Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Szörny Egyetem (2013)

Monsters University
Filmadatlap
 
31
Szereplők
64
Vélemények
25
Képek
2
Videók
Szörny Egyetem
 
Timon   2021. 03. 21.

legújabb vélemény

1
Tökéletes előzményfilm

A Szörny Rt. egyes karaktereinek jó előtörténetet tudott ez nyújtani, ugyanakkor nem alapvetően azt a színvonalat tartja. Ez annak is betudható, hogy az animáció azóta rengeteget fejlődött, és így újult erővel, illetve technikai erődemonstrációval állhattak neki. Igyekeztek mindent kihasználni. De be kell vallanom, az első felében néhol már szünetet kellett tartanom,mert már-már erőltetett volt. Tanulsága is van, nem feltétlenül szájbarágós, de az eredetihez képest kicsit olyan, mintha veszített volna a varázsából. Néhány humorosnak szánt jelenet kissé már súlytalan volt. Azért összességében a film nem volt rossz. 10/8,5

 
mamiéstöti2   2017. 05. 05.

1

Az első rész jobb volt, de ez is ötletes és aranyos volt. Általában az előzményeket feldolgozó filmek jól szoktak sikerülni és ez sem kivétel. Minden korosztály számára ajánlom.


 
Deku   2017. 07. 18.

0

Nekem ez a rész már valahogy annyira nem jött be mint az első rész. Sokkal aranyosabb és egyedibb volt amaz, ez pedig inkább csak bőrnyúzás volt. Nem voltam oda érte.

 
GedyPapa   2017. 03. 14.

1

A már jól megszokott előzményfilm. Jól működő poénok, sztoriszálak, de mégsincs meg benne az a fűszer, amit az első rész esetén megkaptunk, így is egy jó rajzfilmet kaptunk, de mégis többen beszélnek és emlékeznek a Szörny Rt-re, mint a Szörny Egyetemre.

 
Orosz István   2016. 05. 27.

0

Nagyon jó előzmény történet volt. Nekem sokkal jobban tetszett a hangulata a története mint az első rész. Ja meg a karakterek. A csiga nagyon nagy arc év végén beér az órára. :D :D :D

 
Artemisia   2020. 05. 08.

1

A Szörny Rt. előzményfilmje, ahol még egyetemistaként látjuk Sulley-t és Wazowski-t, sőt kezdetben még nem is barátok. Érdekes elgondolás bemutatni a rémisztgetés történelmét, és hogy hogyan szövi át ez az iparág a Iszony City lakóinak mindennapi élt... több»

 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

0

Nem tudom eldönteni hogy jobb lett mint az első vagy pont nem. Nekem ugyan olyan élvezets és eseménydús volt ez az előzményfilm folytatás is mint a Szörny Rt. Mindenki kíváncsi volt hogyan jött össze Mike és Sully és most megkaptuk a választ,de sok... több»

Galéria (25)

Videók (2)

A film összbevétele 743 559 607 dollár volt (imdb.com).

 

A Szörny Egyetem campusát javarészt a Kaliforniai Egyetemről mintázták. Pontosabban a Berkeley-i campusról, amely nagyon közel van a Pixar székhelyéhez.

(dailyfilmsan)
 

A113 kultikus Disney "easter egg" ebben a rajzfilmben Knight professzor előadótermén figyelhető meg.

(dailyfilmsan)
 

2013-ban a 5. legtöbb bevételt termelő film volt.

(mamiéstöti2)
 

A Don Carlton névjegykártyáján szereplő szám – az 510 – a Pixar stúdió házszáma.

(SódóGA)
 

A filmben megjelenik a Kiss zenekar 1976-os, Rock and Roll Over című albumának plakátja.

(SódóGA)
 

A diákok belépéskor megérintik az egyik téglát az épület falán, amely utalás egy szokásra, amit a Harvardon gyakorolnak a hallgatók.

(SódóGA)
 

A film eredeti forgatókönyve alapján megismerkedtünk volna Mike szüleivel is, ám az ő jeleneteiket végül kihagyták a végleges változatból.

(SódóGA)
 

Akárcsak az összes többi Pixar filmben, a Toy Storyból ismert cég, a Pizza Planet teherautója ebben a filmben is feltűnik.

(SódóGA)