Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
84%

Előre (2020)

Onward
Filmadatlap
 
21
Szereplők
14
Vélemények
15
Képek
6
Videók
 
Artemisia   2020. 10. 29.

legújabb vélemény a nap véleménye

4
Feltámad a Pixar?

A Pixar a Verdák 2-vel kezdődő, 2015-ben tetőpontjára jutó alkotói válságából a 2017-es Coco jelenthette volna a kilábalás kezdetét, azonban 2018–2019-ben ismét a lerágott csonthoz nyúlt, és 2 folytatással jelentkezett. Az új évtized azonban ismét fe... teljes kritika»

 
BoBamburg   2020. 10. 27.

1

Nem voltak nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, mikor nekiálltam, de meg kell mondjam, nagyon kellemesen csalódtam. Egy tök élvezetes film kedves történettel, szerethető karakterekkel és jó humorral.


 
Lubi   2020. 03. 04.

a nap véleménye

1
Pixar, Pixar, mondd meg nékem…

A Pixar az az animációs filmstúdió, amelyik nem szorul bemutatásra. Az ő berkeiken belül készült az első teljes egészében computer-animációs technikával létrehozott mozifilm, a Toy Story – Játékháború. Azóta pedig megannyi sikerfilmet tettek le az as... teljes kritika»

 
Félix   2020. 10. 26.

1
A legmeghatóbb Pixar film???

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Érzelmes film tök jó sztorival. Csak pár percig mindenáron akarták látni az apjukat. Hát igen, ez nagyon megható volt. Engem tényleg meghatott. Na de a poénokról se feledkezzünk meg! Azokból is van sok. Mikor Barley összezsugorodik. Király! A manók is nagyon jól megvannak csinálva. Nem tudom, mi kell még. És a szerelem a rendőrló és a két főszereplő anyukája között. Én mindenkinek ajánlom ezt a filmet. Aki akar érezni egy kis drámát, és akar nevetni, és ezt mozizással akarja megtenni, ha beül az Előre című filmre, tuti össze fog neki jönni. Barly szerintem mókásabb, mint a testvére, azaz, mint Ian. Barley, mikor az elején próbálja órákon keresztül elővarázsolni az apukáját... hihetetlen! Az Előre családi mozizásra is nagyon megfelel, és szerintem nemcsak a gyerekeknek, felnőtteknek is remek kaland lenne. Én nem hittem, hogy ilyen remek mozizás lesz nekem ez a film. Én tényleg mindenkinek ajánlom. Ha valaki megnézte ezt a filmet, mint én, az nagyon jól tette, akinek meg még nem sikerült, az nézze meg nyugodtan, jó szórakozást kívánok! Srácok, nézzétek meg!!!

 
hp   2020. 07. 18.

0

Nem vagyok biztos benne, hogy az Előre is bevonul majd a Pixar klasszikusai közé, holott szerintem nagyon is ott lenne a helye. A recept ezúttal is tökéletesen műdik: bőven jut kalandból, humorból és mondanivalóból, az animáció ezúttal is pazar, és a... több»

 
Secret Lover   2020. 10. 07.

1

A gyász és a búcsú témája miatt nem vagyok meggyőződve róla, hogy a film a gyermekeknek szól, de az eredeti ötletet értékelem, és volt pár valóban megható pillanat a történetben. Chris Pratt, Octavia Spencer és Julia Louis-Dreyfus pedig kiválóak voltak az animációs karakterek szócsöveiként.

 
Mrsx   2020. 10. 08.

1
Varázslatos modern kor

A Pixar végre hozott valami igazán kedvelhető alkotást amire öröm lesz visszatekinteni sőt akár újra elővenni és megnézni azt. Az ábrázolás módja igazán fantáziadús lett, ezen kívül a mai korba helyezi ezeket az elképesztő varázslényeket ami elég újszerűen hat. Két fivér kalandjait kísérhetjük végig amint útra kelnek, hogy mégegyszer ismét láthassák régen elhunyt édesapjukat. Ez a koncepció elég átlagosnak hangozhat elsőre de bizony mélyebb ez a történet mint ahogy elsőre tűnik. A karakter között húzódó viszonyok és párbeszédek annyira sokat adnak a filmhez, hogy szerintem ez igazából ez az egész magja. Bár azt tegyük hozzá, hogy ez a figyelem leginkább a testvérekre irányul, habár kapnak a mellékszereplők is némi szerepet, mégse olyan mélységben mint főhőseink. Láttam már sokkal meghatóbb animációs filmet is viszont biztos, hogy ez is sokak számára okoz majd könnyáztatta perceket. Viszont elmondhatom, hogy kár lenne kihagyni ezt a tartalmas és szórakoztató mesét kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Galéria (15)

Videók (6)

A film összbevétele 136 037 286 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 58 006 676 forintot termelt. A hazai mozik összesen 40 327 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet a benne szereplő leszbikus utalás miatt Ázsiában több országban betiltották, míg más országokban cenzúrázták a szöveget. Így a magyar szinkronban is a "barátnőm" helyett a "párom" szó hallható a karakter szájából.

(Artemisia )
 

A film eredeti nyelven tartalmaz egy LMBT-utalás. Mikor Ian és Barley az átváltoztató varázslat segítségével Bronco rendőrnek adja ki magát, a Küklopsz rendőrnő szájából hangzik el a mondat: "Nem könnyű a kezdő szülőknek. A barátnőm lányától a hajam tépem".

(Artemisia )
 

Julia Louis-Dreyfus 22 év után ismét Pixar-filmet szinkronizált (Egy bogár élete - 1998).

(hp )
 

Az Előre a rendező Dan Scanlon második egészestés mozifilmje. A direktor legutóbb hét éve rendezte meg a szintén a Pixar égisze alatt bemutatott Szörny Egyetem-et (2013).

(hp )
 

Az Előre a 2020-as évek első Pixar-filmje.

(hp )
 

A film történetéhez a rendező, Dan Scanlon a saját életéből merített ihletet. A direktor és a fivére még gyerekként veszítették el az apjukat, Dan pedig azt követően írta meg az Előre forgatókönyvét, hogy hallott egy, az elhunyt apjától származó hangfelvételt.

(hp )
 

A film zenéjét Jeff Danna és Mychael Danna szerezték, akik korábban a Disney egy másik animációs filmjén, a Dínó tesón is dolgoztak.

(hp )
 

Az Előre első előzetesét 2019. május 30-án mutatták be az ABC-n a 2019-es NBA kosárlabdabajnokság döntőjének szünetében.

(hp )
 

A film két főszereplőjének hangját kölcsönző Chris Pratt és Tom Holland egyaránt dolgoztak a Marvel Cinematic Universe-n (MCU) külön filmekben és együtt is.

(Thibo84)
 

Tom Holland harmadik filmje, ahol a hangját adja egy karakternek a Kémesítve (2019) és a Voyage of Doctor Dolittle (2020) után.

(Thibo84)
 
Lehet, hogy az Előre sosem lesz ott a Pixar-filmek élbolyában, de egy ilyen magas minőségben dolgozó cégnél még a középmezőnybe jutni sem kis teljesítmény. több»
 
Botorság lenne kihagyni a Pixar legújabb művét, mivel egy csodálatos testvéri kapcsolatot élhetünk át az Előrének köszönhetően. Arról nem is beszélve, hogy a végére megint nem marad száraz a szemünk. több»