Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Előre (2020)

Onward
Filmadatlap
 
21
Szereplők
15
Vélemények
15
Képek
6
Videók
 
elekm90   2021. 04. 27.

legújabb vélemény

0

Aranyos kis Pixar mese, ugyan nem üti meg a stúdió legnagyobb alkotásainak szintjét, szerintem ez így van jól, a felnőttesebb Lelki ismeretek, Agymanók vonal mellett nem feledkeznek meg a fiatalabb generációról sem. A vége kimondottan meghatóra sikeredett.

 
Artemisia   2020. 10. 29.

a nap véleménye

5
Feltámad a Pixar?

A Pixar a Verdák 2-vel kezdődő, 2015-ben tetőpontjára jutó alkotói válságából a 2017-es Coco jelenthette volna a kilábalás kezdetét, azonban 2018–2019-ben ismét a lerágott csonthoz nyúlt, és 2 folytatással jelentkezett. Az új évtized azonban ismét fe... teljes kritika»


 
BoBamburg   2020. 10. 27.

1

Nem voltak nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, mikor nekiálltam, de meg kell mondjam, nagyon kellemesen csalódtam. Egy tök élvezetes film kedves történettel, szerethető karakterekkel és jó humorral.

 
Lubi   2020. 03. 04.

a nap véleménye

1
Pixar, Pixar, mondd meg nékem…

A Pixar az az animációs filmstúdió, amelyik nem szorul bemutatásra. Az ő berkeiken belül készült az első teljes egészében computer-animációs technikával létrehozott mozifilm, a Toy Story – Játékháború. Azóta pedig megannyi sikerfilmet tettek le az as... teljes kritika»

 
Félix   2020. 10. 26.

1
A legmeghatóbb Pixar film???

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Érzelmes film tök jó sztorival. Csak pár percig mindenáron akarták látni az apjukat. Hát igen, ez nagyon megható volt. Engem tényleg meghatott. Na de a poénokról se feledkezzünk meg! Azokból is van sok. Mikor Barley összezsugorodik. Király! A manók is nagyon jól megvannak csinálva. Nem tudom, mi kell még. És a szerelem a rendőrló és a két főszereplő anyukája között. Én mindenkinek ajánlom ezt a filmet. Aki akar érezni egy kis drámát, és akar nevetni, és ezt mozizással akarja megtenni, ha beül az Előre című filmre, tuti össze fog neki jönni. Barly szerintem mókásabb, mint a testvére, azaz, mint Ian. Barley, mikor az elején próbálja órákon keresztül elővarázsolni az apukáját... hihetetlen! Az Előre családi mozizásra is nagyon megfelel, és szerintem nemcsak a gyerekeknek, felnőtteknek is remek kaland lenne. Én nem hittem, hogy ilyen remek mozizás lesz nekem ez a film. Én tényleg mindenkinek ajánlom. Ha valaki megnézte ezt a filmet, mint én, az nagyon jól tette, akinek meg még nem sikerült, az nézze meg nyugodtan, jó szórakozást kívánok! Srácok, nézzétek meg!!!

 
hp   2020. 07. 18.

0

Nem vagyok biztos benne, hogy az Előre is bevonul majd a Pixar klasszikusai közé, holott szerintem nagyon is ott lenne a helye. A recept ezúttal is tökéletesen műdik: bőven jut kalandból, humorból és mondanivalóból, az animáció ezúttal is pazar, és a... több»

 
Kanyi   2020. 10. 12.

0

Nagyon jo animacios film ami nagyon komoly temat dolgozz fel...gratula a keszitoknek

Galéria (15)

Videók (6)

A film összbevétele 136 037 286 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 58 006 676 forintot termelt. A hazai mozik összesen 40 327 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet a benne szereplő leszbikus utalás miatt Ázsiában több országban betiltották, míg más országokban cenzúrázták a szöveget. Így a magyar szinkronban is a "barátnőm" helyett a "párom" szó hallható a karakter szájából.

(Artemisia )
 

A film eredeti nyelven tartalmaz egy LMBT-utalás. Mikor Ian és Barley az átváltoztató varázslat segítségével Bronco rendőrnek adja ki magát, a Küklopsz rendőrnő szájából hangzik el a mondat: "Nem könnyű a kezdő szülőknek. A barátnőm lányától a hajam tépem".

(Artemisia )
 

Julia Louis-Dreyfus 22 év után ismét Pixar-filmet szinkronizált (Egy bogár élete - 1998).

(hp)
 

Az Előre a rendező Dan Scanlon második egészestés mozifilmje. A direktor legutóbb hét éve rendezte meg a szintén a Pixar égisze alatt bemutatott Szörny Egyetem-et (2013).

(hp)
 

Az Előre a 2020-as évek első Pixar-filmje.

(hp)
 

A film történetéhez a rendező, Dan Scanlon a saját életéből merített ihletet. A direktor és a fivére még gyerekként veszítették el az apjukat, Dan pedig azt követően írta meg az Előre forgatókönyvét, hogy hallott egy, az elhunyt apjától származó hangfelvételt.

(hp)
 

A film zenéjét Jeff Danna és Mychael Danna szerezték, akik korábban a Disney egy másik animációs filmjén, a Dínó tesón is dolgoztak.

(hp)
 

Az Előre első előzetesét 2019. május 30-án mutatták be az ABC-n a 2019-es NBA kosárlabdabajnokság döntőjének szünetében.

(hp)
 

A film két főszereplőjének hangját kölcsönző Chris Pratt és Tom Holland egyaránt dolgoztak a Marvel Cinematic Universe-n (MCU) külön filmekben és együtt is.

(Thibo84)
 

Tom Holland harmadik filmje, ahol a hangját adja egy karakternek a Kémesítve (2019) és a Voyage of Doctor Dolittle (2020) után.

(Thibo84)
 
Lehet, hogy az Előre sosem lesz ott a Pixar-filmek élbolyában, de egy ilyen magas minőségben dolgozó cégnél még a középmezőnybe jutni sem kis teljesítmény. több»
 
Botorság lenne kihagyni a Pixar legújabb művét, mivel egy csodálatos testvéri kapcsolatot élhetünk át az Előrének köszönhetően. Arról nem is beszélve, hogy a végére megint nem marad száraz a szemünk. több»