Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Dínó tesó (2015)

The Good Dinosaur
Filmadatlap
 
36
Szereplők
30
Vélemények
15
Képek
13
Videók
Dínó tesó

Galéria (15)

Videók (13)

 
Aki_megmondja_a_tutit   2021. 02. 25.

legújabb vélemény

1

Aranyos kis rajzfilm/mese.

 
MP170506   2016. 02. 26.

1

Ez kiváló lett! A látványvilága nagyon jól sikerült, a történet humoros, érzelmes és tanulságos. Szerintem kicsiknek és nagyoknak egyaránt átjön a mondanivaló. A karakterek is kiválóak.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 11.

1

nagyon aranyos film volt, felnőttként is teljesen lekötött, és a poénok is viccesek voltak. Igaz a az alaptörténet sablonos, de maga a körítés ezt kiegyensúlyozza. jól szórakoztam rajta, igazi kikapcsolódás volt.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

1

Arlo a kis szerencsétlen dinoszaurusz, aki a végére hős lesz a szokásos történet sokadszorra előrántva, nagyon aranyos főhőssel.

 
Yosihiro   2016. 02. 18.

1

Szerintem egy újabb kalsszikus animációt láthatunk. nagyobb reklámot kellett volna adni neki mert igen jó kis animáció lett. A karakterek a történet és maga az animáció mindenképp kiemelkedően sikerült! Érdemes megnézni hiszen remek szórakozás és szép látvány :) Üdv Yosihiro

 
VvV   2018. 12. 28.

1

Szuper dinos mese, helyes a története. Formásak a kis figurák, nem erőszakos és van benne tanulság.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 21.

0

Nagyon aranyos és gyönyörű látványvilágú mese, csak sajnos nem igen van rendes története. Kb annyi hogy a kisdínó elkeveredik otthonról és próbál hazajutni. Ettől pedig humor híján kicsit unalmas, de egyszer tökéletesen kikapcsolja az embert.

A film összbevétele 332 207 671 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 115 394 615 forintot termelt. A hazai mozik összesen 22 228 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben van egy jelenet, amiben Arlo tyúkokat etet. Csak az a bökkenő, hogy az evolúció által a dinók madarakká fejlődtek, és a tyúkot nevezik meg az egyik legközelebbi rokonnak.

(Orosz István)
 

Spot nevét igazából Arlo adta neki.

(Archívum)
 

John Lithgow helyett végül Jeffrey Wright kapta meg a film egyik szerepét.

(Archívum)
 

A végső verzióban Lucas Neffet Raymond Ochoa helyettesítette.

(Archívum)
 

A film inkább a növényevő dínókra koncentrál, és nem a ragadozókra.

(Archívum)
 
A Dínó tesó régi westernekre kacsintgat és animációs utat tör – bár ne tenné. A Pixar első Disney-filmje szívfacsaró moziélmény, de lehetne jobb és eredetibb. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
A Dínó tesó elképesztő technikai bravúr, de akármilyen szép a látvány, bugyuta sablonosságával meg sem közelíti a Pixartól megszokott színvonalat. több»
 
A várva várt 16. egészestés Pixar animáció, a Dínó tesó megdöbbentően erőszakos film lett, amit a legjobb szívvel is csak CGI specialistáknak tudnék ajánlani: a lenyűgöző látványhoz ugyanis igencsak megkérdőjelezhető üzenet társul. több»