Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
85
Filmadatlap
 
38
Szereplők
20
Vélemények
19
Képek
9
Videók
Toy Story 4
 
❤Fanniiii❤   2020. 05. 17.

legújabb vélemény

nagyon jó

 
MMcFly2015   2019. 07. 15.

a nap véleménye

Újra előbújt belőlem a kisgyerek

Nagy reményt nem mertem hozzáfűzni, hisz a harmadik rész megkoronázta mindazt, ami miatt annyira szerethető a Toy Story, majd egy ehhez méltó, könnyes búcsút kaptunk lezárásul. A Pixar Stúdió rácáfolt minden vészjósló gondolatra, hisz egy cseppet sem rosszabb az elődeinél, sőt az előbb említett megható fináléra is rátesz még egy lapáttal. Ami miatt engem lenyűgözött az elejétől kezdve, az a nosztalgia. Hihetetlen, hogy 96-ban mindössze 6 évesen ámultam a Toy Story világán a moziteremben. Most is, közel 30 évesen ugyanazzal a csodálattal – újra gyereknek érezve magam – lekötötte a figyelmem. Az animáció egyszerűen meseszép. Nagyvásznon nézve nem győztem gyönyörködni minden apró részletben. Szinte hihetetlen, mi mindenre gondoltak a készítők. A játékok ,,szépséghibái", az aszfalt minősége, a szekrények mögötti pókhálós konnektorok, és még sorolhatnám a jelentéktelennek hitt dolgokat. Lenyűgöző. A történet főhőse egyértelműen Woody, és emiatt a többi főszereplő (Buzz, T-Rex, Slinky és a többiek) kicsit alulmarad, de szerencsére az újabb karakterek kárpótolnak mindenért. A cirkuszi játékokon a sok gyerekkel együtt én magam is hangosan tudtam nevetni. Drámailag a történet viszont erősebb, mint az eddigi részekben megszokhattuk. A ,,gonosz" motivációja szívszorító és érthető. Éppen ezért fordulatos is a csavar, ahogy az álma (részben) valóra válik a végén... A 3. részben felnőttek ... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 30.

A játékos végtelenbe és tovább!

::CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Ha egy tökéletesen lezárt trilógia után bemutatásra kerül egy negyedik rész, óhatatlanul is felmerül az emberben a kérdés (mielőtt még megtekintené a szóban forgó művet): minek készítik el, hacsak nem a bőrlehúzás végett? Ez a nem csekély aggodalom pedig hatványozottan igaz lesz abban az esetben, ha az embernek (mint jelen sorok írójának is) az egyik kedvenc animációs filmjéhez készítik el az elsőre feleslegesnek hitt folytatását. De van egy jó hírem: a Pixarnál még mindig értik a dolgukat, s akárcsak tavaly A hihetetlen család második részénél, úgy a Toy Story 4 esetében is hatékonynak bizonyult a brainstorming. Woody-ék új kalandja talán nem hozza azt a katartikus élményt, mint az előző mozi, de továbbra is tud érzelmes, megható és tanulságos lenni rávilágítva ezáltal arra is, hogy ezek a játékok bizony sosem mennek ki a divatból, illetve talán mégsem (csak) bőrlehúzás az aktuális epizód. Jelen filmben Woody, Buzz, Jessie, Szemenagy és a többiek a harmadik részben megismert Bonnie életét teszik boldoggá, s látszólag mindenki elégedett, egyvalakit kivéve. Imádott seriffünk ugyanis úgy érzi, háttérbe szorult (a szekrényből kénytelen figyelni, ahogy új gazdája a többiekkel játszik), mintha már nem ő lenne a fontos, nincs nála az irányítás. Történik azonban, hogy Bonnie iskolás lesz, ettől a kislány eléggé megszeppen, s ez már bőven elég ahhoz,... több»

 
indingo   2019. 10. 27.

Még mindig van új a storyban. Imádtam a kis Polly Pocket babát. Talán picivel több új karaktert hozhattak volna be a történetbe.

 
HETEDIK   2019. 06. 22.

Nem tetszett annyira, mint a harmadik rész, nem volt benne annyi drámai jelenet, itt sokkal inkább a szórakoztatásra helyezték a hangsúlyt. Nekem ez csak egyszer nézős marad, szerintem a harmadik részt már sosem fogják überelni!

 
NGN   2020. 03. 01.

