Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
33
Szereplők
105
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
HannaK   2020. 09. 15.

legújabb vélemény

Sose felejtem el amikor először láttam. Leesett az állam, hogy ennyi ötlet hogy fér egy mesefilmbe. Azóta a játékokra is más szemmel nézek.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

Először kicsit féltem ettől az animációtól, de fél óra nézés után már tudtam, hogy a folytatását is fogom követni. Mindenképp ajánlom minden korosztálynak.


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 28.

Maradandód alkotni - Toy Story

Akárki akármit mond, számomra a Toy story mindig a top mesék között marad. Emlékszem, gyerekkoromban megvolt VHS-en, s naponta megnéztem, s minden egyes alkalommal ámulatba ejtett, ahogy a játékok életre kelnek, majd egy nem mindennapi kalandban lesz... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

Gyerekkorom egyik kedvenc meséje volt. Nagyon ötletes jól megvalósított és látványos mese, amit az alkotók elképzeltek. Imádom.

 
indingo   2017. 04. 12.

Aki volt gyerek az szereti ezt a mesét. Könnyed története van, de mégis nagyon mozgalmas. A karakterek igazi személyiségek, nagyon jó párbeszédek vannak benne.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

Nagyon kezdetleges a technika, de látszik hogy nagyon igyekeztek az animátorok hogy ez egy jó rajzfilm legyen. Jó is, történetileg és narratív jelleggel is csak azt lehet mondani rá hogy szuper, mint bevezető film. Megismertet Andy-vel és az ő játéka... több»

 
Thibo84   2019. 06. 08.

Ez az alkotás egy új korszakot, az animációs filmek forradalmát indította el. A grafika és a karakterek kidolgozottsága szép lett, a történet szívmelengető, ugyan akkor humoros is. Csak egyet nem értettem már akkor sem és most sem, hogy ha Buzz úgy v... több»

A film összbevétele 373 554 033 dollár volt (imdb.com).

 

Az emberi szereplőket sokkal nehezebb volt megalkotni, ezért nem volt édesapja Andynek.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Andy karakterét Andries Van Dam, a Brown Egyetem professzora ihlette, aki a komputer technika és animáció tudományának nagy mestere és a film készítői közül sokakat tanított is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kis Bo Peep, akibe Woody szerelmes lesz az első filmben az eredeti tervek szerint egy Barbie baba lett volna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Pixar 1993-ban bemutatta a Disney-nek a Toy story egy korábbi verzióját, amelyben Woody gonosz volt és a többi játékot inzultálta. A Disney azonnal felkérte a Pixart, hogy írjon új forgatókönyvet a történethez. Egy hétbe telt, mire Woody karakterét szerethetőbbé sikerült varázsolni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Andy könyvespolcán a könyvek címeit Pixar rövid filmekből vették át, a könyvek szerzőinek nevét pedig Pixar dolgozóktól kölcsönözték.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 95-ös szám mindhárom Toy Story filmben gyakran feltűnik. Ezzel az eredeti film 1995-ös megjelenésére utaltak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Hasbro megtagadta a Pixartól, hogy használja a GI Joe nevet, mert a játékkatonákat Sid eltiporta a mesében. Így a Pixar az "army men" kifejezést használta helyette.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Buzz Lightyear neve eredetileg Lunar Larry lett volna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film eredeti címe "Te egy játék vagy" lett volna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Buzz Lightyear szerepére Jim Carrey-t szerették volna, ám a színész nem vállalta az alacsony költségvetés miatt.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.