Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Eszeveszett birodalom (2000)

The Emperor's New Groove
Filmadatlap
 
37
Szereplők
20
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Timon   2019. 08. 29.

legújabb vélemény

0
Érdekes+merész alkotás

Aztamindenségit,ez a mese abszolút nem semmi! Rengeteg újdonság,érdekesség,merészség,poén-tökéletes ahogy van. Imádom,nagyon klassz...Nagyon sokszor nézős alkotás.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 17.

0

Nagyon izgalmas klasszikus Disney mese. Érdekes ahogy a király pár nap alatt mennyit tudott fejlődni emberileg, ha valódi emberek között van és persze az élete a tét. A dalbetétek voltak kedvencem.


 
lolita13   2017. 09. 15.

0

Az egyik kedvenc mesém volt kicsiként. Mindennél jobban imádtam és szerintem naponta megnéztem vagy kétszer régen úgyhogy mindenkinek szívesen ajánlom.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 23.

0

Kuszkofóbiás lettem ettől, haha :D Szerintem ez egy nagyon elme roggyant és mégis imdáni való mesefilm lett. Egyik személyes kedvencem, mert újat mutat, kalandos, van íve a történetnek és érdekesek a karakterek a filmben... ajánlom.

 
kevelin   2017. 10. 21.

0

NAgyon jó kis mese. Vicces, szórakoztató, neme gy bugyuta mese úgyhogy ezt érdemes bekapcsolni a gyereknek. MIndenkinek ajánlom

 
szabomarc   2019. 01. 04.

0

Az egyik kedvenc rajzfilmem, tetszik a változás amin végigmegy a film során a főszereplő. Egy nagyon jó történet a barátságról, bár nem egy bonyolult sztori. Mindenkinek ajánlom.

 
NFG   2018. 03. 19.

0

Mindig is imádtam ezt a mesét! Rengetegszer láttam is! A zenéket nagyon eltalálták! Fülbemászók és pörgősek! Kisgyerekként nem szerettem az éneklős részeket, mert untam, de ebben minden perce élvezetes volt! A grafikája tetszik, mert a barátságos emb... több»

Galéria (12)

Videók (1)

A film összbevétele 169 327 687 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben hallható-Sting, David Hartley - "My Funny Friend and Me" című dal 2001-ben Oscar és Golden Globe jelölést kapott a legjobb eredeti filmdal kategóriában.

(LionelMessi10)
 

100 millió dollár költségvetésű mese, 169,2 millió dollár bevételt termelt.

(LionelMessi10)
 

Patrick Warburton improvizálta Kronk dúdolását, mikor a zsákot cipeli keresztül a városon. Később alá kellett írnia egy szerződést, amivel átadta a dúdolás fölötti jogdíjakat a stúdiónak.

(kázsé)
 

David Mamet drámaíró szerint ez a forgatókönyv volt a legbriliánsabban újító szellemű alkotás az elmúlt években.

(kázsé)
 

Ez az első Disney mese, amiben feltűnik egy terhes nő, jelesül Pacha felesége.

(kázsé)
 

Pacha neve inkául azt jelenti, "föld".

(kázsé)
 

Kuczó neve az ősi inka főváros nevéből származik.

(kázsé)
 

Yzma hangját eredetileg Barbra Streisand kölcsönözte volna.

(kázsé)