Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
83

Roger nyúl a pácban (1988)

Who Framed Roger Rabbit
Filmadatlap
 
31
Szereplők
20
Vélemények
65
Képek
1
Videók
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
Bob Hoskins
 
NGN   2020. 01. 24.

legújabb vélemény

Ez egy zseniális mese/film, remek sztorival és poénokkal. Gyerekkorom kedvence. Van egy kis noir hangulata.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Igazi kultfilm, aki nem látta feltétlenül nézze meg, megéri....


 
indingo   2019. 03. 29.

Jópofa és ötletes egy filmben ötvözni a rajzfilm figurát és a valódi szereplőket. Ez a habókos nyúl piszkosul feldobja a sztorit, főleg, hogy ő a főszereplő.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 15.

Filmtörténeti érdekesség

A Roger nyúl a pácban egy nagyon érdekes színfoltja a filmtörténelemnek, hiszen ez a félig élőszereplős, félig rajzolt filmek közül az egyik legismertebb, s legsikeresebb. Ma már ez a fajta filmkészítési eljárás elképzelhetetlen lenne, hála a CGI-nak. Ugyanakkor hiába egy közel harminc éves filmről van szó, a varázsa még mindig megvan. Lehetséges, hogy ez abból adódik, hogy alapvetően kétféle stílus keveredik benne: egyrészt a rajzfilmek világa, amely képes mindenféle realitást mellőzni, másrészt a film noiros, az emberi életet idéző világ, s ez a kettő nagyon nehezen összeegyeztethető első ránézésre. Ám itt ez a film, amely bebizonyította, hogy lehet ezt a kettőt ötvözni, s még valami jó is... több»

 
Deku   2017. 10. 22.

Szerintem a színészek játéka nagyban hozzájárult a filmnél ahhoz, hogy ennyire nagyot üssön a film. Nagy meglepetést és örömöt okozott ez a film. Kedvencem lett habár ezt az elején még nem mertem volna állítani róla.

 
Összességében, a Roger nyúl a pácban, kiváló alkotás lett, még a hibái ellenére is! több»

A film összbevétele 349 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmből kivágták azt a jelenetet, amit elsőként forgattak le. A jelenet egy hosszabb geg zárósnittje volt. A filmben az után következett volna ez a jelenetsor, hogy Eddie a bárban Doloresre bízza Rogert és az előtt, hogy Jessica meglátogatja Eddie-t az otthonában. Ez a kb. négyperces rész azzal indít, hogy miután Eddie megszabadult Rogertől, betör Jessica öltözőjébe, abban bízva, hogy onnan indulva átkutathatja a Tarka Firkát (Ink and Paint Club), és megtalálhatja Acme végrendeletét, ám Bongó, a kidobó gorilla fülön csípi és leüti. Mikor Eddie magához tér, Doom és Jessica is jelen van. Elbeszélgetnek a végrendeletről, majd Doom elviteti a menyétekkel Eddie-t a városrészbe, amit a detektív annyira gyűlöl, a Firka negyedbe (Toontownba). Mikor felkel a nap, a többször feltűnő helyszínen, a Firka negyedbe vezető alagút boltívéből a menyétek kihajítják Eddie-t, akinek egy jókora zsák van a fején. Utána előlépnek a vihogó menyétek ecsettel a mancsukban, kisétálnak a jelenetből, Eddie pedig leveszi magáról a zsákot és rájön, hogy egy hatalmas firka disznófejet festettek a rosszfiúk a feje köré, melyből csak az arca egy része látszik ki és amitől nem is tud megszabadulni. A következő a már említett zárósnitt, amiben Eddie zuhanyozik és közben kinyúl a piperepolcra egy üveg terpentinért, mellyel le tudja oldani fejéről a "firka implantátumot". Ez a kivágott rész megmagyarázza azt a logikátlan megjelenését is Eddie-nek, amikor is Jessicát tisztálkodás után úgy fogadja, hogy felsőteste a nyakkendőjétől eltekintve teljesen meztelen, hiszen a nyakkendő felső része a disznófej alá szorult.

(TribeBubu)
 

John Cleese szerette volna eljátszani Doom bírót, ám Steven Spielberg és Robert Zemeckis is nemet mondott neki, mert úgy vélték, az egykori Monty Python-tagot senki sem tudná elképzelni gonosztevőként.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez a film az egyetlen olyan alkotás a filmtörténelemben, amelyben Disney és Warner Brothers mesefigurák egyszerre szerepelnek képernyőn.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.