A fekete ruhás nő (2012)

Ciarán Hinds
Janet McTeer

BalogJoe   2022. 04. 14.

Hintaszék

Ez egy kísértetfilm. Elvileg ilyet könnyű csinálni, mert elég a komor hangulat, szapora kép- és hangeffekt, pont. De épp emiatt könnyű elrontani is egy efféle horrort. Na, ezt nem sikerült! Mármint: elrontani. Tíz évvel a bemutató után is kiver a hideg (főleg a hintaszéktől). Aki cizellált színészi játékra számít, az annyira téveszt, mintha külvárosi kiskocsmába menne József Attila szavalóversenyre zsűritagnak... Ez egy kísértetfilm. Egy jó horror! A mottó (akárcsak az Ideglelésnél): Egyedül nézd meg, éjjel!

Hámori Balázs   2022. 01. 11.

a nap véleménye

Vizsgafilmnek is gyenge...

Az HBO GO kínálatából szemezgetve találtam rá erre a „gyöngyszemre”, és hát finoman szólva nem üti meg a küszöböt. Őszintén szólva azt se tudom, hol kezdjem, mert gyakorlatilag minden ponton bele lehet kötni a filmbe, annyira amatőr munka. Kezdjük ta... teljes kritika»

indingo   2016. 02. 18.

Nekem tetszett szeretem az ilyen sötét tónusú filmeket. A díszlet, a hangulat nagyon hűvös és talán először nem Pottert láttam, hanem Radcliffet. Olvastam a könyvet is és túl sok közük nincs egymáshoz.

Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

Átlagos misztikus horror, nagyszerű a helyszín, a történet maga kissé kiszámítható, és nem is pörög annyira, hogy végig lebilincseljen. Nem rossz, de biztosan van ebben a témában jobb is.

dulkap   2015. 07. 19.

Egy sima kísértetes mozi, az ilyen típusú filmek összes unalomig ismételt kliséjével. Valljuk be ijesztgetni nem nagy művészet, vágás és hang kérdése. Azonban itt elfordulnak jobb pillanatok és ötletes megoldások is ezen a téren és néha még egy kis f... több»

Deku   2017. 09. 24.

Nem volt gond ennél a filmnél szinte semmivel, nagyon jól lettek összeállítva a karakterek csak sajnos ez a történet így ahogy volt engem nem tudott elbűvölni. Személy szerint én nem javaslom senkinek.

Szilonka   2017. 10. 17.

Különleges hangulatú misztikus film, igazi csemege. A látványt nagyon eltalálták a készítők, végig volt benne valami bizonytalanság, ami érdekessé tette a sztorit.

A film alapjául szolgáló regényből színdarab is készült, amelyet több országban még ma is játsszanak.

(indingo)

A film alapjául szolgáló regény 1983-ban jelent meg.

(indingo)

A film Susan Hill regénye alapján készült.

(indingo)

A forgatókönyv megírására Mark Gatisst (Sherlock) is felkérték, ő azonban visszautasított az ajánlatot.

(ps)

A filmben látható zenélő dobozok és gyermekjátékok nem utánzatok, egytől-egyig egy gyűjtő kollekciójának darabjai.

(ps)