumpelstiltskin egyik boszorkánytársának a "Baba" nevet adták a készítők a szláv/orosz folklór boszorkányáról, Baba Yagáról.

(dailyfilmsan)
 

2010-ben a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A furulyaszólókat Jeremy Steig, az ismert jazzfuvolás játszotta. Érdekesség, hogy ő William Steig, a Shrek forgatókönyvírójának a fia.

(ps)
 

A történet kitalálása közben Walt Dohrn segített az új hangok kiötlésében. Azt a hangot, amit Rumpelstiltskinnek javasolt, senki más nem tudta olyan jól visszaadni, mint ő, ezért a készítők rá osztották ezt a szerepet is.

(ps)