Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
88%

Fel! (2009)

Up
Filmadatlap
 
31
Szereplők
159
Vélemények
17
Képek
1
Videók
Fel!
 
Oliver.guy_   2020. 12. 01.

legújabb vélemény

0

Az egyik legaranyosabb mesefilm szerethető karakterekkel és igényes látványvilággal. Nem is gondolnánk, hogy egy mogorva öreg bácsival mennyi kalandot élhet át egy kisfiú és egy kutya. Az izgalmas és pörgős történet mellett van szó szerelemről, álmokról, ígéretekről és nyilván rengeteg hirtelen jött kalandról.

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

0

Kedvenc mesém. Szerelmemmel megnézve magunkat ismertük fel a házaspárban, mert mi is együtt szeretnénk megöregedni, és hiszem hogy mint a mesében is az egyedül maradt szív képes társa álmát véghezvinni.


 
hp   2020. 10. 15.

0

Az egyik, ha nem a legjobb Pixar film, ami egyszerre szólítja meg a szíved és mosolyogtat meg, tartozz bármelyik korosztályhoz. Nagyon szeretnivaló darab, amit én felvennék a 'filmes kötelezők' listájára. Ha még nem láttad, feltétlenül pótold!

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 03.

1

Szerintem az utóbbi évek egyik legokosabban összerakott animációs filmje. Nagyszerű karakterek, jó történetvezetés, szép látvány és remek zene. Na és az elején a szerelmespár története pár percben? Abban több érzelem volt, mint az összes romantikus vígjátékban együttvéve.

 
Shelby07   2018. 01. 30.

0

Nagyon aranyos és megható mesefilm. Izgalmas és látványos is. A Disney valahogy nem tud félrenyúlni, ha mesefilmekről van szó. Már többször is megnéztem és még mindig nagyon szeretem, szóval bátran ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 05. 04.

0

A készítők kitettek magukért, mert aki értette a mondanivalóját, az nem csalódott. Hiszen olyan jó karaktereket csináltak a storynak és az mellett, hogy van benne elég dráma és csöpögés, sok jó kis poénnal kompenzálták. A vége lehetett volna jobb is de nálam az elmúlt évek legjobb animációs filmjei közé tartozik.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nagyon aranyos történet, ami nagyon tetszett benne, hogy szépen kibontakozik és lassan de biztosan megtudhatjuk miért is vált ilyen mogorvává kedvenc öreg urunk.

Galéria (17)

Videók (1)

A film összbevétele 731 342 744 dollár volt (imdb.com).

 

Carl nyakkendőjét mindig Ellie köti meg. Ellie temetésén Carl csokornyakkendőben van, valószínűleg azért, mert nem tud nyakkendőt kötni.

(Artemisia )
 

Charles Muntz kutyái a görög ábécé betűi után kapták a nevüket, kivéve Dough-ot.

(Artemisia )
 

Carl házát húszezer hatszázhuszonkettő lufi emelte az égbe. Ehhez a valóságban 20-30 millióra lenne szükség.

(gyorfigyuri10)
 

A minden Pixar filmben felbukkanó A113-as kód itt is jelen van egy épület belsejében, Carl mellett egy réztáblán, miközben ő a padon ül.

(Scramananga)
 

Az egyik munkagépen látható szám a 415 72, ami 1972, április 15-re utal, ami a fim rendezőjének a szülinapja.

(Scramananga)
 

Az egyik lakásban játszó kislány mellett repül az a repülő, ami a Toy Storyban is benne van.

(Scramananga)
 

A kitűző, amit Carl gyerekkorában kapott, ugyanannak az üdítőnek a kupakja, ami a Toy Storyban is látható.

(Scramananga)
 

Pontosan 10 927 lufi látszódik a filmben, mikor repül a ház.

(Bogi87)
 

A filmben a lufik kétszer akkorák voltak, mint Carl.

(Bogi87)
 

Carl élethű megalkotásához nagy segítséget nyújtott az Idősek Olimpiája, melynek egy részét a Pixar munkatársai közösen nézték meg.

(Bogi87)
 
A filmben ott a tradicionális Pixar-humor, a szerethető karakterek és a magával ragadó animált környezet. De ahogy a bevezetés sokat emlegetett, erősen vizuális képsorai is mutatják, ez a történet igazán kis léptékekben működik jól, és alapvetően sok okot nem tudok mondani, amiért a filmnek feltétlenül meg kellett volna haladnia a 30-40 perces játékidőt. több»