Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
72

Bébi úr

(The Boss Baby)
 
ArpiHajdu és Réci  2017. 04. 17. 19:19

Úgy látom a nagy filmstúdiókat egyre jobban érdekli az a téma, hogy honnan érkeznek a kisbabák. A Warner Bros. produkciója, a Gólyák után, ezúttal a Dreamworks teremti meg a maga gólyameséjét a Bébi úrral. Szerintem utóbbi sokkal jobban sikerült, hiszen az alapsztorija (persze a kötelező mesebeli elemek mellett) sokkal hitelesebb, mint a Gólyáké. Az elképzelés persze mindkét animációs filmben ugyanaz, van egy cég (egy babagyár), amely futószalagon készíti el a kisbabákat. A bébi úrban ábrázolt cégnek még saját csiklandozós próbája is van, amelyen minden kisded átesik, ha elmosolyogja magát, akkor szerető családhoz kerül, ha pedig nem, akkor menő cégvezetővé válik. Ez ilyen egyszerű. Vagy mégsem? A film sok kellemesen ülő poénnal operál, amelyet szerintem nemcsak a gyerekek tudnak értékelni, hanem minden gyermeklelkű felnőtt is. Előnyére válik a kissé terápiás jellege, hiszen egy gyermeknek is emészthető formában mutatja be, hogy mi történik az ember életében akkor, amikor kistestvér érkezik a családba, aki nem csinál mást, csak eszik, alszik és kakil, mégis oda van érte az egész család, a szülői szeretet és figyelem pedig (ha akarjuk, ha nem) immár megoszlik a két utód között. Mivel nekem nővérem van, nem élhettem át hasonlót, de el tudom képzelni, hogy a nagytesó ilyenkor valahogy úgy érezheti, hogy az a gügyögő kisbaba, aki hirtelen belecsöppen az életébe, átveszi az irányítást az egész család felett (A bébi úrban persze ezt szó szerint kell érteni és még öltönye és aranyórája is van a kis jövevénynek). Ez az alapötlet az, ami a film legnagyobb erőssége, bár a legtöbb kritikával ellentétben, számomra a kivitelezés is élvezhető volt. Az animáció szép, minden figurának (embernek, állatnak egyaránt) óriási, csillogó szeme van, amely már-már a cukiság szimbólumává vált. A rejtett filmes utalások pedig még egy kicsit emelnek az élményen.A sokféle poén közül egyébként számomra épp az maradt meg, amikor a babák csapata és Tim harcol egy kazettáért (!), s a kertben az ő szempontjukból egy Mad Maxet idéző üldözésjelenet veszi kezdetét, aztán jön a vágás, s mindezt már a szülők nézőpontjából látjuk, s a kettő közötti kontraszt több mint szembetűnő. Összefoglalva, egy igazi családi mozi, a moziterem közönségét elnézve, nemcsak mi választottuk ki program gyanánt egy lazítós Húsvét hétfőn.

 
Orosz István  2017. 07. 27. 22:01

Meg kell hagyni nem egy hétköznapi mese de nekem nagyon tetszett függetlenül attól hogy többen írtátok túltolták a filmet ami mondjuk igaz is mindezt leszámítva jó kis esti szórakozás volt.

 
GedyPapa  2017. 08. 14. 11:38

Szerintem jóra sikerült a rajzfilm. Én nagyon sokat nevettem rajta. Ennek a főszereplő kidolgozottsága volt az egyetlen oka. A többi karaktert (szülők, testvér) elég erőteljesen hanyagolták és nem fektettek beléjük annyi melót. Talán ha rajtuk is dolgoztak volna, akkor összejön valami jobb.

 
Deku  2017. 08. 16. 23:21

Nekem végeredményben bejött a dolog. Eleinte nagyon kételkedtem a sztoriban, a poénok langyosak voltak. Viszont a két karakter között nagyon összejött a szinkron és emiatt mégis csak jó kis mese lett.

 
moviewer  2017. 09. 01. 16:04

A film fő témája a gyermeki fantázia világa. Ez egy nagyon érdekes téma és a film néha egészen jól kidolgozza és nagyon ügyesen használja mind a humor, mind a csavarok beépítésére. Sajnos időnként már annyira túllőttek a célon, hogy egyes események még a fantázia világában is elég elképzelhetetlenek és zavaróak. Épp ezért számomra nem volt mindig egyértelmű, hogy ezt most képzeletbeli, vagy valós eseménynek szánták a készítők.

VOX.hu - Bébi úr
A DreamWorks filmjeinek viszonylag ritkán van helyén a szíve, de a Bébi urat ilyen szempontból nem érheti kritika. Viszont a történeten még dolgozhattak volna egy kicsit a srácok. 65/100
Movieaddicts: Bébi úr
A Bébi úr olyan, mint egy pályakezdő 20 perces rövidfilmje, amibe minden kreativitását és tehetségét bele akarta pakolni, hogy lássuk mire képes, de véletlen egy másfél órás mozifilm jött ki a gyártószalag végén, emiatt nem is csoda, hogy már a film egyharmadánál úgy érezzük ennyi elég volt, és otthon ülve biztos több felvonásban tudnánk csak elfogyasztani, ha egyáltalán elérnénk a meghajlásig. 5,5/10
 

A film alapötletét Marla Frazee könyvéből kölcsönözték.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben Tim-nek egy Gandalfos ébresztőórája van. A valóságban Miles Christopher Bakshi nagyapja, Ralph Bakshi rendezte az eredeti Gyűrűk ura, 1978-as verzióját.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Jóbarátok című sorozat után ez az első alkalom, hogy Lisa Kudrow és Alec Baldwin újra együtt dolgozott.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.