Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Szörny Rt. (2001)

Monsters, Inc.
Filmadatlap
 
40
Szereplők
149
Vélemények
38
Képek
1
Videók

Galéria (38)

Videók (1)

 
Miska bácsi   2022. 01. 18.

legújabb vélemény

1
Még mindig az egyik legjobb nyugati animáció

Újranéztem, talán gyerekkorom óta most először, akár jó 10 év kihagyás is lehetett, de még mindig emlékeztem az egészre. Fantasztikus benne minden, az animáció felett nyilván kicsit eljárt az idő, de ezen kívül minden tekintetben megállja helyét a mai mezőnyben is. A karakterek tökéletesek egy gyerekfilmhez, van benne kellő dráma, izgalom, és nem éreztem sablonosnak még úgy se, hogy már kívülről fújom. A poénok közül pár még mindig vicces. Sajnálatos, hogy mennyi párhuzam van a szörnycég és a valósak közt, jó pár helyen kikacsint a felnőttekhez a film, de remek lezárása van mindennek. Nem egy erőltetett happy end, hanem valami, ami tényleg kicsit észhez térítheti az embert.

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

4

Itt vannak a szörnyek! Csodálatos szeretnivaló alkotás. Nem lehet nem szeretni. A történek kicsit "rémisztően" kezdődik gyermek szemmel de minden jó ha a vége jó ezért érdmes felnőttel együtt nézni és ajánlott is :)

 
Artemisia   2020. 05. 08.

3

Bájos Pixar mese. Nagyszerű az egész párhuzamos szörny-világ, Iszony City ötlete, melyben az embergyerekek sikolya jelenti a fő energiahordozót, ezért ajtók nyílnak az emberi világ gyerekszobáiba és látszólag egy egész iparág épült a hivatásos rémis... több»

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

2

Aranyos mese, nagyon találó szereplőkkel, történettel, mondanivalóval. A rémisztés nagy mesterei a két főhős, akik az elején még nem is sejtették milyen kalandokba lesz részük. 5/5

 
Deku   2017. 07. 10.

2

Marha jó kis mese volt. Meglehet nézni akár többször is mert jópofa kis története van. Aranyos karakterekkel. Kicsiknek különösen ajánlott megtanítja, hogy nem kell félni mindentől.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 05. 04.

1

Emlékszem mikor megkaptam kazettán nagyon vártam, hogy megnézhessem és nem csalódtam. Nagyszerű világot vittek a vászon elé, jó story, elképesztő karakterek, hangulatos aranyos mese lett belőle.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

0

Csúcsalkotás....egy hihetetlen világba kalauzol minket,ami hamar elragad,és sodor magával...fantasztikusan jól felépített,megálmodott karakterek,és gyönyörűen megrajzolt világ,ami kibontakozik !!!Mindenkinek ajánlott !!! :)

A film összbevétele 562 816 256 dollár volt (imdb.com).

 

374-es Sully szekrénye a Monster inc. öltözőben.

(dailyfilmsan)
 

Randalt láthatjuk a Toy Storyban Andy szobájában egy matricán.

(Scramananga)
 

Az A113-as kódot még hivatalosan senki nem szúrta ki, hogy hol van, de a rendező azt mondta, elrejtette. Egyesek szerint egy öltözőszekrényre van ráírva, vagy egy oszlopra az ajtóraktárban.

(Scramananga)
 

A lakókocsi a film végén ugyanaz, ami az Egy bogár élete című filmben is megjelenik.

(Scramananga)
 

Ugyanaz az ember adta Rose hangját, aki később Dugét a Fel! című filmben.

(Scramananga)