Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Ferdinánd (2017)

Ferdinand
Filmadatlap
 
33
Szereplők
21
Vélemények
26
Képek
7
Videók

Galéria (26)

David Tennant
Anthony Anderson
Gabriel Iglesias
Daveed Diggs
Miguel Ángel Silvestre
John Cena
Sally Phillips
Flula Borg
Boris Kodjoe
Kate McKinnon
Raúl Esparza
Jerrod Carmichael
Gina Rodriguez
Bobby Cannavale

Videók (7)

 
Sabnock Sanatory   2020. 12. 20.

legújabb vélemény

0

Aranyos kis animációs mese. Nem kell többet látni benne, ami valóban benne van. Kikapcsolódásra szánták, nem elmélkedésre. Van rejtett üzenete, mint szinte minden filmnek, de könyörgöm, ne olvassunk a sorok között mindig! Kapcsolódjunk ki bátran!

 
Artemisia   2018. 07. 15.

5
Méltó emlék a bikaviadalok áldozatainak

A valaha készült legsúlyosabb üzenettel rendelkező rajzfilm. Nehéz szóhoz jutni a megtekintése után... Szívszaggató történet egy ártatlan lélekről, aki csupán békében szeretne élni, de újra és újra az életére törnek gonosz, szívtelen emberek, akik ha... teljes kritika»

 
alexxx   2017. 12. 22.

0

Hát őszintén szólva nekem kicsit csalódás lett ez a film. A stúdió korábbi animációi nagyon bejöttek, de ebből hiányzott az az érettség, ami miatt a felnőtt korosztályt is ki tudná szolgálni. Legalábbis szerintem.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 21.

0

Kedves kis mese egy jószívű, többre vágyó bikáról egy romlott világban, ahogy a bikák leölése sport... Nagyon édes történet, ahogy egy kis szerencsével a kisbika eljut a kislányhoz és csupa kedvenc virág között nőhet fel. A zenéje pedig gyönyörű.

 
Norbert93   2019. 06. 13.

0
Liberalitás mindenhol

Tipikusan az a mese, ami arról szól, hogy mindenki merjen más lenni, mint aminek rendeltetett és kövesse ezt a hozzáállást. (Ilyet is láttunk már: Rock Csont, a Zootropolis rendőrnyuszija, stb) A karakterek ismerősek lehetnek, mivel minden átlagos animációs filmben ezek az alapkarakterek fellelhetőek. Ezzel egyetemben a cselekmény is kissé sablonos, főleg onnan, mikortól a domesztikált viadorbikát visszavezeti a sorsa a küzdőtérre, nem ilyen körülmények között, de ez is megtörtént már. Egyébként érdekes kis animációs film, de semmi extrát vagy maradandót nem tudott nyújtani. Kicsit hiányzik az eredetiség, s itt nem magára a viadorok világára gondolok (talán az egyetlen eredetiségre hajazó motívum), hanem úgy magára a cselekményre és a karakterábrázolásra. Egyébiránt a film nem unalmas, telik vele az idő, néhol még vicces is, de, mint mondtam semmi extrát nem kapunk. Átlagosan jó.

 
Norbi   2018. 07. 25.

0

Szívemhez nőtt ez a kis bika, aki idővel nem is maradt olyan kicsike. Úgy éreztem miközben a mesét néztem, hogy inkább/csak a gyerekek szórakoztatására készült...de így is tetszett.

 
BoBamburg   2018. 04. 24.

0

Hát ez egy nagyon gyenge film. Történet kőegyszerű, poénok nem viccesek és sokszor még zavaróan el is vannak nyújtva plusz a karakterek nagy része egyszerűen idegesítő. Oké, én mondjuk a Jégkorszakot meg a Rio-t se csípem, és ugye ugyanaz a stúdió csinálta ezt is, de ez alulmúlta még azokat is.

A film összbevétele 295 038 508 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 290 716 584 forintot termelt. A hazai mozik összesen 136 786 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film alapjául szolgáló Disney rövidfilmet, a Ferdinánd, a bikát Oscar-díjjal jutalmazták az animációs rövidfilmek kategóriájában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben eredetileg John Cena világbajnok pankrátor kölcsönzi a hangját Ferdinándnak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Svédországban minden Karácsonykor a leadják a Ferdinand című rövid tévéműsort, mely még napjainkban is nagy népszerűségnek örvend, és sok családban szabályosan tradíciója van.

(hp)
 

A film Munro Leaf "The Story of Ferdinand" című gyerekkönyvén alapszik.

(hp)
 

A Fox 2013-ban jelentette be hivatalosan a filmet. A premierdátumot ekkor 2017. áprilisára tűzték ki, azonban végül a bemutatót végül december 15-re halasztották. A Ferdinád így ugyanazon a hétvégén kerül majd a mozikba, mint a Star Wars VIII.

(hp)
 
Munro Leaf és Robert Lawson Amerikában kultikus népszerűségnek örvendő mesekönyvéből a Disney még az első megjelenést követően készített egy Oscar-díjat is nyert rövid rajzfilmet. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA. több»
 
Ha lesz pozitív hatása annak, hogy a Disney felvásárolta a Foxot, az egyik valószínűsíthetően az lesz, hogy több ilyen, minden értelemben középszerű animációs alkotást nem láthatunk a mozikban a Blue Skytól. 55/100 több»