Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%

Roger nyúl a pácban (1988)

Who Framed Roger Rabbit
Filmadatlap
 
31
Szereplők
21
Vélemények
65
Képek
2
Videók
 
stevepisti   2020. 10. 17.

legújabb vélemény

Egy nagyon jó kis krimi, mese, vígjáték, egy csomó mese szereplővel. Azt, hogy Christopher Lloyd játszotta a főgonoszt, sokadik megnézés után felnőtt fejjel tudtam meg. Renget poénnal, jó karakterekkel, mindenképp többszörnézős film. Csak ajánlani tudom.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 15.

Filmtörténeti érdekesség

A Roger nyúl a pácban egy nagyon érdekes színfoltja a filmtörténelemnek, hiszen ez a félig élőszereplős, félig rajzolt filmek közül az egyik legismertebb, s legsikeresebb. Ma már ez a fajta filmkészítési eljárás elképzelhetetlen lenne, hála a CGI-nak... teljes kritika»


 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Igazi kultfilm, aki nem látta feltétlenül nézze meg, megéri....

 
indingo   2019. 03. 29.

Jópofa és ötletes egy filmben ötvözni a rajzfilm figurát és a valódi szereplőket. Ez a habókos nyúl piszkosul feldobja a sztorit, főleg, hogy ő a főszereplő.

 
Thibo84   2016. 08. 29.

Egy felhőtlen szórakozást nyújtó családi vígjáték. Minden korosztály számára ajánlott.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

Roger helyzete még egy sima élőszereplős filmben is érdekes lett volna de ez a hibrid rajzfilm élőszereplős verzió felrázza a történetet. Az egyik kedvencem amit bármikor és bármennyiszer meg tudok nézni. A történet jól meg let volna és az atmoszfér... több»

 
hszpp   2017. 02. 05.

Egyszerűen hihetetlen, hogy mikori alkotás ez a film... Manapság nagyon ritkán látni ilyen tokeletes filmeket. Igazan kulonleges, ahogy a valóságot osszemossak a képzelettel,s mesevel. Kicsiknek s nagyoknak egyaránt ajánlom,bátran:)

Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins

A film összbevétele 349 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmből kivágták azt a jelenetet, amit elsőként forgattak le. A jelenet egy hosszabb geg zárósnittje volt. A filmben az után következett volna ez a jelenetsor, hogy Eddie a bárban Doloresre bízza Rogert és az előtt, hogy Jessica meglátogatja Eddie-t az otthonában. Ez a kb. négyperces rész azzal indít, hogy miután Eddie megszabadult Rogertől, betör Jessica öltözőjébe, abban bízva, hogy onnan indulva átkutathatja a Tarka Firkát (Ink and Paint Club), és megtalálhatja Acme végrendeletét, ám Bongó, a kidobó gorilla fülön csípi és leüti. Mikor Eddie magához tér, Doom és Jessica is jelen van. Elbeszélgetnek a végrendeletről, majd Doom elviteti a menyétekkel Eddie-t a városrészbe, amit a detektív annyira gyűlöl, a Firka negyedbe (Toontownba). Mikor felkel a nap, a többször feltűnő helyszínen, a Firka negyedbe vezető alagút boltívéből a menyétek kihajítják Eddie-t, akinek egy jókora zsák van a fején. Utána előlépnek a vihogó menyétek ecsettel a mancsukban, kisétálnak a jelenetből, Eddie pedig leveszi magáról a zsákot és rájön, hogy egy hatalmas firka disznófejet festettek a rosszfiúk a feje köré, melyből csak az arca egy része látszik ki és amitől nem is tud megszabadulni. A következő a már említett zárósnitt, amiben Eddie zuhanyozik és közben kinyúl a piperepolcra egy üveg terpentinért, mellyel le tudja oldani fejéről a "firka implantátumot". Ez a kivágott rész megmagyarázza azt a logikátlan megjelenését is Eddie-nek, amikor is Jessicát tisztálkodás után úgy fogadja, hogy felsőteste a nyakkendőjétől eltekintve teljesen meztelen, hiszen a nyakkendő felső része a disznófej alá szorult.

(TribeBubu)
 

John Cleese szerette volna eljátszani Doom bírót, ám Steven Spielberg és Robert Zemeckis is nemet mondott neki, mert úgy vélték, az egykori Monty Python-tagot senki sem tudná elképzelni gonosztevőként.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez a film az egyetlen olyan alkotás a filmtörténelemben, amelyben Disney és Warner Brothers mesefigurák egyszerre szerepelnek képernyőn.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 97%-os értékelést kapott 61 kritika alapján.

(Bogi87)
 

349 millió dollár volt a film bevétele.

(mamiéstöti2)
 

70 millió dollárba került a film elkészítése.

(mamiéstöti2)
 

Doom szerepére jelentkezett Tim Curry, de a próbafelvételen dührohamot kapott és kirakták.

(mamiéstöti2)
 

Bill Murray-t akarták eredetileg a nyomozó szerepére.

(mamiéstöti2)
 

A kocsma titkos szobáját és az ott készített jeleneteket dolgozták ki a legnagyobb összpontosítással és a legrészletesebben.

(mamiéstöti2)
 

Ha a löttyös kocsit vonattal elütős jelenetet képkockánként nézünk, akkor a vonat ablakában minden kockán egy gyilkosságot vagy halált láthatunk.

(mamiéstöti2)
 
Összességében, a Roger nyúl a pácban, kiváló alkotás lett, még a hibái ellenére is! több»