Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

L'ecsó (2007)

Ratatouille
Filmadatlap
 
35
Szereplők
142
Vélemények
21
Képek
1
Videók

Galéria (21)

Videók (1)

 
Informer2   2023. 04. 06.

legújabb vélemény

2
Tanulság egy méretes egértől?

Egy 2007-ben bemutatott amerikai animációs film, amelyet a Pixar Animation Studios készített. A rendezői székben Brad Bird ült, aki korábban A hihetetlen család és a Szuper haver (The Iron Giant) című animációs filmeket is rendezte. A L'ecsó (Ratatouille) egy egyszerre vicces és szívhez szóló történet, amelynek főszereplője egy patkány, Remy, aki álmodozik arról, hogy sztárséf lesz. A L'ecsó kiváló példája annak, hogy az animációs filmek nem csak a gyerekek számára lehetnek szórakoztatóak, hanem a felnőttek számára is lehetnek igazi élmények. A történet mély, a karakterek érdekesek és az animáció fantasztikus. A L'ecsó igazi mesteri munka, amely évek múlva is szórakoztató és szívmelengető élményt nyújt a nézőknek.

 
Artemisia   2021. 11. 20.

8
Főzni bárki tud!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Pixar kifogyhatatlan kreativitásának csúcspontjaként örvedeztetett meg minket a nagy álmokat dédelgető kis patkány minden szívet megmelengető történetével. Szokatlan főhősének segítségével, kedvesen mesél az elfogadásról, az önismeretről és a hivat... teljes kritika»

 
erare   2015. 02. 20.

2

A szomszéd kislány 'mutatta be' nekem Lecsót. Muszáj volt megnéznem otthon is még egyszer. :-) Cuki nagyon.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 11. 12.

2

Jól sikerült animációs film lett belőle. Az ételeket olyan jól megcsinálták, hogy mindig éhes leszek tőle, a történet is jól ki lett találva. Párszor ellehet vele lenni.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

2

Egy patkány aki gasztronómiai tehetségét szeretné kibontakoztatni, azonban mégse tudja szerintem nem kell megmagyarázni miért. Összetálálkozik egy sráccal aki konyhán dolgozik ami a főzéshez lövése sincsen. Na de mégis valamit ketten össze kell hozni... több»

 
dailyfilmsan   2018. 11. 11.

2

Bájos történet. Az elejétől kezdve látványos és érdekfeszítő. Nagyon szép és aprólékos a kidolgozottsága. Esküszöm csorgott a nyál a számból annyira jól megcsinálták az ételeket. A karakterek is rendre jól fel vannak építve. Valahogy kiérződik belőle... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

1

Egyik nagy kedvencem, nagyon aranyos a főszereplő és a történet is kiváló. Többször is megnéztem, még ma is ha belebotlok szívesen végignézem.

A film összbevétele 623 722 818 dollár volt (imdb.com).

 

Az érdekesség a film kapcsán az, hogy a Pixar stúdió munkatársai a film elkészítése során valóban részt vettek egy főzőtanfolyamon egy francia étteremben, és tanulmányozták a szakácsok és a konyha munkáját. Az étterem, a Chez Panisse nem csak azért volt fontos számukra, mert itt dolgozott Alice Waters, a híres szakácsnő, aki inspirálta a film egyik karakterét, Anton Ego kritikust, hanem azért is, mert az étterem megtestesítette a francia konyha hagyományait és a minőségi ételek iránti elkötelezettséget. Ez az élmény segített a filmalkotóknak hűen ábrázolni a francia gasztronómia világát és érzékenyebbé tenni a nézőket a történet iránt.

(Informer2)
 

Brad Bird egyből felvette Patton Oswalt-ot a főszerepre, miután hallotta a stand uo comedy-ját a Black Angus Steakhouse kapcsán.

(Mavil)
 

séf cameo szerepet is kapott a filmben Gusteau hangjaként.

(Mavil)
 

séf segítette a stáb munkáját tanácsaival.

(Mavil)
 

Mivel a film készítői aggódtak, hogy az emberek nem tudják majd, hogyan kell kiejteni helyesen a film eredeti címét, ezért minden poszteren és trailerben fonetikusan jelenítették meg.

(Mavil)