Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88%
Filmadatlap
 
24
Szereplők
8
Vélemények
15
Képek
12
Videók
Előre
 
KCintia   2020. 08. 19.

legújabb vélemény

Az egy szép mesefilm. Csodás világgal rendelkezett , nagyon kis szeretetre méltóak a szereplők is benne. A varázs világ nálam külön plusz pont. Voltak benne olyan viccek is , amiken felnőtt emberek is képesek nevetni , hogy azért anya apa se unatkozz... több»

 
Lubi   2020. 03. 04.

a nap véleménye

Pixar, Pixar, mondd meg nékem…

A Pixar az az animációs filmstúdió, amelyik nem szorul bemutatásra. Az ő berkeiken belül készült az első teljes egészében computer-animációs technikával létrehozott mozifilm, a Toy Story – Játékháború. Azóta pedig megannyi sikerfilmet tettek le az as... teljes kritika»


 
hp   2020. 07. 18.

Nem vagyok biztos benne, hogy az Előre is bevonul majd a Pixar klasszikusai közé, holott szerintem nagyon is ott lenne a helye. A recept ezúttal is tökéletesen műdik: bőven jut kalandból, humorból és mondanivalóból, az animáció ezúttal is pazar, és a... több»

 
Spidey   2020. 03. 30.

Nagyon érzelmes mese. Rég volt már olyan disney amin potyogtak a könnyeim a végén. Megható volt látni ahogy azért küzd a két testvér, hogy legalább pár órára találkozhassanak az apjukkal aki már régen meghalt. Talán gyerekmesének kicsit túl nyomasztó... több»

 
EDUARD98   2020. 03. 08.

Nem ez életem legjobb animációs flmje, de szerintem egyszer simán meg lehet nézni. A képi világa nekem egy kissé túlcsorduló, ez valahol zavart is. A történet kedves és aranyos meg minden, de valóahol én ezt egyszerűen hatásvadásznak éreztem. Mindenk... több»

 
Bálint   2020. 03. 07.

A Pixar ismét óriásit alkotott, és egy fantasztikus kalandra hívja a nézőket. A történet végét egyszerre éreztem keménynek és meghatónak, pedig valahol sejthető volt, hogy ez lesz a befejezés. A humor végig nagyon diszkrét, de még így is nagyon szórakoztató a film, nem mellesleg rengeteg tanulsággal szolgál.

 
Kristof   2020. 03. 06.

Szuperaranyos mese, nem is igazán vártam mást, már csak a szereposztást elnézve. Tom Holland számomra egyszerűen szinkronszínészként is megállta a helyét, és elmondhatatlanul jól hozta a figurát. Az egész hangulata nagyon magába szippantott, szerintem egyszerűen látni kell!

A film összbevétele 136 037 286 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 57 754 686 forintot termelt. A hazai mozik összesen 40 022 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Julia Louis-Dreyfus 22 év után ismét Pixar-filmet szinkronizált (Egy bogár élete - 1998).

(hp )
 

Az Előre a rendező Dan Scanlon második egészestés mozifilmje. A direktor legutóbb hét éve rendezte meg a szintén a Pixar égisze alatt bemutatott Szörny Egyetem-et (2013).

(hp )
 

Az Előre a 2020-as évek első Pixar-filmje.

(hp )
 

A film történetéhez a rendező, Dan Scanlon a saját életéből merített ihletet. A direktor és a fivére még gyerekként veszítették el az apjukat, Dan pedig azt követően írta meg az Előre forgatókönyvét, hogy hallott egy, az elhunyt apjától származó hangfelvételt.

(hp )
 

A film zenéjét Jeff Danna és Mychael Danna szerezték, akik korábban a Disney egy másik animációs filmjén, a Dínó tesón is dolgoztak.

(hp )
 

Az Előre első előzetesét 2019. május 30-án mutatták be az ABC-n a 2019-es NBA kosárlabdabajnokság döntőjének szünetében.

(hp )
 

A film két főszereplőjének hangját kölcsönző Chris Pratt és Tom Holland egyaránt dolgoztak a Marvel Cinematic Universe-n (MCU) külön filmekben és együtt is.

(Thibo84)
 

Tom Holland harmadik filmje, ahol a hangját adja egy karakternek a Kémesítve (2019) és a Voyage of Doctor Dolittle (2020) után.

(Thibo84)
 

Julia Louis-Dreyfus 3. animációs filmje az Egy bogár élete (1998) és a Repcsik (2013) után.

(Thibo84)
 

John Ratzenberger 22. egymást követő Pixar filmje.

(Thibo84)
 
Lehet, hogy az Előre sosem lesz ott a Pixar-filmek élbolyában, de egy ilyen magas minőségben dolgozó cégnél még a középmezőnybe jutni sem kis teljesítmény. több»
 
Előre kritika több»
 
Előre kritika több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.