Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
88%

Toy story - Játékháború (1995)

Toy Story
Filmadatlap
 
32
Szereplők
106
Vélemények
32
Képek
1
Videók

Galéria (32)

Videók (1)

 
Kósa Bence   2021. 06. 27.

legújabb vélemény

0

A játék sztori. Az egyik legjobb Pixar film. Woddy, Buzz az egyik legjobb filmes duó. Ez egy kihagyhatatlan mese.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

0

Először kicsit féltem ettől az animációtól, de fél óra nézés után már tudtam, hogy a folytatását is fogom követni. Mindenképp ajánlom minden korosztálynak.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 28.

1
Maradandód alkotni - Toy Story

Akárki akármit mond, számomra a Toy story mindig a top mesék között marad. Emlékszem, gyerekkoromban megvolt VHS-en, s naponta megnéztem, s minden egyes alkalommal ámulatba ejtett, ahogy a játékok életre kelnek, majd egy nem mindennapi kalandban lesz... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

0

Gyerekkorom egyik kedvenc meséje volt. Nagyon ötletes jól megvalósított és látványos mese, amit az alkotók elképzeltek. Imádom.

 
indingo   2017. 04. 12.

0

Aki volt gyerek az szereti ezt a mesét. Könnyed története van, de mégis nagyon mozgalmas. A karakterek igazi személyiségek, nagyon jó párbeszédek vannak benne.

 
Thibo84   2019. 06. 08.

0

Ez az alkotás egy új korszakot, az animációs filmek forradalmát indította el. A grafika és a karakterek kidolgozottsága szép lett, a történet szívmelengető, ugyan akkor humoros is. Csak egyet nem értettem már akkor sem és most sem, hogy ha Buzz úgy v... több»

 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

0

Nagyon kezdetleges a technika, de látszik hogy nagyon igyekeztek az animátorok hogy ez egy jó rajzfilm legyen. Jó is, történetileg és narratív jelleggel is csak azt lehet mondani rá hogy szuper, mint bevezető film. Megismertet Andy-vel és az ő játéka... több»

A film összbevétele 373 554 033 dollár volt (imdb.com).

 

Az emberi szereplőket sokkal nehezebb volt megalkotni, ezért nem volt édesapja Andynek.

(Laca//Ho/rr/oR// )
 

Andy karakterét Andries Van Dam, a Brown Egyetem professzora ihlette, aki a komputer technika és animáció tudományának nagy mestere, és a film készítői közül sokakat tanított is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kis Bo Peep, akibe Woody szerelmes lesz az első filmben, az eredeti tervek szerint egy Barbie baba lett volna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Pixar 1993-ban bemutatta a Disney-nek a Toy Story egy korábbi verzióját, amelyben Woody gonosz volt, és a többi játékot inzultálta. A Disney azonnal felkérte a Pixart, hogy írjon új forgatókönyvet a történethez. Egy hétbe telt, mire Woody karakterét szerethetőbbé sikerült varázsolni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Andy könyvespolcán a könyvek címeit Pixar rövidfilmekből vették át, a könyvek szerzőinek nevét pedig Pixar dolgozóktól kölcsönözték.

(ArpiHajdu és Réci)