Merida, a bátor (2012)

Brave

Klauka89   2021. 11. 07.

Ez a mese régóta az egyik nagy kedvencem. E hét vasárnap délelőttre újra Merida jutott. Merida egy olyan hercegnő, aki nem átlagos, nem sablonos és nem tökéletes. Életrevaló, önfejű és persze lázadó. Épp ezért sokan nagyon jól tudunk vele azonosulni.... több»

mamiéstöti2   2017. 08. 17.

Disney egyik legeredetibb karaktere Merida, akiben kettősség lakozik a jólét és a valódi énje a harcias hercegnő között. Nagyon izgalmas magával ragadó mese.

indingo   2017. 04. 14.

Meglepően tetszett a mese, nagyon szépen rajzolt, gyönyörű színekkel. A történetében is volt valami misztikus az átváltozó kisöcsékkel, meg az édesanyával.

dailyfilmsan   2018. 11. 29.

Nekem nagyon tetszett. Nagyon jól képviselteti magát ez a rajzfilm az anya-lánya kapcsolatokkal foglalkozó filmek között. Varázslatos történet egy makacs lányról egy merev korból. A szereplők jellemfejlődése az igazi érték ebben a filmben. Szerintem többször megnézhető kicsiknek nagyoknak egyaránt.

Ms. Akárki   2019. 07. 20.

Végre egy olyan disney mese amibe a nő nem egy teszetosza megmentésre váró kislány. Nagyon tetszett, hogy végre tényleges női főhős a karakter. Erős, magabiztos és igazi példakép, mert nem hagyja eltántorítani magát a cél érdekében, mindenképpen meg ... több»

Norbert93   2019. 05. 05.

Vagány hercegnő/Arya Stark light verzió

Nem egy szokásos hercegnőmese, de nem is új ez a fajta karakterábrázolás. Végre nem egy romantikus herceg-hercegnő szerelmi szál a központi téma, hanem az önmagára találás és a családi problémák helyreállítása van teritéken.

harnas1207   2019. 02. 20.

Aranyos és vicces rajzfilm. Egyszer mindenképp megéri megnézni. Bevallom én sokat rosszabbat vártam.

Merida az egyetlen Pixar-hősnő, aki helyet kapott a Disney-hercegnők brand sorában.

(ArpiHajdu és Réci)

A film 185 millió dollárból készült el, a kritikusok, és a nézők pozitívan értékelték.

(Bogi87)

A történetből két videojátékot is készítettek.

(Bogi87)

A MacGuffin-klán főnökének fiát nem lehet érteni, mivel egy skót dialektust, a Doric-ot használja.

(Bogi87)

Az egyik szereplő Lord Macintosh névre hallgat, ez egy főhajtás volt az Apple előtt, amely sokban segítette a Pixart. A filmet Steve Jobs emlékének szentelték.