Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
50
Szereplők
22
Vélemények
10
Képek
2
Videók
Mackótestvér
 
Artemisia   2019. 08. 20.
A szeretet legyőzi a haragot

Gyermekkorom kedvenc rajzfilmje. Felnőtt fejjel is nagyon szép történet, de gyerekként teljesen elvarázsolt a mély líraiságával. Gyönyörű, érzelmekkel teli, mondanivalóval és erkölcsi tanulságokkal terhes dráma. Erkölcsi értékek, élettapasztalatok és jellemfejlődések garmadáját zúdítja a nézőre, felnőttek számára is velős és mélyen szántó gondolatokat ad át szűk másfél óra alatt, de éppen ez adja páratlan szépségét. Személyes tragédiák formálják az eseményeket, melyeknek hatására gyakorlatilag az összes szereplő mély karakterfejlődésen megy át. Leginkább természetesen a forrófejű és lobbanékony, kissé kegyetlen Kenai, aki azáltal válik új emberré, hogy medvévé változik. Nemcsak a múl... több»

 
Deku   2017. 08. 30.

Ez a film egy erős átlagos szintet hoz de azt nagyszerűen. Nem lett igazán rossz de igazán jó sem. Kissé bénácska volt több helyen emiatt nem lett tökéletes.


 
Lamboh   2017. 10. 14.

Első alkalommal valamiért nem igazán szerettem meg ezt a mesét. Aztán néhány évvel később pont ment a tv-ben, nekem meg nem volt más dolgom. Valamilyen oknál fogva másodszor már elkapott, és be is került a kedvenc animációs filmjeim közé. Jó kis mesefilm, kár, hogy a második rész már nem tudta hozni azt amit az első.

 
Norbi   2018. 07. 23.

Nagyon szépen kidolgozott mese. Hangulatosak a zenék, szerethetők a medvék, és van mondanivalója. Lassan ez is ritka a meséknél. Azért mindig van szerencsére pár kivétel.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

Gyönyörű mese a felnőtté válásról, a hibáinkból való tanulásról, a testvéri szeretetről és a családi szeretet erejéről. Nagyon izgalmas volt emberi szemmel beletekinteni az állatok, a medvék szemszögébe, világába. A betétdalok pedig gyönyörűek.

 
És alapvetően a Mackótestvér kivétel nélkül minden eleméből pont az a gondoskodás, ihletettség hiányzik, ami egy kicsit is éreztetné, hogy Disneynél nem csak összehegesztettek egy produkcióba minden maradékot, amit a raktárban találtak a nagy kiárusítás végén. több»

A film összbevétele 250 397 798 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenet, amikor Kenai azt mondja: "Nem érdekel, hogy te meg Binky megtaláltátok a a világ legnagyobb fenyőtobozát", mire Koda ezt válaszolja: "Először is nem Binky, hanem Bucky, és nem fenyőtoboz volt, hanem fenyőmag" improvizáció volt, mert Joaquin Phoenix(Kenai) elfelejtette a szöveget, és Jeremy Suarez (Koda) szinkron közben kijavította.

(AngelCass)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.