Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Fel! (2009)

Up
Filmadatlap
 
31
Szereplők
163
Vélemények
17
Képek
1
Videók
Fel!

Galéria (17)

Videók (1)

 
Informer2   2023. 03. 16.

legújabb vélemény

0

A Fel! egy 2009-ben bemutatott animációs film a Pixar stúdiótól, Pete Docter és Bob Peterson rendezésében. A film kritikai és nézői szempontból egyaránt sikeres volt, és több díjat is nyert, köztük az Oscar-díjat a legjobb animációs film kategóriában... több»

 
Jumanji175   2021. 09. 01.

a nap véleménye

3
Zseniális mese nem csak gyerekeknek

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mindig is szemeztem ezzel a mesével, de még soha nem néztem meg, egészen tavaly decemberig. Csodálatos kis mese ez, ami amennyi szép és kalandos pillanatot varázsol az ember szemei elé, annyi mindent tanít is. Tudom, közhely, de soha ne add fel az álmaid. Ez az egyik és a legfontosabb dolog, amire a film megtanít, bármennyi idős is vagy, elérheted a céljaid. A filmet Oscar-díjra is jelölték a legjobb film kategóriában. A sztori: Carl Fredricksen egy idős ember, aki egész életében arra vágyott, hogy eljusson Paradise Fallsba, mert gyerekkorában megígérte a szerelmének, Ellie-nek. Egyszer csak fogja magát, és héliummal teli lufik segítségével felrepteti a házát, és elindul Dél-Amerikába. Társa lesz az úton egy kiscserkész, Russell, és később majd egy kutya, Dug, aki tud beszélni egy tolmácsgép segítségével. Nekem ez a mese nagyon bejött. 10/10. Egyébként a filmhez (ahogy sok más Pixar meséhez is) készült rövidfilm. Egy 5 perces film, melynek címe Dug’s special mission, azaz Dug különleges feladata.

 
Artemisia   2020. 05. 06.

4
Érzelmes, humoros történet

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Amilyen érzelmes, olyan vicces. Ez a két vonás teszi olyan nagyon szerethetővé. Gyönyörűen bemutatja Carl Fredricksen hátterét és előéletét, így jobban értjük, miért olyan szerves része a rajzfilmnek. Russel, Kevin és Dough elsősorban a humort szolg... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

2

Nagyon megkapó,megható,és szívet melengető,és mégis vidám egész estés animációs történet...Nekem nagyon bejött,sőt,több bugyuta romantikus vígjátéknál százszor többet ad !

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 03.

2

Szerintem az utóbbi évek egyik legokosabban összerakott animációs filmje. Nagyszerű karakterek, jó történetvezetés, szép látvány és remek zene. Na és az elején a szerelmespár története pár percben? Abban több érzelem volt, mint az összes romantikus vígjátékban együttvéve.

 
Shelby07   2018. 01. 30.

1

Nagyon aranyos és megható mesefilm. Izgalmas és látványos is. A Disney valahogy nem tud félrenyúlni, ha mesefilmekről van szó. Már többször is megnéztem és még mindig nagyon szeretem, szóval bátran ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 05. 04.

1

A készítők kitettek magukért, mert aki értette a mondanivalóját, az nem csalódott. Hiszen olyan jó karaktereket csináltak a storynak és az mellett, hogy van benne elég dráma és csöpögés, sok jó kis poénnal kompenzálták. A vége lehetett volna jobb is de nálam az elmúlt évek legjobb animációs filmjei közé tartozik.

A film összbevétele 731 342 744 dollár volt (imdb.com).

 

Carl nyakkendőjét mindig Ellie köti meg. Ellie temetésén Carl csokornyakkendőben van, valószínűleg azért, mert nem tud nyakkendőt kötni.

(Artemisia )
 

Charles Muntz kutyái a görög ábécé betűi után kapták a nevüket, kivéve Dough-ot.

(Artemisia )
 

Carl házát húszezer hatszázhuszonkettő lufi emelte az égbe. Ehhez a valóságban 20-30 millióra lenne szükség.

(gyorfigyuri10)
 

A minden Pixar filmben felbukkanó A113-as kód itt is jelen van egy épület belsejében, Carl mellett egy réztáblán, miközben ő a padon ül.

(Scramananga)
 

Az egyik munkagépen látható szám a 415 72, ami 1972. április 15-re utal, ami a fim rendezőjének a szülinapja.

(Scramananga)