Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Cápamese (2004)

Shark Tale
Filmadatlap
 
39
Szereplők
16
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Videók (1)

 
Klauka89   2022. 01. 30.

legújabb vélemény

3
Meglátod, megölöd, megeszed. Ez a cápák dolga, szép hagyomány.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A tegnapi két 47 méter mélyen film kapcsán ugrott be ez a mese, hogy már vagy 10 éve láttam, és miért ne nézzem meg újra. De egészen pontosan egy széles, fehér revolvermosoly jutott eszembe, ahogy azt mondja "Szióókaaa", vagy valami hasonlót. Aztán rájöttem, hogy összekevertem valamivel, mert az nem ebben volt. Egyébként gyerekként, felnőttként simán vállalható mese. Teljesen jó a sztori, a bálnamosóval és a vega cápával. Egészen felnőtt problémákat is feldolgoz, mint a feltűnési viszketegség, az önsztárolás, szerelmi háromszög, érdekkapcsolat és elnyomások. A Don Corleone-jelenet hatalmas, meg az a Reviczky-szinkron hozzá mindent visz, nagyon el lett találva.

 
indingo   2017. 04. 15.

1

Volt egy idő amikor minden mese tengerről szólt, de szerintem ez sikerült a legjobban Bírtam a karaktereket és nagyon szépen is voltak kidolgozva. A történet izgalmas volt.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 20.

1

Nagyon jól sikerült családi animációs film,tele tündéri,és megmosolyogtató karakterekkel,és szituációkkal.Leköti az embert,és korhatártól függetlenül mindenkinek erősen ajánlott.A zene is mindent visz,és nagyon jó a mondanivalója.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 30.

0
Remek kis tengeralatti mese minden korosztálynak

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Valamiért jó páran lehúzzák ezt az animációs filmet, de szerintem nagyon is rendben volt. Nagyon egyedi karakterek voltak, és nagyon is látszott, hogy kikről mintázták azokat, jól illetek a szinkronhangokhoz, ennek köszönhetően igencsak egyediek voltak. Jól elképzelt kis tengeralatti világot kreáltak a készítők benne nagyon jópofa karakterekkel, jól ki is volt dolgozva, és pörgősnek is lehet mondani a sztori folyamatát. Azért mégis csak Will Smith, Robert De Niro, Angelina Jolie és Jack Black voltak többek között a szinkronhangok. Kedvenc jelenetem a jó öreg, keresztapás stílusú cápák birodalmánál az asztalos jelenet volt, és egy kicsit haza is beszéljek, Reviczky Gábor a klasszis hangjával, remek beleéléssel hozta le azt a vicces jelenetsort. Nagyon sok jó húzása volt a filmnek, és egészen ötletes megoldásokkal rukkoltak elő, milyen is az élet a tenger alatti városkában.

 
Timcsi   2019. 02. 01.

1

Helyes mese, a története is aranyos van benne mondanivaló. Ritmusos zenék, felnőtteknek is ajánlós.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 21.

0

Aranyos, kedves történet. Kellemes kikapcsolódás volt az egész családnak a jólelkű cápa aki kb maffia ügyletbe keveredik az elvei miattXD A látvány is nagyon rendben volt ahhoz képest, hogy több mint 10 éves meséről van szó.

 
Timon   2020. 08. 29.

0

Elejétől végéig imádnivaló,vicces és persze tanulságos mese.Rengeteg izgalmas jelenet van benne,kifejezetten igyekszik minnél látványosabb lenni.A vízi állatokat jól kidolgozták,de a karaktereiknek az egyéniségük még jobb,menőbb lett.A zenéje felemel... több»

A film összbevétele 367 275 019 dollár volt (imdb.com).

 

2004-ben a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A Dreamworks stúdió 55. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Az eredeti változatban a cápák főhadiszállása az RMS Titanic.

(mrarizona)
 

A filmben több tucat utalás található korábbi, főleg maffiafilmekre, de nem marad ki a sorból Cápa (1975) és a Gladiátor (2000) sem.

(ps)
 

Ernie, a medúza angol szinkronhangja Ziggy Marley, Bob Marley fia volt. Ernie Bob egyik régi slágerét énekeli, a "Three Little Birds"-öt (Három kismadár), azzal a különbséggel, hogy a "birds" (madár) helyett "fish"-t (hal) énekel.

(ps)