Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok.
Kivéve Ferdinándot.
Ő nem ilyen bika. Nem érdekli… több»
A valaha készült legsúlyosabb üzenettel rendelkező rajzfilm. Nehéz szóhoz jutni a megtekintése után... Szívszaggató történet egy ártatlan lélekről, aki csupán békében szeretne élni, de újra és újra az életére törnek gonosz, szívtelen emberek, akik ha... teljes kritika»
Tipikusan az a mese, ami arról szól, hogy mindenki merjen más lenni, mint aminek rendeltetett és kövesse ezt a hozzáállást. (Ilyet is láttunk már: Rock Csont, a Zootropolis rendőrnyuszija, stb) A karakterek ismerősek lehetnek, mivel minden átlagos animációs filmben ezek az alapkarakterek fellelhetőek. Ezzel egyetemben a cselekmény is kissé sablonos, főleg onnan, mikortól a domesztikált viadorbikát visszavezeti a sorsa a küzdőtérre, nem ilyen körülmények között, de ez is megtörtént már. Egyébként érdekes kis animációs film, de semmi extrát vagy maradandót nem tudott nyújtani. Kicsit hiányzik az eredetiség, s itt nem magára a viadorok világára gondolok (talán az egyetlen eredetiségre hajazó motívum), hanem úgy magára a cselekményre és a karakterábrázolásra. Egyébiránt a film nem unalmas, telik vele az idő, néhol még vicces is, de, mint mondtam semmi extrát nem kapunk. Átlagosan jó.
A film összbevétele 295 038 508 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 290 716 584 forintot termelt. A hazai mozik összesen 136 786 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A film alapjául szolgáló Disney rövidfilmet, a Ferdinánd, a bikát Oscar-díjjal jutalmazták az animációs rövidfilmek kategóriájában.
(ArpiHajdu és Réci)A filmben eredetileg John Cena világbajnok pankrátor kölcsönzi a hangját Ferdinándnak.
(ArpiHajdu és Réci)Svédországban minden Karácsonykor a leadják a Ferdinand című rövid tévéműsort, mely még napjainkban is nagy népszerűségnek örvend, és sok családban szabályosan tradíciója van.
(hp)A Fox 2013-ban jelentette be hivatalosan a filmet. A premierdátumot ekkor 2017. áprilisára tűzték ki, azonban végül a bemutatót végül december 15-re halasztották. A Ferdinád így ugyanazon a hétvégén kerül majd a mozikba, mint a Star Wars VIII.
(hp)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »