Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
76%

Dínó tesó (2015)

The Good Dinosaur
Filmadatlap
 
36
Szereplők
30
Vélemények
15
Képek
13
Videók
Dínó tesó
 
Aki_megmondja_a_tutit   2021. 02. 25.

legújabb vélemény

1

Aranyos kis rajzfilm/mese.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 11.

1

nagyon aranyos film volt, felnőttként is teljesen lekötött, és a poénok is viccesek voltak. Igaz a az alaptörténet sablonos, de maga a körítés ezt kiegyensúlyozza. jól szórakoztam rajta, igazi kikapcsolódás volt.


 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

1

Arlo a kis szerencsétlen dinoszaurusz, aki a végére hős lesz a szokásos történet sokadszorra előrántva, nagyon aranyos főhőssel.

 
MP170506   2016. 02. 26.

1

Ez kiváló lett! A látványvilága nagyon jól sikerült, a történet humoros, érzelmes és tanulságos. Szerintem kicsiknek és nagyoknak egyaránt átjön a mondanivaló. A karakterek is kiválóak.

 
Yosihiro   2016. 02. 18.

1

Szerintem egy újabb kalsszikus animációt láthatunk. nagyobb reklámot kellett volna adni neki mert igen jó kis animáció lett. A karakterek a történet és maga az animáció mindenképp kiemelkedően sikerült! Érdemes megnézni hiszen remek szórakozás és szép látvány :) Üdv Yosihiro

 
VvV   2018. 12. 28.

1

Szuper dinos mese, helyes a története. Formásak a kis figurák, nem erőszakos és van benne tanulság.

 
andor50   2016. 04. 17.

0

Nem erre számítottam, kicsit jobb sztorit vártam. Bár ez egy gyerekfilm, szóval persze azt nem kell túlzásba vinni. Inkább érzelmekből volt sok, egyébként csak úgy folytak az események egymás után. Azért volt már jobb is a Pixar.

Galéria (15)

Videók (13)

A film összbevétele 332 207 671 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 115 394 615 forintot termelt. A hazai mozik összesen 22 228 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben van egy jelenet, amiben Arlo tyúkokat etet. Csak az a bökkenő, hogy az evolúció által a dinók madarakká fejlődtek, és a tyúkot nevezik meg az egyik legközelebbi rokonnak.

(Orosz István)
 

Spot nevét igazából Arlo adta neki.

(Archívum)
 

John Lithgow helyett végül Jeffrey Wright kapta meg a film egyik szerepét.

(Archívum)
 

A végső verzióban Lucas Neffet Raymond Ochoa helyettesítette.

(Archívum)
 

A film inkább a növényevő dínókra koncentrál, és nem a ragadozókra.

(Archívum)
 

Amikor a Jégvarázs átvette a Dínó tesó premierdátumát, sokan azt hitték, hogy a „Címnélküli Pixar film a dinoszauruszról” címet Jégvarázsra cserélték.

(Archívum)
 

Egy időben a rendező azzal poénkodott, hogy legyen az a címe a mesének: Cím nélküli Pixar film a dinoszauruszról. Még logót is készítettek hozzá.

(Archívum)
 

Russellr a Pixar „Fel” című animációs filmjéből, Peter Sohn alakjáról mintázták.

(Archívum)
 

A film időpontjának tologatása miatt a Pixar kénytelen volt elbocsátani 67 dolgozót az 1200-ból.

(Archívum)
 

A filmben Arlo angolul beszél, míg Spot kutyanyelven.

(Archívum)
 
Ha a Dínó Tesó nem egy Pixar mese lenne, akkor egy teljesen vállalható, csupa szív iparos munkaként nagyobb létjogosultsággal bírna a jelenlegi animációs dömpingben, de mivel nem erről van szó, így betudható csalódásnak. A kicsik mondjuk még így is imádni fogják. több»
 
A Dínó tesó régi westernekre kacsintgat és animációs utat tör – bár ne tenné. A Pixar első Disney-filmje szívfacsaró moziélmény, de lehetne jobb és eredetibb. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
A legújabb Pixar mozi a dínóhullámot lovagolja meg. Miután a kihalásukat elnapolják, egy kis valamilyenszaurusz és egy embergyerek örökre szóló barátságot kötnek, pedig az egész nem indul valami túl jól. Kedves, aranyos, látványos, de a Pixar tud ennél többet is. több»