Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

Toy story - Játékháború 2. (1999)

Toy Story 2
Filmadatlap
 
36
Szereplők
43
Vélemények
55
Képek
1
Videók
 
Oliver.guy_   2020. 12. 01.

legújabb vélemény

0

Ez a film is az első részhez hasonlóan elég jól sikerült, viszont itt már megjelenik benne a gonoszság is. Maga a történet nem rossz, de az első jobb volt.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

0

Ez a rész is volt annyira szuper, mint az első, egy kedves történet amit jól megfűszereztek humorral is.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 11. 12.

0

Első részhez képest, itt azért volt egy kis hiányérzetem, de leszámítva egy két unalmas percet élvezhető és voltak olyan jelenetek, ahol jókat lehetett nevetni.

 
Deku   2017. 07. 15.

0

Az első részhez hasonlóan lett ez is nagyszerű és kiváló mese. Persze felül nem múlja elődjét de legalább tőle telhetően hozza azt a bizonyos szintet amivel kedvelhető lesz.

 
dailyfilmsan   2019. 10. 26.

0

Buzz és Woody kalandjának folytatása is szuperül sikeredett, azt kell hogy mondjam. Az első rész után 4 évvel hihetetlen színvonal javulást és több szereplőt láthatunk a porondon. Nagyon vicces és elmés a rajzfilm. Nekem nagyon tetszett ez a rész is, pont mint az első.

 
TomÁcs   2018. 04. 26.

0

Én a sorozat valamennyi részét kedvelem. Kicsit hasonlóak a részek, de mégis különbözőek. Vicceske a párbeszédek, még felnőttként is. Stohl magyar hangja szuper.

 
Szivárvány1   2016. 08. 29.

0

Klasszikus Disney mesének számítanak a Toy Story mesék és nagyon szeretem is őket. Az első részt a második még stílusban és történetben felül is múlja, pedig nem hittem volna hogy ezt megélhetem. Ajánlom minden Gyermekfelnőttnek:D:)

Galéria (55)

Videók (1)

A film összbevétele 485 015 179 dollár volt (imdb.com).

 

1998-ban, a film készítésekor egy számítógépes hiba miatt a kész film 90%-a elveszett a szerverről. Szerencsére a felügyelő műszaki igazgató, Galyn Susman segítségére sietett a rémült animátoroknak. Susman ugyanis anyasága első időszakát töltötte, ezért otthonról dolgozott. Emiatt az ő gépén volt meg az egyetlen másolat az egész filmről.

(johnyJ)
 

Ez a film 4 évvel az első rész után készült el.

(mamiéstöti2)
 

Tim Allen és Tom Hanks mindketten bevallották, hogy sírtak azon a jelenetsoron, amikor Jessie visszaemlékezik, hogy a tulajdonosai elhagyták őt. A jelenet alatt Sarah McLachlan "When she loved me" című dala szólt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

1999-ben a 3. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A rémálom jelenet, melyben Andy azt mondja, nem akar többé játszani Woodyval, és a szemeteskukába ejti, egy, az első részhez fel nem használt ötletből ered.

(dulkap)
 

A rémálomban az összes kártyalap, amire Woody rázuhan, Pikk. A kártyajóslatban a Pikk halált jelent.

(dulkap)
 

Tom Hanks és Tim Allen az első Toy Story szinkronmunkálataiért fejenként ötvenezer dollárt kaptak, a folytatásért már ötmillió dollárt tehettek zsebre.

(SódóGA)
 

A Toy Story folytatását eredetileg nem akarták mozikban vetíteni. A Disney csupán egy hatvanperces, DVD-n megjelenő extrát kért a Pixartól.

(SódóGA)
 

A film elején Krumplifej asszonyság az Egy bogár élete című könyvet olvassa.

(SódóGA)
 

A filmben több helyen is utalnak filmes klasszikusokra. Ilyen például a Star Trek sorozatból vett vulcani kézjel, amellyel Buzz köszön el a másik Buzztól. A Jurassic Park (1993) üldözős jelenete pedig ott köszön vissza, amikor Rex a játékautó visszapillantójában látható.

(SódóGA)