Méretes bukás A tenger szívébenA kép forrása: Warner Bros.

A Káosz karácsonyra az élen nyitott, a második helyet a Kémek hídja, míg a dobogó alsó fokát a Krampusz szerezte meg.

Kisebb meglepetésre a meglehetősen negatív kritikai fogadtatásban részesült Káosz karácsonyra című vígjáték végzett a hétvégi bevételi lista élén. A sztárparádéval érkező filmre közel 32 ezer néző 43 millió forint értékben váltott jegyet. A második helyet Steven Spielberg és Tom Hanks negyedik közös filmje, a világszerte nagy sikerre futó Kémek hídja szerezte meg, mely már harmadik hete őrzi helyét az élmezőny elején. Bár a harmadik helyen végzett Krampuszra több néző volt kíváncsi, azonban a bevételek tekintetében 15 ezer forinttal elmaradt Spielberg legújabb alkotásától.

A második és az ötödik hely között szoros csata volt a filmek között. A dobogóról éppen csak lecsúszott a Dínó tesó és Az Éhezők Viadala - A kiválasztott befejező része. Utóbbi csak hazánkban eddig 328 millió forintot kaszált.

Ami a premierfilmeket illeti, a Káosz karácsonyra mellett egyedül Ron Howard és Chris Hemsworth második közös filmje, A tenger szívében fért fel a toplistára, azonban a produkció csalódást keltően szerepelt. Nem csupán azért, mert mindössze a hatodik helyen végzett, hanem abban a tekintetben is, hogy mindössze kilenc ezren váltottak rá jegyet, vagyis kevesebben mint a világszerte csúfosat bukó Szemekbe zárt titkokremake-jére.

A kiváló izlandi alkotás, a Kosok 686 főt érdekelt a hétvégén, míg a Macondo és a Rendkívüli mesék című filmekről nem érkeztek adatok.

A tenger szívében a tengerentúlon sem szerepelt túl erősen. Bár a produkció a maga 11 millió dollárjával a második helyen végzett, az egy hónapja futó Az Éhezők Viadala - A kiválasztott befejező része így is lekörözte.

A teljes hétvégi bevételi listát ide kattintva találjátok.