Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Lelki ismeretek (2020)

Soul
Filmadatlap
 
32
Szereplők
20
Vélemények
7
Képek
5
Videók

Galéria (7)

Videók (5)

 
hp   2022. 07. 29.

legújabb vélemény

1

A Pixar ezzel a filmmel ismét valami egészen különlegeset tett le az asztalra, ami egyszerre humoros és megindító, mindemellett az animáció is gyönyörű. A stúdiótól megszokhattuk, hogy mindig a legmagasabb színvonalra törekszik, de a Lelki ismeretek még Pixar-mércével is egyedülálló élmény.

 
Artemisia   2021. 04. 20.

a nap véleménye

10
Éld az életed!

A Pixar újabb különleges darabbal bővítette a palettáját a felnőttes témákat a gyerekek nyelvére átírt, mégis szokatlanul intelligens rajzfilmek sorában. A Lelkiismeretek ugyanis szellemes módon ötvözi az utóbbi évek legnagyobb Pixar-sikereinek, a ... teljes kritika»

 
Klauka89   2021. 10. 11.

3

Nos, mikor megláttam, hogy az Agymanók, a Coco és a Fel! készítői csinálták ezt az animációt, felcsillant a szemem. :) Voltak benne megszokott "zenei elemek", amelyek engem annyira nem hoztak lázba. És voltak olyan elemek is, amelyektől elállt a szav... több»

 
elekm90   2021. 04. 07.

2

Hihetetlen a Pixar, hogy évről évre ehhez hasonló ötletekkel áll elő, ezúttal középpontban a lélek, az élet és a hivatás témájával. Ahogy a stúdió utóbbi időben készült alkotásai, a Lelki ismeretek is mesterien ötvözi azokat az elemeket audiovizuális... több»

 
Emmersson   2021. 10. 21.

2
Majdnem tökéletes

Nálam az húz le egy csillagot, ami keretbe foglalja a sztorit, ez a borzalmas improvizatív jazz. Szerencsére viszonylag kevés nyenyere szólt a filmben, de még az is sok(k) volt számomra. A többi OK. Korrekt mese, jó ötletek – bár a 2D Jerryk és társaik furák voltak –, a már megszokott profi Pixar munka. Rendesen belemásznak az emberi lélekbe-tudatba, szépen megvilágítják a film végső üzenetét.

 
harnas1207   2022. 01. 05.

0

Számomra hatalmas csalódás a film a sok pozitív ajánlás után. Alapvetően az Agymanók farvizén evickélő alkotásról van szó, amit nem is titkolnak a készítők. De gyakorlatilag kapunk egy 2000-es évek eleji testcserés vígjátékot, ami a kellemetlenül kín... több»

 
dandelion1983   2021. 11. 15.

1

Zseniális alkotás. Elég kritikus vagyok az animációs filmekkel szemben, de ez tényleg nagyon jól sikerült. A mondanivalója örök érvényű.

A film összbevétele 117 506 078 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 28 877 539 forintot termelt. A hazai mozik összesen 19 516 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez a Pixar második filmje, melynek nem fehér bőrű a főszereplője. Az első a 2017-es Coco volt.

(hp)
 

A Lelki ismeretek a Pixar 23. egészestés animációs filmje.

(hp)
 

A Lelki ismeretek Peter Docter rendező első filmje a 2001-es Szörny Rt. óta, melyben nem működött közre szinkronszínészként a 2017-ben elhunyt John Cygan.

(hp)
 

A Lelki ismeretek a 2020-as évek második Pixar-filmje az Előre után.

(hp)
 

A Lelki ismeretek Pete Docter első olyan filmje a rendezői debütálását jelentő Szörny Rt. óta, melynek nem Michael Giacchino szerezte a zenéjét.

(hp)
 
Karácsonykor mutatta be a Pixar a legújabb, Lelki ismeretek (Souls) névre hallgató filmjét, ami nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy Joe Garner jazz zenész történetén keresztül bemutassa a túlvilágot. A film választ kíván adni arra, hogy hova mennek a halott lelkek, hogyan alakul ki az újszülöttek személyisége, és nem mellesleg, hogy bemutassa: az élet, még ha napi szinten próbára is tesz minket, a szenvedéseken túl igenis értékelnünk kell az apró örömöket, ugyanis csak ez az egy esély áll rendelkezésünkre. A Pixar pedig olyan pofátlan profizmussal oldja meg ezt a feladatot, ami után nem lehet kérdés: a Lelki ismeretek minimum Oscar-díjat, de még inkább kultstátuszt érdemel. több»
 
A Lelki ismeretek pont azért remek és nagyon szükségszerű alkotás a mostani időszakban, mert olyan felismerésekre jutunk főhősével együtt, amit alapvetően nekünk is tudnunk kéne, de nagyon sokszor elfelejtünk életünk során. több»
 
A Pixar hozza a szokásos minőséget: a Lelki ismeretek az a film, amelynek pozitivitása valóban nagyon kellett 2020-ban, és amelyre úgy fest, idén is szükségünk van. E friss animációs csoda bárkit bármikor inspirálhat. több»