Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Lelki ismeretek (2020)

Soul
Filmadatlap
 
32
Szereplők
4
Vélemények
7
Képek
5
Videók
 
Artemisia   2021. 04. 20.

legújabb vélemény a nap véleménye

5
Éld az életed!

A Pixar újabb különleges darabbal bővítette a palettáját a felnőttes témákat a gyerekek nyelvére átírt, mégis szokatlanul intelligens rajzfilmek sorában. A Lelkiismeretek ugyanis szellemes módon ötvözi az utóbbi évek legnagyobb Pixar-sikereinek, a ... teljes kritika»

 
[email protected]   2020. 11. 07.

1
Disney, Pixar! Hogy tudtok ilyen jó filmeket gyártani???

Mit is mondhatnék... Van benne humor, fantázia. (MEG HÁT PERSZE ÉNEKELNEK IS BENNE.) Nem vagyok benne biztos, hogy a filmnek volt forgatókönyve, hisz az animációs filmeknek nem nagyon van, de ezzel nem is nagyon akarlak foglalkozni. Régebben a 20th Country Fox volt a kedvenc filmcégem, de most a Disney és a Pixar. A lényeg, hogy jó volt, vicces volt. Egyszóval: nézhető.


 
pepmed   2020. 10. 14.

1

A Pixar imsét húzott valami egészen nagyszerűt, és azt hiszem bátran mondhatom, hogy egy újabb, immáron sokadik klasszikussal bővült az animációs filmjeik sora. Egyszerre megható és humoros, szórakoztató és tanító, egyszóval lenyűgözött. Fantasztikus... több»

 
elekm90   2021. 04. 07.

0

Hihetetlen a Pixar, hogy évről évre ehhez hasonló ötletekkel áll elő, ezúttal középpontban a lélek, az élet és a hivatás témájával. Ahogy a stúdió utóbbi időben készült alkotásai, a Lelki ismeretek is mesterien ötvözi azokat az elemeket audiovizuális... több»

Galéria (7)

Videók (5)

A film összbevétele 117 506 078 dollár volt (imdb.com).

 

Ez a Pixar második filmje, melynek nem fehér bőrű a főszereplője. Az első a 2017-es Coco volt.

(hp)
 

A Lelki ismeretek a Pixar 23. egészestés animációs filmje.

(hp)
 

A Lelki ismeretek Peter Docter rendező első filmje a 2001-es Szörny Rt. óta, melyben nem működött közre szinkronszínészként a 2017-ben elhunyt John Cygan.

(hp)
 

A Lelki ismeretek a 2020-as évek második Pixar-filmje az Előre után.

(hp)
 

A Lelki ismeretek Pete Docter első olyan filmje a rendezői debütálását jelentő Szörny Rt. óta, melynek nem Michael Giacchino szerezte a zenéjét.

(hp)
 

2016 januárjában jelentette be a Pixar, hogy Peter Docter új filmen dolgozik a stúdió számára, de a hivatalos címet és a szinopszist csak 2019. júniusában leplezték le.

(hp)
 

A Lelki ismeretek a Pixar első filmje, melynek afroamerikai a főhőse.

(hp)
 

A 2019-es D23 Expón derült ki, hogy a film zenéjét a szakma két nagyágyúja, Trent Reznor és szerzi, míg a jazz dalokat Jon Batiste komponálja.

(hp)
 

2020. június 3-án jelentették be hivatalosan, hogy a Lelki ismereteket beválogatták a 2020-as Cannes-i Filmfesztivál programjába.

(hp)
 

A Lelki ismeretek premierjét eredetileg 2020. június 19-re tűzte ki a Pixar, azonban a koronavírus-járvány miatt a premiert végül november 20-ra halasztották.

(hp)
 
Most tényleg oda kell figyelnünk a belső hangra, arra az aprócska lángra ebben a nagy szürkeségben, ami semmi mást nem akar, csak egyet; találjuk meg a fényre vezető utat, a hitet önmagunkban, és a világmindenségben. Találjuk meg újra a jazz-t! több»
 
A Lelki ismeretek pont azért remek és nagyon szükségszerű alkotás a mostani időszakban, mert olyan felismerésekre jutunk főhősével együtt, amit alapvetően nekünk is tudnunk kéne, de nagyon sokszor elfelejtünk életünk során. több»
 
Messze nem ez a Pixar legerősebb munkája, de mégis pompásan eltalálták egy csodálatos filmzene kíséretében, milyen megnyugvásra is vágyik az emberiség. A jelenlegi időket figyelembe véve talán éppen erre van szükségünk. több»