Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
35
Szereplők
25
Vélemények
18
Képek
1
Videók
 
HannaK   2020. 09. 18.

legújabb vélemény

Amikor először láttam az első széria előzetesét nem gondoltam volna hogy ilyen sok rész fog még készülni belőle. Ráadásul ilyen jó rész. Ez is egy kalandos és izgalmas történet, sok helyes poénnal.

 
indingo   2017. 04. 12.

Picit talán már sok a zöld Ogréből, de nekem ez is tetszett csak picit marad el az előzőektől. Ugye már mindent láttunk, most új szereplőként jött a manó.


 
Deku   2017. 11. 28.

Meglepett mert sokkalta jobb filmet kaptam mint, amire első alkalommal számítottam. Érdekes módon igazán kedvelni-való film ez, mégis ennek ellenére én inkább csak középszerűnek nevezném, mintsem valami nagyszerű műnek és mégis megnyert magának.

 
Artemisia   2018. 10. 23.

4 csillagot adok neki, bár nehéz minden szempontnak megfelelő és kimerítő kritikát írni róla. 1. Maga mint önálló film értékes darab, nagyon szépen van árnyalva az "apokalipszis" utáni világ, gyönyörű a képi világ. Elég mozgalmas, rengeteg élvezhető ... több»

 
Orosz István   2016. 05. 28.

Nekem az első két részhez képest nagyon rossznak tűnik, az első kettővel olyan magasra rakták a lécet hogy azt már nem is sikerült átugrani. Kár érte, poénok se voltak jók. A történet is nagyon rossz volt. Maga azt a hangulatot sem hozta. Szerintem m... több»

 
Thibo84   2019. 05. 22.

Egy kicsivel jobb lett mint a harmadik rész, és ez talán az új ogréknak köszönhető. Itt is sok karakter van, ugyan úgy mint az előző részben, de valahogy itt jobban tudták kezelni a számtalan szereplőt. Ismét sok érzelem van benne, de nem a humor rovására.

 
GedyPapa   2017. 03. 10.

Az utolsó bőrt is le akarták húzni a történetről és ez nagyon fájdalmasra sikerült. Már az alapkoncepció is erőltetett, de a megvalósítás még kevésbé szerethető. Pedig az egész szériának az volt a mozgatórugója, hogy nagyon meg lehetett kedvelni a sz... több»

Galéria (18)

Videók (1)

A film összbevétele 752 600 867 dollár volt (imdb.com).

 

Mivel ez a rész lényegében Shrek és Fiona házasságának válságáról szól, a produkciós csapat különböző házassági tanácsadókkal konzultált arról, hogy a szereplőknek hogyan kellene viselkedniük, hogy a legjobban átadják a krízishelyzetet a nézőknek.

(dailyfilmsan )
 

Rumpelstiltskin egyik boszorkánytársának a "Baba" nevet adták a készítők a szláv/orosz folklór boszorkányáról, Baba Yagáról.

(dailyfilmsan )
 

2010-ben a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A furulyaszólókat Jeremy Steig, az ismert jazzfuvolás játszotta. Érdekesség, hogy ő William Steig, a Shrek forgatókönyvírójának a fia.

(ps)
 

A történet kitalálása közben Walt Dohrn segített az új hangok kiötlésében. Azt a hangot, amit Rumpelstiltskinnek javasolt, senki más nem tudta olyan jól visszaadni, mint ő, ezért a készítők rá osztották ezt a szerepet is.

(ps)
 

Ez egyetlen Shrek film, ami 2.35:1 képaránnyal került a mozikba.

(ps)
 

Rumpelstiltskin egy rövid rész erejéig a Harmadik Shrekben (2007) is feltűnt.

(ps)
 

Ebből a részből végre kiderül, hogy hívják Shrek gyermekeit: Fergus, Farkle és Felicia.

(ps)
 

Ez az első Shrek film, ami valódi 3D-ben került bemutatásra.

(ps)