Abszolút hozza az előző részek színvonalát és mégis tud újat hozni a sztoriban, tovább görgetni a kedvelt szereplőink sorsát. Most sem okoztak csalódást a játékok.

 
TomÁcs   2019. 11. 20.

Az alapötleten túl mindig tudnak pár apróságot behozni a készítők, ami miatt az aktuális rész újszerű lesz. Ez is egy jól sikerült alkotás.

A film összbevétele 1 018 116 589 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 220 782 303 forintot termelt. A hazai mozik összesen 158 958 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Tom Hanks már a Sully - Csoda a Hudson folyón forgatása idején, 2015. decemberében hozzálátott a szinkronizáláshoz. A színész elmondása szerint Woody szinkronizálása olyan szintű fizikai megterhelés, mint négy órányi hasedzés.

(hp)
 

Az előző Toy Story filmek mindegyike 11 perccel hosszabb volt, mint a korábbi rész. Az első rész 81, a második 92, míg a harmadik 103 perces volt. A sor a Toy Story 4-gyel szakadt meg végül, melynek 89 perces a hivatalos játékideje. Ezzel ez a film lett a Pixar második legrövidebb produkciója az 1995-ös első Toy Story után.

(hp)
 

A Toy Story 4 Bud Luckey utolsó filmje. A színész egy évvel az animációs film premierje előtt, 2018. február 24-én hunyt el, az alkotók az ő emlékének ajánlották a produkciót.

(hp)
 

A Pixar igazgatójára, John Lasseterre olyan mély benyomást gyakorolt a Celeste és Jesse mindörökre, hogy leszerződtette a film forgatókönyvíró párosát, Rashida Jones-t és Will McCormack-et, hogy írják meg a Toy Story 4 szkriptjét. Lasseter emellett szerette volna, hogy egy erős és tapasztalt nő is erősítse az írói stábot.

(hp)
 

Keanu Reeves pályafutásának első animációs filmje.

(hp)
 

A Toy Story 4 Josh Cooley rendezői debütálása.

(hp)
 

A Toy Story 4 kilenc évvel a franchise legutóbbi filmje után került a mozikba.

(hp)
 

Egy 2010-es interjúban a Pixar akkori vezére, Lee Unrkich azt mondta, hogy nem terveznek negyedik részt a Toy Story franchise-nak. Három évvel később egyes híresztelések arra utaltak, hogy a Pixar mégis elhatározta magát a folytatás mellett, mely 2015-ben kerülhet a mozikba. A Disney 2013. februárjában hivatalosan is cáfolta az értesüléseket, mígnem bő másfél évvel ezt követően, 2014. november 6-án bejelentették, hogy mégis elkészítik a Toy Story 4-et.

(hp)
 

A film zenéjét az a Randy Newman szerezte, aki a Toy Story franchise mindhárom korábbi epizódján is dolgozott.

(hp)
 

Az eredeti tervek szerint a Toy Story 4 2017. június 16-án debütált volna a mozikban, azonban a bemutatót 2018. június 15-re halasztották (a korábbi premierdátumot a Verdák 3 kapta meg). A filmet végül csak 2019. június 21-én mutatták be, miután a másodjára kitűzött bemutató napján A hihetetlen család 2 került a mozikba.

(hp)
 
A negyedik felvonás méltó folytatása lett elődeinek, hiszen amellett, hogy hozza az előző részek szintjét, bizonyos területen át is lépi azokat. Jobbnál jobb új karaktereket ismerhetünk meg, akiknek számos vicces pillanatot köszönhetünk. Számomra nem kérdés, hogy ez a franchise legszórakoztatóbb darabja! Kiváló folytatása és lezárása is egyben a játékok történetének. több»
 
Bár az évek alatt a stúdió sok mindenen ment keresztül, sokat változott, de még mindig hű ahhoz, ahonnan indult: ezt a Toy Story 4 is bizonyítja. Remélem ugyanígy, ugyanezzel a céllal, szemlélettel, és minőségben folytatják ezt az utat, a végtelenbe, és tovább. több»
 
A rendezést megint egy zöldfülűre bízta a Pixar, Josh Cooley ugyanis csupán két rövidfilmet dirigált, azokat is házon belül. A munkájára nemigen lehet panasz, bevállalós merészség hiányában csak annyit javasolnék, hogy fogadja meg John Wick hátán olvasható tanácsot: Fortes fortuna adiuvat! több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.