Előre (2020)

Onward

Csillagpor   2021. 11. 16.

Kiváló történet és csodálatos animáció. Szívszorító végig, pedig egy gyerekmeséről van szó. Hogy min keresztül nem mennek, hogy csak még egyszer láthassák az apjukat.

Artemisia   2020. 10. 29.

a nap véleménye

Feltámad a Pixar?

A Pixar a Verdák 2-vel kezdődő, 2015-ben tetőpontjára jutó alkotói válságából a 2017-es Coco jelenthette volna a kilábalás kezdetét, azonban 2018–2019-ben ismét a lerágott csonthoz nyúlt, és 2 folytatással jelentkezett. Az új évtized azonban ismét fe... teljes kritika»

Ms. Akárki   2021. 10. 28.

Nagyon édes, vicces, de mégis megható fantasy mese, ahogy a két tini a lehetetlennel is szembenéz, csak hogy pár pillanatra találkozhassanak elhunyt apjukkal. Tom Holland pedig zseniális szinkronhangnak is bizonyult.

BoBamburg   2020. 10. 27.

Nem voltak nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, mikor nekiálltam, de meg kell mondjam, nagyon kellemesen csalódtam. Egy tök élvezetes film kedves történettel, szerethető karakterekkel és jó humorral.

Lubi   2020. 03. 04.

a nap véleménye

Pixar, Pixar, mondd meg nékem…

A Pixar az az animációs filmstúdió, amelyik nem szorul bemutatásra. Az ő berkeiken belül készült az első teljes egészében computer-animációs technikával létrehozott mozifilm, a Toy Story – Játékháború. Azóta pedig megannyi sikerfilmet tettek le az as... teljes kritika»

hp   2020. 07. 18.

Nem vagyok biztos benne, hogy az Előre is bevonul majd a Pixar klasszikusai közé, holott szerintem nagyon is ott lenne a helye. A recept ezúttal is tökéletesen műdik: bőven jut kalandból, humorból és mondanivalóból, az animáció ezúttal is pazar, és a... több»

elekm90   2021. 04. 27.

Aranyos kis Pixar mese, ugyan nem üti meg a stúdió legnagyobb alkotásainak szintjét, szerintem ez így van jól, a felnőttesebb Lelki ismeretek, Agymanók vonal mellett nem feledkeznek meg a fiatalabb generációról sem. A vége kimondottan meghatóra sikeredett.

A film összbevétele 136 037 286 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 58 006 676 forintot termelt. A hazai mozik összesen 40 327 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A filmet a benne szereplő leszbikus utalás miatt Ázsiában több országban betiltották, míg más országokban cenzúrázták a szöveget. Így a magyar szinkronban is a "barátnőm" helyett a "párom" szó hallható a karakter szájából.

(Artemisia )

A film eredeti nyelven tartalmaz egy LMBT-utalás. Mikor Ian és Barley az átváltoztató varázslat segítségével Bronco rendőrnek adja ki magát, a Küklopsz rendőrnő szájából hangzik el a mondat: "Nem könnyű a kezdő szülőknek. A barátnőm lányától a hajam tépem".

(Artemisia )

Julia Louis-Dreyfus 22 év után ismét Pixar-filmet szinkronizált (Egy bogár élete - 1998).

(hp)

Az Előre a rendező Dan Scanlon második egészestés mozifilmje. A direktor legutóbb hét éve rendezte meg a szintén a Pixar égisze alatt bemutatott Szörny Egyetem-et (2013).

(hp)

Az Előre a 2020-as évek első Pixar-filmje.

(hp)

Lehet, hogy az Előre sosem lesz ott a Pixar-filmek élbolyában, de egy ilyen magas minőségben dolgozó cégnél még a középmezőnybe jutni sem kis teljesítmény. több»