Újabb filmek kényszerülnek újra pozícionálni magukat a naptárban a koronavírus miatt. Mint ismert, világszerte szinte minden országban zárva tartanak a mozik, hogy ezzel is fékezzék a járvány terjedését. Ez viszont azt vonja maga után, hogy a várt premierek is elmaradnak. Most a Universal és a Paramount is bejelentette néhány filmje új premierdátumát.

Kezdjük a sort a Universallal, mivel ők a nyár – de talán az egész év – egyik legnagyobb bevételével kecsegtető animációs filmet voltak kénytelenek elcsúsztatni. Természetesen a Minyonok: Gru színre lépről van szó, amelynek előző része is 1 milliárd dollár felett hozott a konyhára világszerte. Mivel a minyonok egyébként is igen népszerűek a világ minden pontján, így joggal várhatja a stúdió, hogy az új mozi is hasonló magasságokig jut majd el. Az eredeti tervek szerint idén nyáron, július 2-án debütáltak volna a mozikban, de sajnos ebből már semmi sem lesz. A Universal inkább biztosra ment, és egy kerek évvel elhalasztotta a premiert, ami így már 2021. július 2-ra van kiírva.

Ez viszont maga után vonja, hogy a stúdió egy másik projektje, az Énekelj! 2 is csússzon, mivel az éppen erre a dátumra volt kiírva eredetileg. Ezt így fél évvel elhalasztják, az új premierdátum pedig 2021. december 22. lett. Hogy mit jelent ez? Azt, hogy az eredetileg erre a dátumra kiírt Wicked premierje is csúszik, de ezt egyelőre nem pontosították az illetékesek. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy az a film már csak 2022-ben kerülhet a mozikba.

És mi a helyzet a Paramount oldalán? Ők is hasonló lépésekre kényszerültek, vagyis több filmjük premierjét is halasztják. Az egyik a Tom Cruise féle repülős akció, a Top Gun: Maverick, amely eredetileg június 4-én kapott volna felszállási engedélyt a mozikban. Ezt viszont fél évvel elnapolták: az új premierdátum 2020. december 23. Szép kis karácsonyunk lesz!

A Paramount emellett egyik legígéretesebb horrorfilmjét is halasztja, pedig annak már hetek óta a mozikban lenne a helye normális esetben. De a Hang nélkül 2 nem kerülhetett a mozikba, így az új premiert 2020. szeptember 4-re lőtték be. A SpongyaBob: Spongya szökésben esetében viszont egyelőre bizakodók: az eredeti június 11-i premiert csak néhány héttel tolták el, július 31-re.