Már a hazai mozikban Michael Dougherty filmje, melynek premierje kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Mától a mozikban az év egyik leglátványosabbnak ígérkező filmje (Godzilla: A szörnyek királya), mely jó eséllyel itthon is komoly sikerekre számíthat.

A Föld beteg, és az emberiség a betegség. De van egy gyógyszer, amely minden kórt elpusztít, és sok ezer éve itt él a világon láthatatlanul: a titánok törzse. Ezek az ősi szörnyek kegyetlenek, legyőzhetetlenek, hatalmasak és csodálatosak – ha egyszer elszabadulnak, mindent elpusztítanak, ami otthonuk ártalmára lehet. És most jönnek. Úgy érzik, az emberiség veszélyes: hát előbújnak földalatti fészkeikből, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljanak velünk. Az ember önmagában gyenge. E mindent eldöntő, esélytelen csata során ahhoz kell segítségért fordulnia, akitől eddig rettegett: Godzillához.

A produkciót Michael Dougherty, Max Borenstein és Zach Shields forgatókönyve alapján Michael Dougherty rendezte (Adsz vagy kapsz, Krampusz), míg a főbb szerepeket Vera Farmiga, Ken Watanabe, Charles Dance, Bradley Whitford, Sally Hawkins, Kyle Chandler és Millie Bobby Brown alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Godzilla: A szörnyek királya a Stranger Thingsből megismert Millie Bobby Brown első mozifilmje.
  • A Godzilla: A szörnyek királya a 2014-es Godzilla folytatása.
  • A Godzilla franchise 35. filmje.
  • A film forgatása 2017. június 19-én kezdődött meg Atlantában, Georgia államban Fathom munkacím alatt. A film rendezője, Michael Dougherty 2017. szeptember 27-én jeletette be, hogy véget ért a forgatás.
  • Rodannak van egy belső égésű magmarendszere, amely az egész testén áramlik.
  • A Monarch eredetileg egy mexikói vulkánban felfedezte fel Rodant, amit Isla de Monanak neveztek. Egy valódi sziget neve a Puerto Rico-szigeteken; a nevet végül Isla de Marara változtatták. Ezt a helyet a spanyolok úgy hívják, "el nido del demonio", a "démon fészke".
  • Egy interjúban Mike Dougherty elmondta, hogy bár a 2014-es filmben a hangmérnökök nagyszerű munkát végeztek Godzilla ordításával. Ám ő tovább hajszolta őket, hogy még közelebb hozzák az eredeti, 1954-es Godzilla ordításához.
  • A Godzilla szájából kitörő kék sugár a 2014-es filmben kevésbé koncentrált, amivel az 1980-as és 2000-es évek kaiju filmjeit idézte. Ebben a filmben koncentráltabb, erősebb és még nagyobb kiterjedésű.
  • A 2014-es Godzilla két főszereplője – Aaron Taylor-Johnson és Elizabeth Olsen – nem tudott visszatérni a folytatásban, ugyanis mindketten nagyon elfoglaltak az új filmjeik miatt.
  • Godzilla (2014) utolsó csatája során, amikor Ford megtöltötte a fészket benzinnel, a kamera egy aranysárkány szobor fejét mutatja, ami finom utalás Ghidoráhra.

Hazai premierdátum: 2019.05.30.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: