Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
65
Filmadatlap
 
27
Szereplők
38
Vélemények
25
Képek
4
Videók
Fehér isten
 
Filmező   2020. 04. 22.

legújabb vélemény

Kár hogy a valóságban is bánnak rondán a kutyákkal és más állatokal és ettől eszembe jutott hogy a milyen szerencsések azok a kutyák akiket nem dobnak ki az utcára vagy nem kínozzák meg őket vagy éhen halnak stb... és ha rosszul bánnunk az állatokal vissza vághatnak nekünk.

 
indingo   2017. 04. 10.

Untam. Nagyon untam. A történet hagy kívánni valót maga után. Értelmetlen volt az egész . Kár volt érte pénzt pocsékolni. A színészek játéka minősíthetetlen.


 
Deku   2017. 12. 09.

Mint utólag kiderült igazi balgaság az egész film az elejétől kezdve. Fenntartásokkal kezeltem a filmet az elején de kiderült, hogy ezt feleslegesen tettem. Néhány pillanata egészen megindító tud lenni, zseniális és remek film.

 
Edii   2015. 04. 23.

Érzelmileg engem nagyon megviselt ez a film, de mindenképp érdemes megnézni . A színészek semmit nem tesznek hozzá a filmhez (egyedül Thuróczy Szabolcsa az, aki nagyon hiteles volt!) DE a kutyák, hihetetlenül fantasztikusak voltak, nem is találok rá szavakat. Az összes kutyás jelenet megindító volt, ahogy a főszereplő állattal bántak, az teljesen kiborított, mivel tudom azt, hogy ez a valóságban is megtörténik...A kutyák elvitték a hátukon az egész filmet!

 
diumiu   2017. 12. 30.

Nem tudom hova tenni ezt a filmet. Tetszett is meg nem is annak ellenére hogy szeretem a kicsit elvont filmeket illetve azokat amelyeken lehet agyalni, de ezzel nem tudok mit kezdeni. Érdemes megnézni, már csak azért is, hogy ki hova tudja tenni, de nekem vegyesek az érzéseim.

 
VvV   2018. 11. 18.

Még mindig keresem a film élvezeti értékét, de nem találtam. A története nekem semmit sem adott.

 
hsanya182   2016. 12. 26.

"Minden ami szörnyű a szeretetünkre éhes" Avagy a film a kutyák bosszújáról, amit az emberek tettek velük. Kalandos történet egy gazdi és egy kutyáról hogy szakadnak el egymástól, majd találnak egymásra... Akik szeretik a kutyákat, annak érdekes kis szinte már horrorisztukus busszúba átcsapós dráma. Egynek elmegy.

A film összbevétele 581 904 dollár volt (imdb.com).

 

Az Usa-ban a rendszerváltás óta ez a film gyűjtötte össze az eddig legtöbb pénzt , megelőzve az eddigi rekordert, a Kontrollt.

(kissjanos21)
 

Mekado Murphy a The New York Times kritikusa a hatásos és élethű nyitóképsorokat emeli ki, valamint a Teresa Miller-rel készített interjúból idéz, aki a kutyák trénere volt.

(kissjanos21)
 

Az Un Certain Regard kategória megnyerése után a legjobb kutya alakításért járó Palm Dog-díjat is bezsebelik.Hagent egy ikerpár alakítja, Body és Luke, nekik köszönhető az elnyert díj.

(kissjanos21)
 

A 2014-es Cannesi Filmfesztivál után Magyarország, a 2015-ös Oscar-díj legjobb idegen nyelvű film kategóriájában jelöli.

(kissjanos21)
 

A film készítői úgy gondolták, hogy ez a film méltó lenne Jancsó Miklós emlékének így ezt az ő emlékének ajánlották.

(kissjanos21)
 

Eredetileg a rendező csak egy "Magyarországról szóló filmet akart forgatni, a Fehér Isten mégis nemzetközi hatású és érvényű lett", mellyel számos sikereket zsebelhetett be.

(kissjanos21)
 

Mundruczó Kornél rendező filmje a 2014-es 67. Cannes-i Filmfesztiválon díjnyertes alkotás lett Un Certain Regard kategóriában.

(kissjanos21)
 

Egyes szóbeszédek és a felvidéki napilap szerint Mundruczó Kornél az egyik főszerepet Mokos Attilanak ajánlotta fel.

(kissjanos21)
 

Eredetileg nem szerepelt volna a filmben a rendező, Mundruczó Kornél, de be kellett ugrania, mert a szerződtetett színész lemondta.

(ZeroHero)
 

A forgatáson 274 kutya vett részt, ezzel a film rekordot döntött.

(ps)
 
A Fehér Istent látni kell, legalább egyszer. Illik. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.