2018.12.26 21:09 Márton Olvasottság: 111x
0

Hogy a Krampusz vitte volna el ezt a filmet...

Így a karácsonyi ünnepek végéhez közeledve, egy olyan horrorfilmet akartam esti szórakozásomnak, ami köthető eme jeles ünnephez, így találtam rá a 2015-ös Krampusz című filmre! Persze mint horrorfilm rajongó már hallottam a filmről, csak eddig valahogy mindig elkerültük egymást, pedig emlékszem az előzetesét talán már a megjelenése körül volt szerencsém megtekinteni és akkor még meg is jegyeztem magamnak, hogy ezt mindenképp meg kell majd néznem! Most a megtekintése után azt kell hogy írjam, bár ne tettem volna ezt meg...

Nem szeretném nagyon lehúzni a filmet, de szerintem aki az előzetesét tekinti meg először (mint jómagam is) az merőben egy más jelegű filmre fog majd felkészülni, mint amit valójában kapni fog! Nem vitatom, a filmet be lehet sorolni a horror kategóriába is, hisz van azért benne egy két beteges jelenet, de sokkal inkább nevezném eme filmet, egyfajta misztikus fantasy komédiának és sajnos azon belül sem a jobban sikerült alkotások táborát fogja erősíteni (legalábbis nálam biztos nem)!

Hogy a Krampusz vitte volna el ezt a filmet...

A története érdekes volt sőt, talán tényleg megtalálható benne némi tanulság is, ami főleg a film eleje és végén érzékelteti igazi hatását, de ettől még nem volt jó a történetvezetése, sőt... Én személy szerint unalmasnak tartottam, pedig hát rengeteg mindent sűrítenek bele a másfél órás játékidejébe, de azt nem mondanám, hogy a készítők nem pakoltak oda rendesen a látványvilágra, mert kapunk itt szinte minden olyan szörnyet ami akármilyen formában köthető a karácsonyhoz! Ezen szörnyek többsége elég jól nézett ki, szerencsére csak ott használtak CGI technológiát ahol nem tudták ezeket helyettesíteni bábokkal és maszkokkal! Persze volt egy két olyan szörny is, ami sokkal inkább váltott ki a megjelenítésével mosolyt vagy szánalmat belőlem, mint félelmet és ez az érzés, valahogy az egész filmre jellemző volt!

Sajnos a humor is csak pislákol a filmben (akárcsak a horror) és sajnos a karakterek sem voltak annyira jól kidolgozva, vagy elmélyítve, hogy egy pillanatig is érdekelt volna az a tény, hogy vajon mi lesz a sorsuk! Ezáltal okafogyottá vált nálam maga az egész film!

Összegezve én is mint sokan mások egy sokkal jobb filmre számítottam, de azért nem hittem, hogy maximum két csillaggal tudom majd értékelni a látottakat, de ez a film szerintem többet nem érdemel!

Kellemes karácsonyi ünnepeket minden filmnézőnek!

64 Krampusz  (2015)

dráma | fantasy | horror | vígjáték

Krampusz filmtartalom: Hiába közelednek az ünnepek, Max (Emjay Anthony) családja nem találja meg a közös hangot, és az ünnepi béke helyett folyamatosak a viták. A fiú... több»

0