Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Toy story - Játékháború (1995)

Toy Story
Filmadatlap
 
32
Szereplők
107
Vélemények
32
Képek
1
Videók

Galéria (32)

Videók (1)

 
PadmeAmidala   2021. 09. 25.

legújabb vélemény

0

Csak most jutottam el oda, hogy megnézzem a Toy Story filmeket. Szerintem jó film, bár az animációs filmek között vannak jobbak, amik felnőtteknek is jobban élvezhetők, de ez is kellemes élményt nyújt. A szinkronhangok is jók. A grafika mai szemmel i... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

0

Először kicsit féltem ettől az animációtól, de fél óra nézés után már tudtam, hogy a folytatását is fogom követni. Mindenképp ajánlom minden korosztálynak.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 28.

1
Maradandód alkotni - Toy Story

Akárki akármit mond, számomra a Toy story mindig a top mesék között marad. Emlékszem, gyerekkoromban megvolt VHS-en, s naponta megnéztem, s minden egyes alkalommal ámulatba ejtett, ahogy a játékok életre kelnek, majd egy nem mindennapi kalandban lesz... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 08.

0

Gyerekkorom egyik kedvenc meséje volt. Nagyon ötletes jól megvalósított és látványos mese, amit az alkotók elképzeltek. Imádom.

 
indingo   2017. 04. 12.

0

Aki volt gyerek az szereti ezt a mesét. Könnyed története van, de mégis nagyon mozgalmas. A karakterek igazi személyiségek, nagyon jó párbeszédek vannak benne.

 
Thibo84   2019. 06. 08.

0

Ez az alkotás egy új korszakot, az animációs filmek forradalmát indította el. A grafika és a karakterek kidolgozottsága szép lett, a történet szívmelengető, ugyan akkor humoros is. Csak egyet nem értettem már akkor sem és most sem, hogy ha Buzz úgy v... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

0

Hihetetlenül aranyos történet,és tökéletesen eltalált szereplők....vagyis figurák....krumplifejtől Buzz-ig mindenki fantasztikusan ki lett találva !!! :) Kell ennél több !!!Ajánlott....

A film összbevétele 373 554 033 dollár volt (imdb.com).

 

Az emberi szereplőket sokkal nehezebb volt megalkotni, ezért nem volt édesapja Andynek.

(Laca//Ho/rr/oR// )
 

Andy karakterét Andries Van Dam, a Brown Egyetem professzora ihlette, aki a komputer technika és animáció tudományának nagy mestere, és a film készítői közül sokakat tanított is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kis Bo Peep, akibe Woody szerelmes lesz az első filmben, az eredeti tervek szerint egy Barbie baba lett volna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Pixar 1993-ban bemutatta a Disney-nek a Toy Story egy korábbi verzióját, amelyben Woody gonosz volt, és a többi játékot inzultálta. A Disney azonnal felkérte a Pixart, hogy írjon új forgatókönyvet a történethez. Egy hétbe telt, mire Woody karakterét szerethetőbbé sikerült varázsolni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Andy könyvespolcán a könyvek címeit Pixar rövidfilmekből vették át, a könyvek szerzőinek nevét pedig Pixar dolgozóktól kölcsönözték.

(ArpiHajdu és Réci)