Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Ponyo a tengerparti sziklán (2008)

Gake no ue no Ponyo
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
124
Képek
1
Videók

Galéria (124)

Videók (1)

 
Rea387147   2021. 05. 25.

legújabb vélemény

0

Egy aranyos és kedves történetet láthatunk ebben az animében. Hamar képes belopni magát az ember szívébe, és leköti a figyelmünket, hiszen mindig történik valami a történet haladtával. A grafika és a filmzene is nagyon szép.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 03.

1

Igazi Myazaki alkotás. Eredeti fantáziadús mese mely leginkább kisebb gyerekeknek jelent inkább teljes mértékű kikapcsolódást. Édes karakterek melyek tele vannak kitartással és vággyal.

 
irongozu   2016. 04. 15.

0

Nos, a Ponyo talán Miyazaki leginkább gyerekeknek készült alkotása. A japán mester a már tőle megszokott és bevált rajzstílusát is ehhez a célhoz alakította. A tipikus rá jellemző szimbólumokból is jóval kevesebbet épített be, mint szokott, de azért aki keresi ezeket, fog találni nem is egyet. Érdemes megnézni.

 
Tyoci   2020. 03. 31.

0

Annyira aranyoooos! Megható történet. Méltán jóhírűek a Mijazaki animefilmek.

 
gyjudit   2019. 06. 03.

0

Imádnivaló, gyermekeknek készült, de nem hiányzik belőle Miyazaki saját történetmesélési stílusa sem. Jó lenne ha minél többen látnák.

A film összbevétele 203 204 882 dollár volt (imdb.com).

 

A Miyazaki-filmek közül a Ponyo a tengerparti sziklán hozta össze a legtöbb pénzt az Egyesült Államokban: 15 milliós bevételt produkált.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt a harmadik filmje Hayao Miyazakinak (A Chihiro Szellemországban és A vándorló palota után), amely elérte világszinten a 200 millió dolláros bevételt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Hayao Miyazaki többnyire maga rajzolta a tengert és a hullámokat, megpróbálván annyira expresszionistán ábrázolni, amennyire csak lehet. John Lasseter azt mondta, hogy még sosem látott ilyen gyönyörűen animált vizet korábban.

(rbernadett)
 

Hayao Miyazaki nagyon meglepődött azon, hogy a gyerekek a tesztvetítésen szinte teljesen közömbösen fogadták a filmet.

(rbernadett)
 

Hayao Miyazaki szerette volna folytatni a történetet, Toshio Suzuki azonban azt javasolta, hogy inkább a Szél támad (2013) című filmet készítse el.

(rbernadett)