Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Szörny Egyetem (2013)

Monsters University
Filmadatlap
 
31
Szereplők
65
Vélemények
25
Képek
2
Videók
Szörny Egyetem

Galéria (25)

Videók (2)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 14.

legújabb vélemény

0
Jól sikerült előzményfilm, avagy milyenek voltak zöldfülűként

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem gondoltam volna, hogy 2001-es Szörny Rt. után csinálni fognak egy 2. részt, ami az előzményeket dolgozza fel és mutatja majd be. Látszott azért a két animációs film között, hogy bő 10 év eltelt, és jól megmutatta, hogy a technika mennyit is fejlődött. Nehéz volt eldönteni, mégis egy szinten van-e az 1. résszel, vagy sem, mivel jól tükrözi, hogy a folytatásokkal vigyázni kell, ugyanis számos példát fel lehetne hozni ebben a témában. De véleményem szerint megállja a helyét, és egy jó ötlet volt, hogy kapjon egy előzményt Iszony City lakossága, és az is, hogy mik az elvárások, ha valaki a Szörny Rt. csúcsrémisztője szeretne lenni. Érdekes volt az a fajta elképzelés, hogy az elején még a két jó barát, Mike és Sullivan mondhatni nem igazán kedvelték egymást, csupán idővel alakult ki az egyetemen a szimpátia. Szerintem méltó volt az 1. részhez, és voltak benne nagyon jó pofa, vicces jelenetsorok, bár hozzátenném, sokszor volt az az érzésem, hogy ötlet hiányában erőltetett volt egy-két megmozdulása a filmnek. Érdekes megközelítése volt, mégis kiből lehet jó rémisztő, és ki az, akinek esélye sincsen a pozícióra a szakmát illetően, ami abban a világban "kitüntetés". Szórakoztató résznek találom, és sikerült elérnie a célját, egy aranyos előzmény, ami jól sikerült.

 
mamiéstöti2   2017. 05. 05.

1

Az első rész jobb volt, de ez is ötletes és aranyos volt. Általában az előzményeket feldolgozó filmek jól szoktak sikerülni és ez sem kivétel. Minden korosztály számára ajánlom.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Nekem ez a rész már valahogy annyira nem jött be mint az első rész. Sokkal aranyosabb és egyedibb volt amaz, ez pedig inkább csak bőrnyúzás volt. Nem voltam oda érte.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

0

Nagyjából egy szinten van az első résszel. Imádom, mert megfogtak a szereplők. Mindenkinek melegen ajánlom a suta, kicsit béna és esetlen szörnyeket.

 
GedyPapa   2017. 03. 14.

1

A már jól megszokott előzményfilm. Jól működő poénok, sztoriszálak, de mégsincs meg benne az a fűszer, amit az első rész esetén megkaptunk, így is egy jó rajzfilmet kaptunk, de mégis többen beszélnek és emlékeznek a Szörny Rt-re, mint a Szörny Egyetemre.

 
Artemisia   2020. 05. 08.

1

A Szörny Rt. előzményfilmje, ahol még egyetemistaként látjuk Sulley-t és Wazowski-t, sőt kezdetben még nem is barátok. Érdekes elgondolás bemutatni a rémisztgetés történelmét, és hogy hogyan szövi át ez az iparág a Iszony City lakóinak mindennapi élt... több»

 
Orosz István   2016. 05. 27.

0

Nagyon jó előzmény történet volt. Nekem sokkal jobban tetszett a hangulata a története mint az első rész. Ja meg a karakterek. A csiga nagyon nagy arc év végén beér az órára. :D :D :D

A film összbevétele 743 559 607 dollár volt (imdb.com).

 

A Szörny Egyetem campusát javarészt a Kaliforniai Egyetemről mintázták. Pontosabban a Berkeley-i campusról, amely nagyon közel van a Pixar székhelyéhez.

(dailyfilmsan)
 

A113 kultikus Disney "easter egg" ebben a rajzfilmben Knight professzor előadótermén figyelhető meg.

(dailyfilmsan)
 

2013-ban a 5. legtöbb bevételt termelő film volt.

(mamiéstöti2)
 

A Don Carlton névjegykártyáján szereplő szám – az 510 – a Pixar stúdió házszáma.

(SódóGA)
 

A filmben megjelenik a Kiss zenekar 1976-os, Rock and Roll Over című albumának plakátja.

(SódóGA)