Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86
Filmadatlap
 
32
Szereplők
53
Vélemények
20
Képek
3
Videók
Jégkorszak 2. - Az olvadás
 
Artemisia   2020. 05. 12.

legújabb vélemény

Ha olvad a jég...

Szépen továbbszövi Manfréd, Sid és Diego kalandjait, kiterjeszti a Jégkorszak-univerzumot, jobban megmutatja hőseink élőhelyét, és mindenféle kedves ősállatkával népesíti be a nyüzsgő völgyet. Most újfajta fenyegetéssel néznek szembe, a globális felmelegedés hatásai nehezítik meg az életüket. Zseniális, hogy milyen logikus, izgalmas és vicces cselekményt sző egy ilyen komoly téma köré, mert tulajdonképpen egy tömeges kihalási periódus kezdetén járunk. Bár érzeni az esemény súlyát, zömében mégis vidám és szórakoztató animáció, és ez bámulatos eredmény. A globális klímakörülmények szerves részét képezik a cselekménynek, de a karakterek személyes érzéseiből is bőven vittek a történetbe. A magányos Mani a kihaló mamutok utolsó képviselőjének hiszi magát, azonban most sorsdöntő találkozásban van része, megismeri Ellie-t, a kis nőstény mamutot, aki nem tudja magáról, hogy mamut, mert oposszumnak hiszi magát. Nagyon romantikus jelenetek során kerülnek egyre közelebb és közelebb egymáshoz, Mani végre új esélyt kap a boldogságra. Az Ellie-vel, valamint "bátyjaival" Eddie-vel és Ropsszal gyarapodott csapatra azonban talán még nagyobb feladat vár most, mint az első részben. Ki kell szabadítaniuk a jég fogságából a bárkát, mielőtt az egész völgyet elöntené a víz, közben pedig hatalmas őshüllőkkel is megküzdenek. Minden karakter fejlődik és tanul valamit a történet végére, Mani és Ellie... több»

 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

Minden ugyanott folytatódott, ahol az első résznél abbahagyták. A viccek is megújultak és a főhősök életútjában is figyelemfelkeltő változásokat tudtak hozzáadni.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 11. 12.

Nekem jobban tetszett az első résznél egy kicsivel humorosabbnak éreztem. A story jobban tetszett és az új karakterek is hozták a kötelezőt.

 
Deku   2017. 07. 17.

Ez a rész is hatalmas volt, meglepően az elsőhöz hasonlóan. Persze azért nem szárnyalta túl de bőven szórakoztató és humoros. A története is maradt az izgalmas elkápráztató fajta.

 
Orosz István   2017. 07. 28.

Nagyon jó rész mindenképp méltó folytatása a kettőnek.vicces humoros, érzelem teli Sid hozza végig a formáját,vannak benne új karakterek is a két oposszum is nagy forma.

 
GedyPapa   2017. 03. 24.

Ha lehet még az első résznél is jobban tetszett, főleg a motkányos és az oposszumos részek. De maga a sztori is cselekménydúsabb volt mint az első, így jobban le is kötött.

 
Thibo84   2019. 04. 30.

A minőség sokat javult, ráadásul több humort és látványos kalandot kapunk az előző részhez képest, ami részben az új karaktereknek is köszönhető. Többször megnéztem, de nem lehet megunni.

A film összbevétele 660 940 780 dollár volt (imdb.com).

 

Összesített bevételeit tekintve 2006 3. legjövedelmezőbb filmje volt a Karib-tenger kalózai: Holtak kincse és a Da Vinci-kód után.

(Artemisia )
 

Az animációs film 2006-ban a Passió mögött a 2. legerősebb nyitóhétvégét tudhatta magáénak.

(Artemisia )
 

A Family Guy Sibling Rivalry című epizódjában feltűnik Motkány, amint egy gleccser aljából próbál megszerezni egy makkot, Peter pedig meg akarja állítani. Peter kivételével a jelenet 3D-ben látható, Motkány hangját pedig Chris Wedge kölcsönzi, aki az eredeti Jégkorszakban is Motkány hangja.

(Artemisia )
 

A Yetisport videójátékot készített a rajzfilm alapján.

(Artemisia )
 

A film készítő szerződést kötöttek a Burger Kinggel, és egyes menük mellé Jégkorszak 2 figurákat kaptak a vásárlók.

(Artemisia )
 

Amikor Motkány belép a Mennybe, feltűnik egy, az első rész dodómadaraiból álló kórus.

(Artemisia )
 

A kesesűlynek eredetileg az első részben lett volna szerepük.

(Artemisia )
 

A bárkával menekülés ötletét a bibliai Noé bárkája ihlette.

(Artemisia )
 

A rajzfilm eredeti munkacíme Jégkorszak 2: Az olvadás (Ice Age 2: The Meltdown) volt, azonban a bemutató előtt úgy döntöttek, hogy elhagyják a 2-est, mert azt akarták sugallni, hogy ez nem közvetlen folytatás, hanem önálló film lesz. Így csak Jégkorszak: Az olvadás Ige Age:The Meltdown) címen került forgalomban. Azonban sok országban megmaradt a 2-vel ellátott cím.

(Artemisia )
 

2006-ban a 3. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.