Énekelj! 2

Énekelj! 2

Sing 2
himi85

Folytatódik az álmokkal és fantasztikus dalokkal teli történet, hiszen Buster Moon és csapata nem állt meg a siker kapujában. Életük legnagyobb showműsorára készülnek, ezúttal ráadásul a fővárosban fognak fellépni. Persze semmi sem megy zökkenőmentesen, hiszen meg kell győzniük a világ… Több

Premier (HU): 2021.12.02.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Énekelj!  (2016)

2025.01.11 Br623

Még jobb is, mint az első

Az első részt sokan kritizálták, hogy egy énekversenyről szól, amikor a tévé folyamatosan tele van tehetségkutató műsorokkal. A második részben viszont már megvannak kedvenc szereplőink, akik egy remek színházi előadást hoznak össze. A történet annyira jó, hogy szerintem ez a rész még jobban is sikerült, mint az első. Az új szereplők is kiválóak. Izgalmas a cselekmény: menekülniük kell, mert meg akarják őket ölni, majd veszélybe kerül az előadás, és a végén egy csavarral sikerül mégis előadni. Drukkolunk, hogy sikerüljön meggyőzniük a visszavonult oroszlánt, hogy lépjen fel, de még az utolsó pillanatban is hezitál. Kedvenc szereplőnk, Johnny táncolni tanul, és a szigorú tánctanárnak nagyon nehéz megfelelni, de mégis jól alakulnak a dolgok. A róka lányát is jó látni, tanulságos, hogy néha van egyvalakinek a valakije, aki miatt nem mennek tökéletesen a dolgok. Ötletes az egész, hangzatos dalokkal, jó előadással. Nálunk abszolút kedvenc ez a mese, amit már ezerszer megnéztek a gyerekek, és még idézni is szoktunk belőle, annyira jó. Várom, hogy jöjjön belőle harmadik rész is.

2022.02.16 indingo

Ismét zseniális zenéket sikerült összeválogatni amellett, hogy a történet is nagyon rendben volt. Van mondanivalója, nem csak egy közhelyes animációs film.

2022.01.21 Greeta

A kaméleon néni zseniális, és Esztergályos Cecília szinkronja brutális. A történet kedves és szerethető, a dalokat napokig dúdolja az ember.

2022.03.13 Képkockák

Egy méltó folytatás

Számomra az első részt magasan felülmúlta, ami nagy szó, hiszen az első rész is egy kiemelkedő, érdekes és szórakoztató animációs film volt, de ezen nagyon talán nem is csodálkoznék, hiszen mostanság mind az Illumination, mind a Disney, mind egyéb animációs filmeket gyártó vállalatok ontják a jobbnál jobb filmeket. Az első epizódból kellő karaktert vettek át (bár én hiányoltam kicsit az egeret, főleg Seth McFarlane nagyon jó énekhangja miatt), hogy legyen mihez kötődni, valamint hogy legyen hely újakat bevonni. Az alapsztori sokat nem változott, egy mindent elsöprő műsort kell alkotnia kedvenc koalánknak egy meglehetősen szűk határidőn belül. Talán ez a film mutatja meg legjobban, hogy egy animáció mennyivel több mindent tud adni, mint egy film vagy egy élő előadás, ha kellő figyelmet és szakértelmet áldoznak rá, hiszen a főműsor csak a magja a történetnek, bár körülötte történik minden, a többi folyamat és cselekmény az, ami igazán leköti a nézőket. Beismerem, kicsit féltem attól, hogy a folytatás rosszul sikerül majd (ahogy az általában lenni szokott), és a moziban is inkább az Encantóra esett a választásom először, de szerencsére pozitívan csalódtam. Most, hogy megmutatták, hogy lehet jó folytatásfilmet csinálni az animáció területén is, igazán jöhetne egy Zootropolis/Zootopia-folytatás is, amit talán most a legjobban várok az animációs filmek közül.

A film 304 794 029 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 196 366 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Bár Johnny apjának a bandája fegyveres rablásért ült börtönben, nem töltötték le a tényleges büntetést, hiszen Rosita gyerekei szinte egyáltalán nem nőttek.Szerző: Képkockák

Értékelés: 5/10
(2021. 12. 09.)
Az Énekelj! egy szerethető, bűbájjal teleszórt jukebox musical volt, ez meg csak azért van, hogy legyen – hiába szólal meg benne számos menő popsláger, sokkal inkább úgy tűnik, mintha a film gonosza, a lelketlen farkas készítette volna, aki csak megjátssza, hogy érdekli bármi más az eladott jegyeken kívül. Pedig mi most is a koala szívét vártuk dob... Több