Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
87%

Lelki ismeretek (2020)

Soul
Filmadatlap
 
32
Szereplők
4
Vélemények
7
Képek
5
Videók

Galéria (7)

Videók (5)

 
Artemisia   2021. 04. 20.

legújabb vélemény a nap véleménye

7
Éld az életed!

A Pixar újabb különleges darabbal bővítette a palettáját a felnőttes témákat a gyerekek nyelvére átírt, mégis szokatlanul intelligens rajzfilmek sorában. A Lelkiismeretek ugyanis szellemes módon ötvözi az utóbbi évek legnagyobb Pixar-sikereinek, a ... teljes kritika»

 
[email protected]   2020. 11. 07.

1
Disney, Pixar! Hogy tudtok ilyen jó filmeket gyártani???

Mit is mondhatnék... Van benne humor, fantázia. (MEG HÁT PERSZE ÉNEKELNEK IS BENNE.) Nem vagyok benne biztos, hogy a filmnek volt forgatókönyve, hisz az animációs filmeknek nem nagyon van, de ezzel nem is nagyon akarlak foglalkozni. Régebben a 20th Country Fox volt a kedvenc filmcégem, de most a Disney és a Pixar. A lényeg, hogy jó volt, vicces volt. Egyszóval: nézhető.

 
pepmed   2020. 10. 14.

1

A Pixar ismét húzott valami egészen nagyszerűt, és azt hiszem, bátran mondhatom, hogy egy újabb, immáron sokadik klasszikussal bővült az animációs filmjeik sora. Egyszerre megható és humoros, szórakoztató és tanító, egyszóval lenyűgözött. Fantasztiku... több»

 
elekm90   2021. 04. 07.

1

Hihetetlen a Pixar, hogy évről évre ehhez hasonló ötletekkel áll elő, ezúttal középpontban a lélek, az élet és a hivatás témájával. Ahogy a stúdió utóbbi időben készült alkotásai, a Lelki ismeretek is mesterien ötvözi azokat az elemeket audiovizuális... több»

A film összbevétele 117 506 078 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 28 792 635 forintot termelt. A hazai mozik összesen 19 372 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez a Pixar második filmje, melynek nem fehér bőrű a főszereplője. Az első a 2017-es Coco volt.

(hp)
 

A Lelki ismeretek a Pixar 23. egészestés animációs filmje.

(hp)
 

A Lelki ismeretek Peter Docter rendező első filmje a 2001-es Szörny Rt. óta, melyben nem működött közre szinkronszínészként a 2017-ben elhunyt John Cygan.

(hp)
 

A Lelki ismeretek a 2020-as évek második Pixar-filmje az Előre után.

(hp)
 

A Lelki ismeretek Pete Docter első olyan filmje a rendezői debütálását jelentő Szörny Rt. óta, melynek nem Michael Giacchino szerezte a zenéjét.

(hp)
 
Karácsonykor mutatta be a Pixar a legújabb, Lelki ismeretek (Souls) névre hallgató filmjét, ami nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy Joe Garner jazz zenész történetén keresztül bemutassa a túlvilágot. A film választ kíván adni arra, hogy hova mennek a halott lelkek, hogyan alakul ki az újszülöttek személyisége, és nem mellesleg, hogy bemutassa: az élet, még ha napi szinten próbára is tesz minket, a szenvedéseken túl igenis értékelnünk kell az apró örömöket, ugyanis csak ez az egy esély áll rendelkezésünkre. A Pixar pedig olyan pofátlan profizmussal oldja meg ezt a feladatot, ami után nem lehet kérdés: a Lelki ismeretek minimum Oscar-díjat, de még inkább kultstátuszt érdemel. több»
 
A Lelki ismeretek pont azért remek és nagyon szükségszerű alkotás a mostani időszakban, mert olyan felismerésekre jutunk főhősével együtt, amit alapvetően nekünk is tudnunk kéne, de nagyon sokszor elfelejtünk életünk során. több»
 
Persze azért itt is elsősorban egy meséről van szó, és ugyan tényleg ez a Pixar legfelnőttebb (legérettebb, legbölcsebb) eddigi filmje, de közben egy óriási mókamenet is. több»