Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%
Filmadatlap
 
41
Szereplők
69
Vélemények
35
Képek
1
Videók
Shrek 2
 
HannaK   2020. 09. 18.

legújabb vélemény

Remek kikapcsolódást biztosít a mese, nem csak a kalandos története és a mókás Szamár miatt, hanem a fülbemászó zenéket se felejti el egyhamar az ember.

 
harnas1207   2018. 12. 24.

a nap véleménye

Shrek 2-t karácsonyra!

A mesék aranyosak és kedvesek, gyakran komoly mondanivalójuk van. Ehhez manapság egyre gyakrabban párosul kifinomult humor, mely nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is meg tudja nevettetni. Azonban az a fajta paródia poénözön amit a Shrek 2 f... teljes kritika»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 11. 12.

Az elsőhöz hasonlóan ez is jól sikerült, az új karaktereket is jól megcsinálták, egyáltalán nem maradt alul, mint ahogyan a legtöbbször szoktak a folytatások. A poénok a story mind nagyon jól ki lettek találva. Az embert a képernyő elé szegezi.

 
indingo   2017. 04. 12.

Semmiben sem maradt el az elsőtől, újabb helyes karaktereket hoztak be a mesébe. A története teljesen más, mint az előző. Nagyon jó humora van és Shrek a régi.

 
Deku   2017. 07. 10.

Ez a mese még mindig fenomenális, bár szerintem az első része az újdonság miatt azért jobb volt ez sem maradt el. A szamár persze most is viszi a filmet. Haláli poénok vannak benne.

 
Orosz István   2017. 07. 25.

Szerintem a négy rész közül, ez a második epizód a legjobb. Rengeteg poén van benne, emellett jól kifigurázza a klasszikus mese hősöket. A magyar hangok elképesztően jók.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 23.

A kedvenc shrek részem ! Szerintem nagyon jóra sikeredett, nagyon jól beágyazták a filmes vonatkozásokat. Fiona karaktere nagyon sokat változott az első részhez képest jó irányba. Romantika faktor is van benne nagyon szépés mély mondanivalók jönnek f... több»

A film összbevétele 919 838 758 dollár volt (imdb.com).

 

A rajzfilm hűen az előző részhez szintén tele van filmes utalásokkal, mint például: Zorró álarca, Óz a csodák csodája, Gyűrűk ura, Mission impossible, A bolygó neve halál, és még sok más film is fellelhető ha szemfüles a néző.

(dailyfilmsan )
 

Az animációs filmek közül a Shrek 2 büszkélkedhet a legjobb nyitóbevétellel a rajzfilmtörténelem során.

(dailyfilmsan )
 

A shrek 2 a harmadik a történelem legjobb 3 napos nyitóbevétel listáján.

(dailyfilmsan )
 

Legjobb betétdal kategóriában elnyerte a Phoenix-i Filmkritikusok Szövetségének díját.

(GedyPapa)
 

2004-ben a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

2004 legjobb nyitóhétvégével rendelkező filmje Amerikában.

(mamiéstöti2)
 

Az eredeti történet írója, William Steig a film készítése közben hunyt el.

(SódóGA)
 

Shrek arca azért lett ennyire kifejező, mert az animátorok 218 működő "izmot" raktak bele.

(SódóGA)
 

Amikor Fiona elböfögi magát az asztalnál, valóban Cameron Diazt hallhatjuk.

(SódóGA)
 

A Túl az Óperencián világában megjelenő bolti feliratok, mind egy-egy valós márka paródiái, mint például a Burger Prince.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.