Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

Cápamese (2004)

Shark Tale
Filmadatlap
 
39
Szereplők
15
Vélemények
3
Képek
1
Videók
 
Timon   2020. 08. 29.

legújabb vélemény

0

Elejétől végéig imádnivaló,vicces és persze tanulságos mese.Rengeteg izgalmas jelenet van benne,kifejezetten igyekszik minnél látványosabb lenni.A vízi állatokat jól kidolgozták,de a karaktereiknek az egyéniségük még jobb,menőbb lett.A zenéje felemel... több»

 
indingo   2017. 04. 15.

1

Volt egy idő amikor minden mese tengerről szólt, de szerintem ez sikerült a legjobban Bírtam a karaktereket és nagyon szépen is voltak kidolgozva. A történet izgalmas volt.


 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 20.

1

Nagyon jól sikerült családi animációs film,tele tündéri,és megmosolyogtató karakterekkel,és szituációkkal.Leköti az embert,és korhatártól függetlenül mindenkinek erősen ajánlott.A zene is mindent visz,és nagyon jó a mondanivalója.

 
Timcsi   2019. 02. 01.

1

Helyes mese, a története is aranyos van benne mondanivaló. Ritmusos zenék, felnőtteknek is ajánlós.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 21.

0

Aranyos, kedves történet. Kellemes kikapcsolódás volt az egész családnak a jólelkű cápa aki kb maffia ügyletbe keveredik az elvei miattXD A látvány is nagyon rendben volt ahhoz képest, hogy több mint 10 éves meséről van szó.

 
NFG   2018. 03. 27.

0

Számomra ez a rajzfilm megtestesített mindent, amit vártam volna tőle! Imádom a "maffiózós" filmeket és aminek kicsi köze is van hozzá! Ebben a filmben pedig meg is jelent egy ilyen szál! Volt még benne szerelmi rész is, ami igazán aranyosra sikerült... több»

 
doroffee   2016. 02. 15.

0

Jópofa kis animációs film volt. Voltak részei a sztorinak, amelyek kicsit jellegtelenek, elcsépeltek voltak, de voltak a filmnek igen érdekes pontjai. Pl. a családról nagyon fontos dolgokat mondott el.

Galéria (3)

Videók (1)

A film összbevétele 367 275 019 dollár volt (imdb.com).

 

2004-ben a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A Dreamworks stúdió 55. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Az eredeti változatban a cápák főhadiszállása az RMS Titanic.

(mrarizona)
 

A filmben több tucat utalás található korábbi, főleg maffiafilmekre, de nem marad ki a sorból Cápa (1975) és a Gladiátor (2000) sem.

(ps)
 

Ernie, a medúza angol szinkronhangja Ziggy Marley, Bob Marley fia volt. Ernie Bob egyik régi slágerét énekeli, a "Three Little Birds"-öt (Három kismadár), azzal a különbséggel, hogy a "birds" (madár) helyett "fish"-t (hal) énekel.

(ps)
 

Hosszú ideig kilátásban volt egy folytatásfilm elkészítésre, azonban az utóbbi évek hallgatása mellett nem valószínű, hogy végül el fog készülni.

(ps)
 

Oscar egy Labroides dimidiatus, vagyis egy tisztogatóhal.

(ps)
 

A cápák lakhelyét az SS Normandie francia óceánjáróról mintázták.

(ps)
 

Néhány konzervatív amerikai intézmény kifogásolta a vegetáriánus cápát a filmben. Ugyanis állításuk szerint ez a homoszexualitás szimbóluma is lehet.

(ps)