Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

SpongyaBob: Spongya szökésben (2020)

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run
Filmadatlap
 
32
Szereplők
7
Vélemények
95
Képek
3
Videók

Galéria (95)

Videók (3)

 
Eastern79   2021. 02. 17.

legújabb vélemény

1
Totálisan agyzsibbasztó

Amikor először találkoztam ezzel az animációs sorozattal, annyira bizarrnak és idegesítőnek tűnt már a főcím is, hogy amikor meghallottam Sponygya barátunk nevetését, első körben kirázott a hideg, a másodikban meg kikapcsoltam a laptopot. Később aztán ráéreztem az ízére, és a tenger alatti besenyősködés belopta magát a szívembe. Ahogy Pista bácsi viszonyul a kolbászcsücsökhöz, úgy viszonyulok Spongya Bobhoz. No nem azért, mert szivacsot enni támadt kedvem – bár szeretem a tengeri herkentyűket –, hanem mert kellően fárasztó és abszurd humor szövi át a kalandokat, és ez így volt a "nagy film" esetében is. Néha töményen fárasztó, sőt agyzsibbasztó hülyeség, ráadásul ha ez nem lenne elég, Keanu Reeves égő csipkebokorként szürreális jelenés formájában egyengeti hőseink útját. Ha valóban kikapcsolódásra vágysz, és nem áll távol tőled az abszurd humor, mindenképp tegyél egy próbát! Legfeljebb megjelenik Keanu feje a szárazvirág csokorban, és közli, hogy rossz úton jársz.

 
hp   2020. 11. 09.

0

Nem volt ez rossz, leszámítva egy-két felesleges zenés betétet és pár fárasztó popkulturális utalást. SpongyaBob és Patrik hozzák a formájukat, kapunk egy értékelhető történetet a barátságról (a finálé ezt aztán eléggé a maximumra pörgeti, de nem ros... több»

 
BoBamburg   2021. 01. 15.

0

A legjobb Spongyabob film továbbra is az első rész marad, de nem sokkal marad le ez a rész sem tőle. Legalábbis a második (ki a vízből) résznél szerintem sokkal jobbra sikeredett. Én legalábbis jókat nevettem és nagyon jól szórakoztam rajta.

 
Kanyi   2020. 11. 16.

0

Nagyon tetszett, ahogy megszokhattuk, a szereplők hozták a saját vonásaikat. Szerintem elég jó eredettörténet lett.

 
Karoly Kiss   2020. 11. 29.

0
Hol van Csigusz?

Tetszett az animácio, tetszett a két főszereplő karakter, Spongyabob és Patrik. Annyira sokáig nem emlékszünk erre a filmre, de azért egyszer nyugodtan meg lehetett nézni. A Spongyabob: Spongya szökésben nem 2020 animációja, de vannak ennél fényévekkel rosszabb animációk. A film nagyjából arról szól, hogy Spongyabob csigája, Csigusz valahogy elveszik, ezert Spongyabob legjobb barátjával, Patrikkal megkeresi Spongyabob házi kedvencét. 11 éves kortól már nem tűnik olyan viccesnek ez a film. Nagyon jól meg volt formálva mind, az az igazság. Ezzel nem volt bajom. A poénok sem sikeredtek olyan rosszakra, gagyikra, de azok viszont nem lettek valami világhírűek. Patrik bénázását azért jó volt nézni. Számomra azok a viccek megunhatatlanok. Nem mondom, hogy ezen a filmen el lehet aludni, de ez a Spongyabobfilm sajnos nem lett tökéletes. Ha ezt a filmet a Spongyabob: Ki a vízből! című filmhez hasonlítjuk, ez az új Spongyabob a nyomába se ér a Ki a vízbőlnek. Nem mondom, hogy ez a film megunhatatlan, de egy családi mozis hétvégére tökre alkalmas. Átlagos lett.

 
bart   2020. 11. 10.

0

Annyira nem ragadott meg, maradjunk annyiban, hogy egyszer nézős, az eredeti sorozat pedig mérföldekkel jobb és viccesebb. El lehet vele ütni az időt, de hamar ki fog kopni az emlékezetből ez a mozis adaptáció.

 
Csaba   2020. 11. 08.

0

Eddig majdnem mindegyik Spongyabob-alkotás jól sült el, ez viszont az animáció sítlusán kívül nem tud újat mutatni, úgyhogy sajnos nem értem, mi történhetett.

A film összbevétele 4 810 790 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet eredetileg a SpongyaBob animációs sorozat (1999) huszadik évfordulóján tervezték bemutatni, azonban a premiert előbb a Dóra, és az elveszett aranyváros, majd később a koronavírus-járvány miatt kénytelenek voltak elhalasztani.

(hp)
 

A filmet az alkotók az eredeti sorozat alkotója, Stephen Hillenburg emlékének ajánlották, aki 2018. november 27-én hunyt el Lou Gehrig-szindrómában.

(hp)
 

Ez a franchise első filmje, melyben fény derül SpongyaBob eredettörténetére.

(hp)
 

A film zenéjét 10-szeres Oscar-jelölt, egyúttal egyszeres Oscar-díjas Hans Zimmer szerezte.

(hp)
 

A SpongyaBob: Spongya szökésben a Nickelodeon első animációs filmje a 2020-as években.

(hp)
 
Ha a gyerkőc meg akarja nézni, hadd nézze, de a felnőttek – és főleg a sorozat vagy az első film rajongói – egészen biztosan jobban járnak valami mással. több»