Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Toy story - Játékháború (1995)

Toy Story
Filmadatlap
 
32
Szereplők
107
Vélemények
33
Képek
1
Videók

Galéria (33)

Videók (1)

 
CruzRamos   2023. 02. 23.

legújabb vélemény

0

Nagyon nagy kedvenc! Anno megvolt videókazettán, és rengetegszer láttam, de egyszerűen nem tudom megunni. Egy magával ragadó történet. Hihetetlen hangulattal és kreatív látvánnyal.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 28.

2
Maradandód alkotni - Toy Story

Akárki akármit mond, számomra a Toy story mindig a top mesék között marad. Emlékszem, gyerekkoromban megvolt VHS-en, s naponta megnéztem, s minden egyes alkalommal ámulatba ejtett, ahogy a játékok életre kelnek, majd egy nem mindennapi kalandban lesz... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

1

Gyerekkorom egyik kedvenc meséje volt. Nagyon ötletes jól megvalósított és látványos mese, amit az alkotók elképzeltek. Imádom.

 
indingo   2017. 04. 12.

1

Aki volt gyerek az szereti ezt a mesét. Könnyed története van, de mégis nagyon mozgalmas. A karakterek igazi személyiségek, nagyon jó párbeszédek vannak benne.

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

1

Mintha a gondolataiban olvastak volna a szerzők. Kiskoromban mikor ovodában voltam sokat képzeltem azt, hogy a játékok is élnek. Ez az animáció az egyik kedvencem és örülök, hogy láthattam. Nagyon jól szórakoztam rajta ! Ajánlom mindenkinek :) Ez szuper volt :)

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

0

Először kicsit féltem ettől az animációtól, de fél óra nézés után már tudtam, hogy a folytatását is fogom követni. Mindenképp ajánlom minden korosztálynak.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

0

Hihetetlenül aranyos történet,és tökéletesen eltalált szereplők....vagyis figurák....krumplifejtől Buzz-ig mindenki fantasztikusan ki lett találva !!! :) Kell ennél több !!!Ajánlott....

A film összbevétele 373 554 033 dollár volt (imdb.com).

 

Az emberi szereplőket sokkal nehezebb volt megalkotni, ezért nem volt édesapja Andynek.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Andy karakterét Andries Van Dam, a Brown Egyetem professzora ihlette, aki a komputer technika és animáció tudományának nagy mestere, és a film készítői közül sokakat tanított is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kis Bo Peep, akibe Woody szerelmes lesz az első filmben, az eredeti tervek szerint egy Barbie baba lett volna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Pixar 1993-ban bemutatta a Disney-nek a Toy Story egy korábbi verzióját, amelyben Woody gonosz volt, és a többi játékot inzultálta. A Disney azonnal felkérte a Pixart, hogy írjon új forgatókönyvet a történethez. Egy hétbe telt, mire Woody karakterét szerethetőbbé sikerült varázsolni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Andy könyvespolcán a könyvek címeit Pixar rövidfilmekből vették át, a könyvek szerzőinek nevét pedig Pixar dolgozóktól kölcsönözték.

(ArpiHajdu és Réci)