Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
50
Vélemények
13
Képek
9
Videók
Krampusz
 
freeman   2019. 12. 27.

legújabb vélemény

Király film

 
Márton   2018. 12. 26.

a nap véleménye

Hogy a Krampusz vitte volna el ezt a filmet...

Így a karácsonyi ünnepek végéhez közeledve, egy olyan horrorfilmet akartam esti szórakozásomnak, ami köthető eme jeles ünnephez, így találtam rá a 2015-ös Krampusz című filmre! Persze mint horrorfilm rajongó már hallottam a filmről, csak eddig valahogy mindig elkerültük egymást, pedig emlékszem az előzetesét talán már a megjelenése körül volt szerencsém megtekinteni és akkor még meg is jegyeztem magamnak, hogy ezt mindenképp meg kell majd néznem! Most a megtekintése után azt kell hogy írjam, bár ne tettem volna ezt meg... Nem szeretném nagyon lehúzni a filmet, de szerintem aki az előzetesét tekinti meg először (mint jómagam is) az merőben egy más jelegű filmre fog majd felkészülni, mint amit valójában kapni fog! Nem vitatom, a filmet be lehet sorolni a horror kategóriába is, hisz van azért benne egy két beteges jelenet, de sokkal inkább nevezném eme filmet, egyfajta misztikus fantasy komédiának és sajnos azon belül sem a jobban sikerült alkotások táborát fogja erősíteni (legalábbis nálam biztos nem)! A története érdekes volt sőt, talán tényleg megtalálható benne némi tanulság is, ami főleg a film eleje és végén érzékelteti igazi hatását, de ettől még nem volt jó a történetvezetése, sőt... Én személy szerint unalmasnak tartottam, pedig hát rengeteg mindent sűrítenek bele a másfél órás játékidejébe, de azt nem mondanám, hogy a készítők nem pakoltak oda rendesen a látványvilágra, ... több»


 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Az eleje sokat sejtető volt, már majdnem izgalmas, aztán ellaposodott unalmassá vált a történet, csalódtam benne. Vége meg egy nulla volt.

 
indingo   2016. 02. 18.

Picit többet vártam tőle, némileg sablonos. Azt mindenképp jó ötletnek tartom, hogy karácsonyi környezetbe ültettek egy "horrort". A legvége volt még némileg "aranyos".

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Jobbra számítottam, kissé csalódás volt a film. A krampuszt elnézve kicsit úgy éreztem magam, mintha busójáráson lennék.

 
rbernadett   2016. 03. 20.

Koránt sem volt olyan félelmetes, mint vártam, de ez részben annak is betudható, hogy elővigyázatosságból nappal néztem meg. Érdekes, mert én ezt nem nevezném egyértelműen horror filmnek, inkább csak egy kicsit határozottabbra sikerült oktató szándékú filmnek, hiszen van mondanivalója. Mikor van egy horrorfilmnek mondanivalója?! Akárhogyis. Az elképzelés most még mindenképp egyedi és újszerű és mint ilyen, kicsit műfaji bevezető is, már amennyire a karácsonyi horror műfaj. Végig olyan érzésem volt a film során, mintha csak félig lenne kész. Mintha meg lett volna az alapötlet, de a kivitelezésre már nem futotta volna. Mert bár nem bánom, hogy a szörnyet annyira nem ismertük meg külsőleg, azért ez a busójárásos megoldás egy kicsit olyanni. A történet, amit a német ajkú nagymama mesél is egy kicsit légből kapott, és hát végülis a befejezés is ha akarom ilyen, ha akarom olyan. Szóval egy szó, mint száz, érdekes.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

Én is jobbat vártam. Egyedül David Koechner volt az, aki tetszett a filmben. Csak azért néztem meg, mert az egyik haverom azt mondta, hogy jó. De sajnos átvert. Az ötlet egyébként nem rossz, csak hát meg lehetett volna oldani talán másképpen is. Vagy félelmetesebben, vagy akár viccesebben. Így sajnos egyik sem sikerült.

Adam Scott
Allison Tolman
Adam Scott
Toni Collette
Emjay Anthony
Emjay Anthony
Stefania Owen
Toni Collette
Allison Tolman
Conchata Ferrell
David Koechner
Emjay Anthony
Conchata Ferrell
David Koechner
Toni Collette
Emjay Anthony
Allison Tolman
Toni Collette
Emjay Anthony
David Koechner

A film összbevétele 61 548 707 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 75 643 365 forintot termelt.

 

A forgatókönyv első változatában Omi süket lett volna.

(dulkap)
 

A rendező Michael Dougherty szerette volna ha a film elején a Universal Studios 1980-as években használt logója látható.

(dulkap)
 

Lolo Owen (Stevie) a valóságban Stefania LaVie Owen (Beth) húga.

(dulkap)
 

Krista Stadler az utolsó percben kapta meg Omi szerepét, miután az előző három színésznő akiket szerződtettek, különböző okok miatt visszaléptek.

(dulkap)
 

A film 95%-át stúdióban vették fel.

(dulkap)
 

A 8. legjobban kereső horror 2015-ben.

(mamiéstöti2)
 
Horror-rajongókként régóta vágytok egy kis retro-hangulatú paráztatásra? Jobban szeretitek a kézzelfogható bábokat és maszkokat a CGI-nál? A Krampusz a ti filmetek! több»
 
Egyszer meg lehet nézni, főleg így az ünnepek előtt, de én azért csalódásként éltem meg, mert tudom. hogy lehetett volna ez jobb is, ha a stúdió tökösebb. több»
 
A Krampusz legnagyobb erőssége az, hogy nem veszi magát komolyan, továbbá, hogy nem CGI elemekkel dolgozik, hanem visszahozták a bábok által életre keltett látványvilágot, amely mindig is hitelesebb volt a mozivásznon, mint a videójátékokra hajazó számítógépes technika. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.