Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
81%

Roger nyúl a pácban (1988)

Who Framed Roger Rabbit
Filmadatlap
 
31
Szereplők
20
Vélemények
65
Képek
2
Videók
 
stevepisti   2020. 10. 17.

legújabb vélemény

1

Egy nagyon jó kis krimi, mese, vígjáték, egy csomó mese szereplővel. Azt, hogy Christopher Lloyd játszotta a főgonoszt, sokadik megnézés után felnőtt fejjel tudtam meg. Renget poénnal, jó karakterekkel, mindenképp többszörnézős film. Csak ajánlani tudom.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 15.

1
Filmtörténeti érdekesség

A Roger nyúl a pácban egy nagyon érdekes színfoltja a filmtörténelemnek, hiszen ez a félig élőszereplős, félig rajzolt filmek közül az egyik legismertebb, s legsikeresebb. Ma már ez a fajta filmkészítési eljárás elképzelhetetlen lenne, hála a CGI-nak... teljes kritika»


 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

1

Igazi kultfilm, aki nem látta feltétlenül nézze meg, megéri....

 
indingo   2019. 03. 29.

1

Jópofa és ötletes egy filmben ötvözni a rajzfilm figurát és a valódi szereplőket. Ez a habókos nyúl piszkosul feldobja a sztorit, főleg, hogy ő a főszereplő.

 
Thibo84   2016. 08. 29.

1

Egy felhőtlen szórakozást nyújtó családi vígjáték. Minden korosztály számára ajánlott.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

1

Roger helyzete még egy sima élőszereplős filmben is érdekes lett volna de ez a hibrid rajzfilm élőszereplős verzió felrázza a történetet. Az egyik kedvencem amit bármikor és bármennyiszer meg tudok nézni. A történet jól meg let volna és az atmoszfér... több»

 
hszpp   2017. 02. 05.

1

Egyszerűen hihetetlen, hogy mikori alkotás ez a film... Manapság nagyon ritkán látni ilyen tokeletes filmeket. Igazan kulonleges, ahogy a valóságot osszemossak a képzelettel,s mesevel. Kicsiknek s nagyoknak egyaránt ajánlom,bátran:)

Galéria (65)

Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins

Videók (2)

A film összbevétele 349 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmből kivágták azt a jelenetet, amit elsőként forgattak le. A jelenet egy hosszabb geg zárósnittje volt. A filmben az után következett volna ez a jelenetsor, hogy Eddie a bárban Doloresre bízza Rogert és az előtt, hogy Jessica meglátogatja Eddie-t az otthonában. Ez a kb. négyperces rész azzal indít, hogy miután Eddie megszabadult Rogertől, betör Jessica öltözőjébe, abban bízva, hogy onnan indulva átkutathatja a Tarka Firkát (Ink and Paint Club), és megtalálhatja Acme végrendeletét, ám Bongó, a kidobó gorilla fülön csípi és leüti. Mikor Eddie magához tér, Doom és Jessica is jelen van. Elbeszélgetnek a végrendeletről, majd Doom elviteti a menyétekkel Eddie-t a városrészbe, amit a detektív annyira gyűlöl, a Firka negyedbe (Toontownba). Mikor felkel a nap, a többször feltűnő helyszínen, a Firka negyedbe vezető alagút boltívéből a menyétek kihajítják Eddie-t, akinek egy jókora zsák van a fején. Utána előlépnek a vihogó menyétek ecsettel a mancsukban, kisétálnak a jelenetből, Eddie pedig leveszi magáról a zsákot és rájön, hogy egy hatalmas firka disznófejet festettek a rosszfiúk a feje köré, melyből csak az arca egy része látszik ki és amitől nem is tud megszabadulni. A következő a már említett zárósnitt, amiben Eddie zuhanyozik és közben kinyúl a piperepolcra egy üveg terpentinért, mellyel le tudja oldani fejéről a "firka implantátumot". Ez a kivágott rész megmagyarázza azt a logikátlan megjelenését is Eddie-nek, amikor is Jessicát tisztálkodás után úgy fogadja, hogy felsőteste a nyakkendőjétől eltekintve teljesen meztelen, hiszen a nyakkendő felső része a disznófej alá szorult.

(TribeBubu)
 

John Cleese szerette volna eljátszani Doom bírót, ám Steven Spielberg és Robert Zemeckis is nemet mondott neki, mert úgy vélték, az egykori Monty Python-tagot senki sem tudná elképzelni gonosztevőként.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez a film az egyetlen olyan alkotás a filmtörténelemben, amelyben Disney és Warner Brothers mesefigurák egyszerre szerepelnek képernyőn.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 97%-os értékelést kapott 61 kritika alapján.

(Bogi87)
 

349 millió dollár volt a film bevétele.

(mamiéstöti2)
 

70 millió dollárba került a film elkészítése.

(mamiéstöti2)
 

Doom szerepére jelentkezett Tim Curry, de a próbafelvételen dührohamot kapott és kirakták.

(mamiéstöti2)
 

Bill Murray-t akarták eredetileg a nyomozó szerepére.

(mamiéstöti2)
 

A kocsma titkos szobáját és az ott készített jeleneteket dolgozták ki a legnagyobb összpontosítással és a legrészletesebben.

(mamiéstöti2)
 

Ha a löttyös kocsit vonattal elütős jelenetet képkockánként nézünk, akkor a vonat ablakában minden kockán egy gyilkosságot vagy halált láthatunk.

(mamiéstöti2)
 
Összességében, a Roger nyúl a pácban, kiváló alkotás lett, még a hibái ellenére is! több»