Pirula Panda (2022)

Turning Red

CruzRamos Nézhetetlen  2023. 02. 26.

Rettenet. Ki kellett kapcsolnom.

Artemisia   2022. 03. 16.

a nap véleménye

Pandasztikus

Domee Shi rendezőnő Oscar-díjas rövidfilmje, a Bao szellemiségében készítette el első nagyjátékfilmjét; azaz most is az anya-gyermek kapcsolatról, a gyerekek önállósodásáról és elengedéséről mesél. Csakhogy ezúttal a másik oldalról közelíti meg a tém... teljes kritika»

Lubi   2022. 03. 14.

A pubertás generációs átka

A Lelki ismeretek és a Luca után a Pixar stúdió egy újabb animációs filmje kerülte el a mozis bemutatást Amerikában. A tengeren túlon a Disney+ streamingszolgáltason debütáló Pirula Panda érzelmes mese a tinédzserkorról, de messze nem képes alkalmazn... teljes kritika»

Zsolt Szabó   2022. 10. 20.

Kamaszkor pandába csomagolva

Egyrészről eme Pixar animáció zseniális, egyben pedig sok(k). Az alaptézise a filmnek, hogy minden embernek meg van az állati kivetülése, ezt zseniálisan vitték vászonra, és azt is, hogy a mai fiataloknak mennyi stresszhelyzettel kell megbirkózniuk, és ezáltal jön elő maga az állatias én. A film nagy része számomra bejövős volt, ami nem tetszett, ahol és kezdtem elveszíteni a film iránti izgalmamat, az a film utolsó fél órája, ott számomra már túl volt tolva pandával a történet, és részemről átestek a ló túloldalára, ahogy ezt mondani szokás, onnantól kezdve elveszítettem, ami addig megfogott az addig zseniális animációba. Ezért is értékeltem: 6/10-re a történetet. De egy hétvégi családi mozira a film tökéletes.

Klauka89   2022. 03. 14.

Közepes és a jó között vacilálok, de inkább közelebb áll a négyeshez. A témafeldolgozás egyedi és formabontó. A vöröspanda pedig (kedvenc állatom) rendkívül jól illik a helyzet ábrázolásához. A vadsága ahhoz mérten, ahogy ilyenkor a nők nagy része ho... több»

Lóri Ádámcsik   2022. 03. 15.

Minden korosztálynak

Az év egyik, ha nem a legjobb animációs filmje. Nagyon érdekes történet, egyedi kivitelezés, humor, bánat, öröm, tinikor, két kor találkozása. Egyszerűen minden benne van, ami egy felemelő, jó mozihoz kell. Kötelező darab!

Gábor390920   2022. 03. 23.

Régen nevettem ennyit egy mesén, mint amennyit ezen a vicces és szívmelengető pandás történeten. Egyszerre szól a családról, családi kötelékekről, barátságról és felnőni vágyásról. Jól megírt párbeszédek és szuper történet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A film 168 877 610 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 106 395 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A Pirula Panda Domee Shi első nagyjátékfilmes rendezése.

(csd)

A Pirula Panda zenéjét Ludwig Göransson szerezte.

(csd)

A filmben felcsendül a Backstreet Boys formáció "Larger Than Life" című dala.

(csd)

Sandra Oh negyedik Disney-produkcióban vállalt szinkronszerepe a Raya és az utolsó sárkány, a Mulan 2 és a Neveletlen hercegnő után.

(csd)

A 2020-ban bemutatott Előre után ez az első Pixar animációs film, amely nemzetközi bemutatót kap.

(csd)

A Pirula panda pont úgy működik, mint egy kamasz: nem akar mindenkinek a kedvében járni, de ha nyitottan fogadjuk, nagy ajándékot adhat cserébe. Rengeteg szeretetet. Ki meri mondani, hogy nemcsak a szülő, hanem a gyerek is megérdemli a tiszteletet. több»

A film legrosszabb (de szerencsére nem démonizált és végül illő megváltásban részesülő) gyereke éppenséggel a kőgazdag fehér család elkapatott sarja. Aki nem bírja az ilyesmit, maradjon a Hófehérkénél. több»