A film évekkel azelőtt játszódik, hogy Csizmás Kandúr (Antonio Banderas) találkozott volna Shrekkel és Szamárral. Végre fény derül arra, hogyan tett szert a hírnevére. Csizmás mindig valami kópéságon töri a fejét, épp azon mesterkedik, hogyan tudna varázsbabot lopni, amikor találkozik egy enyves kezű cicalánnyal (Salma Hayek). A két bundás jószág sokban hasonlít egymásra, nagy kaland vár még rájuk, aminek Tojás Tóbiás (Zach Galifianakis ), valamint Jancsi (Billy Bob Thornton) és Juliska (Amy Sedaris) is részese lesz.
Kicsit spoileres. Ebben legjobban az erős,sötét,olykor sokkoló alapja tudta végig a legtöbb ízt belevinni,és ezzel egy meglehetősen újfajta alappal kifejezetten élmény volt nézni.Viszont a végén Tojást azért sajnáltam. Többször megnézhető átlagon fel... több»
Meg sem közelíti sajnos a Shrek színvonalát. Érdektelen volt és egyhangú. Sajnos nem nyűgözött le és nem hiszem hogy megnézném máskor is. A Shrekkel ellentétben erőltetett humor van benne. Nem jók a szóviccek sem. Lehet jobban jártak volna a készítők ha megmaradnak a sima kisfilmnél és nem erőltetik a mozit.
A 2011-es év 3. legmagasabb bevételű animációs film volt a Kung Fu Panda 2 (2011) és a Verdák 2 (2011) után.
(diumiu)Antonio Banderas készített egy filmet népszerűsítő fotót, amelyen ő egy halom macska között látható.
(ps)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »