Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Toy Story 4 (2019)

Toy Story 4
Filmadatlap
 
36
Szereplők
23
Vélemények
19
Képek
9
Videók

Galéria (19)

Videók (9)

 
Timon   2023. 05. 06.

legújabb vélemény

0
Negyedik rész - az eredeti színvonala

Kimondottan ritka, hogy egy rajzfilmsorozat négy részen át ilyen stabil tud maradni eredeti önmagához képest: itt is előrukkol néhány kellemes különlegességgel. Ezek leginkább meglepőek voltak, én legalábbis nem számítottam arra, hogy egy antik játékboltban így össze tudják hozni a meglehetősen különböző "életkorú" játékokat. Tetszett a díszlet, a sok retrós utalás, és ahogy a kapcsolataik alakulnak ebben. Forky pedig nagyon aranyos és vicces. Meglepően sok érzelem van benne, pedig gyakorlatilag tárgy... fura érzés. Dehát pont ez a mesék lényege: olyan érzelmi helyzetbe kerülünk közben, amibe máskor nem nagyon és szerencsére ebből nincs hiány. És olyan helyszíneken, amelyeken ez a film fut végig, nem számítottam arra sem, hogy ilyen ütős akciójelenetekkel tudják még jobban feldobni, még az előző részekhez képest is. Összességében ez a folytatás szinte az eredeti színvonalát tartja és megérdemelt a siker. Rendkívül szívhezszóló és családbarát a négy fő Toy Story-film, és hát jöjjön csak az ötödik rész, én legalábbis kíváncsian várom. Csak így tovább Disney és Pixar! 10/10

 
MMcFly2015   2019. 07. 15.

a nap véleménye

3
Újra előbújt belőlem a kisgyerek

Nagy reményt nem mertem hozzáfűzni, hisz a harmadik rész megkoronázta mindazt, ami miatt annyira szerethető a Toy Story, majd egy ehhez méltó, könnyes búcsút kaptunk lezárásul. A Pixar Stúdió rácáfolt minden vészjósló gondolatra, hisz egy cseppet se... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 30.

2
A játékos végtelenbe és tovább!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha egy tökéletesen lezárt trilógia után bemutatásra kerül egy negyedik rész, óhatatlanul is felmerül az emberben a kérdés (mielőtt még megtekintené a szóban forgó művet): minek készítik el, hacsak nem a bőrlehúzás végett? Ez a nem csekély aggodalom p... teljes kritika»

 
csd   2020. 09. 17.

1
Örök élmény

Engem személy szerint nagyon jelentős élmény fűz az első Toy Story filmhez, kisgyermek voltam, amikor megjelent, és valami egészen másfajta mese volt, amit addig valaha láttam. Teljesen le voltam nyűgözve. Hihetetlen, hogy ennyi év után a további folytatások és épp annyira fantasztikusra sikeredtek, mint az első rész, negyedikkel pedig azt hiszem sikerült feltenni az i-re a pontot. Teljesen más ugyan a hangulata, a mondanivalója is majdhogynem "felnőttesebb", de az élmény ugyanaz tudott maradni.

 
indingo   2019. 10. 27.

0

Még mindig van új a storyban. Imádtam a kis Polly Pocket babát. Talán picivel több új karaktert hozhattak volna be a történetbe.

 
Norbert93   2020. 03. 26.

1
Sosem fogom megunni a Toy Story világát!

A Toy Story kivételesen az a franchise, amit nem sikerült tönkretenni bőrlehúzással és minden esetben fel tudott mutatni egy olyan cselekményt, ami teljes egészében megállja a helyét. Ahogy telik az idő úgy vándorolnak gazdáról gazdára, kerülnek bonyodalomból bonyodalom és mindezt teszik úgy, hogy a filmek semmit sem veszítenek eredetiségükből és minden egyes részének van szíve-lelke. A karakterek a hosszú évek során sosem váltak unalmassá, minden élethelyzethez megtanulnak alkalmazkodni, megtanulnak felnőni és túllépni a múlton, s ezzel megannyi filmdrámát hagynak maguk mögött, hiszen ezek a játékok karakterisztika szempontjából sokkal emberibbek a végeláthatatlan - animációs és nem animációs - filmkarakterek legnagyobb részénél.

 
HE7EDIK   2019. 06. 22.

0

Nem tetszett annyira, mint a harmadik rész, nem volt benne annyi drámai jelenet, itt sokkal inkább a szórakoztatásra helyezték a hangsúlyt. Nekem ez csak egyszer nézős marad, szerintem a harmadik részt már sosem fogják überelni!

A film összbevétele 1 018 116 589 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 220 782 303 forintot termelt. A hazai mozik összesen 158 958 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Tom Hanks már a Sully - Csoda a Hudson folyón forgatása idején, 2015. decemberében hozzálátott a szinkronizáláshoz. A színész elmondása szerint Woody szinkronizálása olyan szintű fizikai megterhelés, mint négy órányi hasedzés.

(hp)
 

Az előző Toy Story filmek mindegyike 11 perccel hosszabb volt, mint a korábbi rész. Az első rész 81, a második 92, míg a harmadik 103 perces volt. A sor a Toy Story 4-gyel szakadt meg végül, melynek 89 perces a hivatalos játékideje. Ezzel ez a film lett a Pixar második legrövidebb produkciója az 1995-ös első Toy Story után.

(hp)
 

A Toy Story 4 Bud Luckey utolsó filmje. A színész egy évvel az animációs film premierje előtt, 2018. február 24-én hunyt el, az alkotók az ő emlékének ajánlották a produkciót.

(hp)
 

A Pixar igazgatójára, John Lasseterre olyan mély benyomást gyakorolt a Celeste és Jesse mindörökre, hogy leszerződtette a film forgatókönyvíró párosát, Rashida Jones-t és Will McCormack-et, hogy írják meg a Toy Story 4 szkriptjét. Lasseter emellett szerette volna, hogy egy erős és tapasztalt nő is erősítse az írói stábot.

(hp)
 

Keanu Reeves pályafutásának első animációs filmje.

(hp)
 
Bár az évek alatt a stúdió sok mindenen ment keresztül, sokat változott, de még mindig hű ahhoz, ahonnan indult: ezt a Toy Story 4 is bizonyítja. Remélem ugyanígy, ugyanezzel a céllal, szemlélettel, és minőségben folytatják ezt az utat, a végtelenbe, és tovább. több»
 
A Toy Story 4 a szeretteinkről való leválásról, a függetlenség kivívásáról és elfogadásáról szól, és több szereplő sorsán keresztül, árnyaltan, és nem utolsó sorban igazán meghatóan járja körbe ezeket a témákat. több»
 
A Toy Story 4-et valószínűleg nem fogjuk a stúdió legnagyobb klasszikusai közé sorolni, de elődeihez mérten egyáltalán nem vall szégyent - ezt pedig nem sok filmes franchise negyedik része mondhatja el magáról. több»