Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
87%
Filmadatlap
 
35
Szereplők
131
Vélemények
18
Képek
36
Videók
Agymanók
 
HannaK   2020. 09. 14.

legújabb vélemény

Az utóbbi 5 év legjobb, legelgondolkodtatóbb animációs filmje. Az ötlet zseniális és a megvalósítás is ehhez méltó. Szuper történet, amit kicsit és nagyok egyaránt élvezni tudnak.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 16.

Az elmúlt évek egyik legjobban összerakott, legjobb alapötlettel rendelkező animációs filmje. Az egyetemen hallgattam olyan órákat, amelyeken pont ezeket az inger-válasz reakciókat tanulmányoztuk és a film nézése közben végig hallottam a tanárnő hang... több»


 
GedyPapa   2017. 03. 08.

A legokosabb, legjobb mesefilm, amit láttam az utóbbi időben. Sokkal inkább szól a felnőtteknek, mint a gyermekeknek, de mind a két korosztály megtalálhatja benne azt, ami megfogja. Egy alappszichológia órának tökéletes lenne. Nagyon sok helyen feljö... több»

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Aranyos kis mese volt, érdekes szemszögből közelítette meg az emberpalántában lezajló érzelmeket.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Abszolút megérdemelte a legjobb animáció Oscar díját.

 
indingo   2017. 10. 06.

Helyes mese, tetszett sok okosság van benne, annak ellenére, hogy elsőre egy bugyuta sztorinak tűnik a kis színes manócskákkal. Felnőtteknek is bátran ajánlom.

 
Deku   2017. 07. 15.

Szerintem elég komoly kis mese lett ez. Amellett persze, hogy aranyos és szórakoztató. Tökéletesen mutatja be egy ember érzelmeit és gondolatait ráadásul játékosan.

A film összbevétele 857 611 174 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 296 229 610 forintot termelt.

 

Még a mesefilm készítésének a legelején eldöntötték a film készítői, hogy a Derű nevezetű érzelem lesz a főszereplő.

(Shelby07)
 

A legjobb animációnak járó Oscar-díjat el is nyerte 2016-ban.

(Shelby07)
 

Az animációs film készítése során számos pszichológus is segédkezett, hogy az érzelmek tökéletesen legyenek ábrázolva.

(Shelby07)
 

A Derű nevű érzelemmanó eredetileg Optimizmus lett volna, de végül a készítők átírták.

(Shelby07)
 

A Pixar bevallotta, hogy a legnagyobb nehézséget az érzelmek megalkotása jelentette.

(Shelby07)
 

A főhős, Riley a mesében jégkorongozik, mégpedig azért ezt a sportot választották a készítők, mert olyat szerettek volna, ami nem kimondottan lányos sport.

(Shelby07)
 

Az animációs film készítői összesen 27 érzelmet szerettek volna megjeleníteni, de végül 5 alapérzelem mellett döntöttek.

(Shelby07)
 

A film megalkotói olyan hobbit szerettek volna adni Riley-nak, ami nem kimondottan lányos, ezért választották a jégkorongot.

(SzFa)
 

Derű neve eredetileg Optimizmus lett volna, ám ezt később megváltoztatták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Michael Giacchino ötödik alkalommal komponált zenét Pixar-filmhez (korábban A hihetetlen családnak, a L'ecsónak, a Fel!-nek és a Verdák 2-nek is ő írta a zenéjét).

(ArpiHajdu és Réci)
 
Pixarék az évtized egyik legcsodálatosabb animációs filmjével ismét megtalálták azt a kreatív utat, amely a szívhez vezet. több»
 
Az Agymanók nem tudta beváltani az ígéretes trailer támasztotta elvárásokat – nem lett több, mint egy bájos mesefilm, miközben lehetett volna akár az új Fel! is. több»
 
Változatos, izgalmas, helyenként nagyon vicces, és általánosságban elmondható, hogy semmi máshoz sem fogható. Kötelező néznivaló, nemtől és kortól függetlenül. Alighanem meg is van a jövő évi Oscar-díjas animációs film. több»