Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84

Roger nyúl a pácban (1988)

Who Framed Roger Rabbit
Filmadatlap
 
31
Szereplők
17
Vélemények
65
Képek
1
Videók
 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Igazi kultfilm, aki nem látta feltétlenül nézze meg, megéri....

 
indingo   2019. 03. 29.

Jópofa és ötletes egy filmben ötvözni a rajzfilm figurát és a valódi szereplőket. Ez a habókos nyúl piszkosul feldobja a sztorit, főleg, hogy ő a főszereplő.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 15.

A Roger nyúl a pácban egy nagyon érdekes színfoltja a filmtörténelemnek, hiszen ez a félig élőszereplős, félig rajzolt filmek közül az egyik legismertebb, s legsikeresebb. Ma már ez a fajta filmkészítési eljárás elképzelhetetlen lenne, hála a CGI-nak. Ugyanakkor hiába egy közel harminc éves filmről van szó, a varázsa még mindig megvan. Lehetséges, hogy ez abból adódik, hogy alapvetően kétféle stílus keveredik benne: egyrészt a rajzfilmek világa, amely képes mindenféle realitást mellőzni, másrészt a film noiros, az emberi életet idéző világ, s ez a kettő nagyon nehezen összeegyeztethető első ránézésre. Ám itt ez a film, amely bebizonyította, hogy lehet ezt a kettőt ötvözni, s még valami jó is kisülhet belőle. Kicsit olyan érzésem van, hogy ez valóban egy családi film abban az értelemben, hogy a család minden egyes tagjának kedvez: a gyerek megkapják a mesefigurákat a sajátos humorukkal, a szülők pedig megkapják a krimikre jellemző történetet, kliséket az iszákos, kiégett nyomozótól kezdve a végzett asszonyán át egészen a nagy rejtély megoldásáig. Ennek következtében a filmben helyenként a rajzfilmes vonal, máshol pedig a film noiros vonal erős, bár én bevallom, hogy a humora sokkal inkább a burleszkre emlékeztetett, amelyen egy magamfajta már nem minden esetben tud nevetni, de egy 10-12 éves még talán igen. Zemeckis rendezőként nagyon jó a vizuális megoldásokban (ezt bizonyította a Vissza a jövőbe, a Beowulf, vagy a Kötéltánc esetében is), s valóban, nagyon markáns a képi világa a filmnek. A film zenéjében pedig sok hasonlóságot lehet felfedezni a Vissza jövőbennel, nem véletlenül, hiszen ennek az alkotásnak is Alan Silvestri a zeneszerzője. Ami az egészben érdekes volt még számomra az Christopher Lloydot negatív karakterként látni, amelyben viszont remekül megállta a helyét. A film nem rossz, de azt is látni kell, hogy megvan az oka, miért készült ilyen kevés félig élő, félig rajzolt mű a filmtörténelemben: rengeteg munka, idő és pénz kellett hozzá, ráadául a későbbi próbálkozások (mint pl. a Space Jam) sem anyagilag, sem kritikailag nem tudták visszahozni a beléjük fektetett energiát. Manapság pedig a CGI-korában szóba sem tud jönni az ilyen fajta technika. Ettől függetlenül a filmet látni kell, de én sokkal inkább egy aranyos filmtörténeti érdekességként tekintek rá.

 
Deku   2017. 10. 22.

Szerintem a színészek játéka nagyban hozzájárult a filmnél ahhoz, hogy ennyire nagyot üssön a film. Nagy meglepetést és örömöt okozott ez a film. Kedvencem lett habár ezt az elején még nem mertem volna állítani róla.

 
hszpp   2017. 02. 05.

Egyszerűen hihetetlen, hogy mikori alkotás ez a film... Manapság nagyon ritkán látni ilyen tokeletes filmeket. Igazan kulonleges, ahogy a valóságot osszemossak a képzelettel,s mesevel. Kicsiknek s nagyoknak egyaránt ajánlom,bátran:)

Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
 
Összességében, a Roger nyúl a pácban, kiváló alkotás lett, még a hibái ellenére is! több»
 

A filmből kivágták azt a jelenetet, amit elsőként forgattak le. A jelenet egy hosszabb geg zárósnittje volt. A filmben az után következett volna ez a jelenetsor, hogy Eddie a bárban Doloresre bízza Rogert és az előtt, hogy Jessica meglátogatja Eddie-t az otthonában. Ez a kb. négyperces rész azzal indít, hogy miután Eddie megszabadult Rogertől, betör Jessica öltözőjébe, abban bízva, hogy onnan indulva átkutathatja a Tarka Firkát (Ink and Paint Club), és megtalálhatja Acme végrendeletét, ám Bongó, a kidobó gorilla fülön csípi és leüti. Mikor Eddie magához tér, Doom és Jessica is jelen van. Elbeszélgetnek a végrendeletről, majd Doom elviteti a menyétekkel Eddie-t a városrészbe, amit a detektív annyira gyűlöl, a Firka negyedbe (Toontownba). Mikor felkel a nap, a többször feltűnő helyszínen, a Firka negyedbe vezető alagút boltívéből a menyétek kihajítják Eddie-t, akinek egy jókora zsák van a fején. Utána előlépnek a vihogó menyétek ecsettel a mancsukban, kisétálnak a jelenetből, Eddie pedig leveszi magáról a zsákot és rájön, hogy egy hatalmas firka disznófejet festettek a rosszfiúk a feje köré, melyből csak az arca egy része látszik ki és amitől nem is tud megszabadulni. A következő a már említett zárósnitt, amiben Eddie zuhanyozik és közben kinyúl a piperepolcra egy üveg terpentinért, mellyel le tudja oldani fejéről a "firka implantátumot". Ez a kivágott rész megmagyarázza azt a logikátlan megjelenését is Eddie-nek, amikor is Jessicát tisztálkodás után úgy fogadja, hogy felsőteste a nyakkendőjétől eltekintve teljesen meztelen, hiszen a nyakkendő felső része a disznófej alá szorult.

(TribeBubu)
 

John Cleese szerette volna eljátszani Doom bírót, ám Steven Spielberg és Robert Zemeckis is nemet mondott neki, mert úgy vélték, az egykori Monty Python-tagot senki sem tudná elképzelni gonosztevőként.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Ez a film az egyetlen olyan alkotás a filmtörténelemben, amelyben Disney és Warner Brothers mesefigurák egyszerre szerepelnek képernyőn.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.