Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

Szenilla nyomában (2016)

Finding Dory
Filmadatlap
 
31
Szereplők
43
Vélemények
19
Képek
8
Videók
Szenilla nyomában
 
sammy88   2020. 08. 30.

legújabb vélemény

0
Szenilla a saját nyomában

Némó nyomában nagyon kitűnt és lehetett érezni, hogy ő olyan karakter akire lehetne egy önálló filmet építeni külön. Viszont ezt annyira ne msikerült megugrani. Nekem olyan érzés mint, amikor nagyok az elvárások és csak megközelítjük azt. Nem volt rossz, de nekem maradt hiányérzetem.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

0

Vártam ezt a mesét, de az első rész jobban tetszett nekem, de ez is egyszer nézhetőre sikerült azért.


 
indingo   2019. 08. 17.

0

Felnőtt szemmel is remek kikapcsolódást biztosít a film. A látvány az első részhez hasonlóan remek, a történet vicces és tanulságos.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 18.

0
Újabb elcsatangolt halacska

Újra nyomába eredünk egy elcsatangolt halacskának, akinek ráadásul a rövidtávú memóriája sem szuperál annyira (ám hogy a néző ezt a tényt ne felejtse el, elismétlik párszor). 2003-ban a nagy sikerű Némó nyomában című filmben Szenilla karaktere egyért... teljes kritika»

 
dulkap   2017. 01. 18.

0

Az első részt jobban szerettem, de abszolút méltó folytatás. Szerethető karakterek, bájos humor és bár a történet sok újdonságot nem tartalmazott, de működik és nem unalmas.

 
Artemisia   2018. 01. 08.

2

Tökéletes, szórakoztató,megható történet. A cselekmény mozgalmas,fordulatos, akció dús és vicces. A karakterek nagyon aranyosak, különösen Hank, a polip,Szenilla pedig már a Némó nyomában is roppant szórakoztató volt, jó ötlet volt saját rajzfilmet ... több»

 
HercegPeter   2016. 12. 26.

0

Körülbelül azt a szintet hozza, mint az első rész. Aranyos családi mese. Tanulságos és vicces, van benne izgalom és még egy picit tanulni is lehet belőle. Talán a gyerekek élvezik leginkább, de felnőtteknek is kikapcsolódást biztosít.

Galéria (19)

Videók (8)

A film összbevétele 1 028 570 889 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 310 991 868 forintot termelt. A hazai mozik összesen 240 081 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film összbevétele 1,029 milliárd USD.

(czerik)
 

Ennek a csodás filmnek az előzetesét az ismert Elen show-ban mutatták be először

(felicity)
 

Szenilla a legnépszerűbb Pixar karakter a Facebook-on. 25 millióan likeolták.

(felicity)
 

A Merida, a bátor és az Agymanók után a Szenilla nyomában a harmadik olyan Disney film, amelyben a főszereplő egy erős és független női karakter.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Szenilla nyomában Ed O'Neill (Hanknek, a polipnak kölcsönözte a hangját) második Disney filmje. Az első a Rontó Ralph volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sia, aki a film főcímdalát (Unforgettable) énekli jó barátja Ellen DeGeneresnek, vagyis Szenilla megformálójának.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film megjelenését Ellen DeGeneres (Szenillának kölcsönözte a hangját) jelentette be a saját show műsorában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ebben a filmben Hayden Rolance szinkronizálja Némót, mivel a karakter korábbi szinkronhangja, Alexander Gould "kinőtt" a szerepből.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Hank, a polip megalkotása eddig nem látott kihívások elé állította a Pixar animációs szakembereit. A lábasfejű jószág csápjait ugyanis jóval nehezebb a képernyőn mozgatni, mint a végtagokat, mivel utóbbi esetben a csontok kiszámítható mozgást biztosítanak, a polip csápjai azonban bármerre tekeredhetnek. Hogy mennyire bonyolult feladatról van szó, azt jól mutatja, hogy összesen 18 grafikus mintegy 146 változatot készített el a polip mozgásáról, a teljes folyamat 13 hónapot vett igénybe.

(AngelCass)
 

A film forgatókönyvírója, Andrew Stanton eredetileg a Circle 7 Animation stúdió munkatársa volt. Az említett stúdió több animációs filmet is készített, mint például a Toy story - Játékháború-t, a Némó nyomában-t vagy például a Toy story - Játékháború 2.-t.

(ps)
 
A Szenilla nyomában több egy tisztes iparosmunkánál, így egy jóval tudatosabb és értékesebb alkotással van tehát dolgunk, egy egész uszonycsapásnyira a Toy Story 2 nyomában. A Pixar újra bizonyított, hogy a folytatásaikban is lehet hinni, és nem csak abban, ami eddig is működött. 8/10 több»
 
Szenilla szüleit keresve olyannyira jól szórakozunk, hogy még az is felmerül majd bennünk, vajon miért nem ezzel kezdte a Pixar 13 évvel ezelőtt a Némó nyomában szériát? 9/10 több»
 
A kacskauszonyú piciny Némó helyett ezúttal a szenilis doktorhal kerül a középpontba, ám szerencsére az ő kalandja sem merül feledésbe. 90/100 több»