Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
83%

Szörny Egyetem (2013)

Monsters University
Filmadatlap
 
31
Szereplők
64
Vélemények
25
Képek
2
Videók
Szörny Egyetem
 
Artemisia   2020. 05. 08.

legújabb vélemény

1

A Szörny Rt. előzményfilmje, ahol még egyetemistaként látjuk Sulley-t és Wazowski-t, sőt kezdetben még nem is barátok. Érdekes elgondolás bemutatni a rémisztgetés történelmét, és hogy hogyan szövi át ez az iparág a Iszony City lakóinak mindennapi élt... több»

 
mamiéstöti2   2017. 05. 05.

1

Az első rész jobb volt, de ez is ötletes és aranyos volt. Általában az előzményeket feldolgozó filmek jól szoktak sikerülni és ez sem kivétel. Minden korosztály számára ajánlom.


 
Deku   2017. 07. 18.

0

Nekem ez a rész már valahogy annyira nem jött be mint az első rész. Sokkal aranyosabb és egyedibb volt amaz, ez pedig inkább csak bőrnyúzás volt. Nem voltam oda érte.

 
GedyPapa   2017. 03. 14.

1

A már jól megszokott előzményfilm. Jól működő poénok, sztoriszálak, de mégsincs meg benne az a fűszer, amit az első rész esetén megkaptunk, így is egy jó rajzfilmet kaptunk, de mégis többen beszélnek és emlékeznek a Szörny Rt-re, mint a Szörny Egyetemre.

 
Orosz István   2016. 05. 27.

0

Nagyon jó előzmény történet volt. Nekem sokkal jobban tetszett a hangulata a története mint az első rész. Ja meg a karakterek. A csiga nagyon nagy arc év végén beér az órára. :D :D :D

 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

0

Nem tudom eldönteni hogy jobb lett mint az első vagy pont nem. Nekem ugyan olyan élvezets és eseménydús volt ez az előzményfilm folytatás is mint a Szörny Rt. Mindenki kíváncsi volt hogyan jött össze Mike és Sully és most megkaptuk a választ,de sok... több»

 
NGN   2020. 01. 16.

0

Egyszerűen tökéletes folytatás és egyben előzményfilm, rengeteg humorral és szerethető karakterekkel, mind a régiek, mind az újak zseniálisak.

Galéria (25)

Videók (2)

A film összbevétele 743 559 607 dollár volt (imdb.com).

 

A Szörny Egyetem campusa javarészt a Kaliforniai Egyetemről mintázták. Pontosabban a Berkeley-i campusról, amely nagyon közel van a Pixar székhelyéhez.

(dailyfilmsan )
 

A113 kultikus Disney "easter egg" ebben a rajzfilmben Knight professzor előadótermén figyelhető meg.

(dailyfilmsan )
 

2013-ban a 5. legtöbb bevételt termelő film volt.

(mamiéstöti2)
 

A Don Carlton névjegykártyáján szereplő szám, az 510, a Pixar stúdió házszáma.

(SódóGA)
 

A filmben megjelenik a Kiss zenekar 1976-os Rock and Roll Over című albumának plakátja.

(SódóGA)
 

A diákok belépéskor megérintik az egyik téglát az épület falán, amely utalás egy szokásra, amit a Harvardon gyakorolnak a hallgatók.

(SódóGA)
 

A film eredeti forgatókönyve alapján megismerkedtünk volna Mike szüleivel is, ám az ő jeleneteiket végül kihagyták a végleges változatból.

(SódóGA)
 

Akárcsak az összes többi Pixar filmben, Toy Story-ből ismert cég, a Pizza Planet teherautója ebben a filmben is feltűnik.

(SódóGA)