Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
87%

Agymanók (2015)

Inside Out
Filmadatlap
 
34
Szereplők
136
Vélemények
18
Képek
36
Videók

Galéria (18)

Videók (36)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 19.

legújabb vélemény

0
Pszichológia óra rajzfilmbe tekerve

Nagyot robbantott ezzel a Pixar, hiszen nemcsak megnyerték az Oscar-díjat, de szerintem ennél sokkal többet is. Egy olyan elképzelésű animációs filmet tettek le az asztalra, ami nemcsak aranyos, vicces, hanem iszonyat jól mutatja be az agy működését, egy nagyon okos rajfilmet láthattunk. Minden korosztálynak, még a felnőtteknek is bátran ajánlatos. Kreativitásban és megvalósításban kiemelkedő volt az elmúlt évek után. Ezt a mesét még pszichológia órákon is bátran ajánlanám elemezésre, mert az agy működését remekül mutatja be, és nem tanító/oktató jelleggel, mindezt rajzfilmszerűen teszi. Egyszerűen le a kalappal, nagyon ötletes kis családi-animációs film lett belőle. Nagy dicséret ennek a húzásnak mind a Pixartól, mind a készítőktől.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 16.

3

Az elmúlt évek egyik legjobban összerakott, legjobb alapötlettel rendelkező animációs filmje. Az egyetemen hallgattam olyan órákat, amelyeken pont ezeket az inger-válasz reakciókat tanulmányoztuk és a film nézése közben végig hallottam a tanárnő hang... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 08.

3

A legokosabb, legjobb mesefilm, amit láttam az utóbbi időben. Sokkal inkább szól a felnőtteknek, mint a gyermekeknek, de mind a két korosztály megtalálhatja benne azt, ami megfogja. Egy alappszichológia órának tökéletes lenne. Nagyon sok helyen feljö... több»

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

1

Aranyos kis mese volt, érdekes szemszögből közelítette meg az emberpalántában lezajló érzelmeket.

 
indingo   2017. 10. 06.

1

Helyes mese, tetszett sok okosság van benne, annak ellenére, hogy elsőre egy bugyuta sztorinak tűnik a kis színes manócskákkal. Felnőtteknek is bátran ajánlom.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

2

Abszolút megérdemelte a legjobb animáció Oscar díját.

 
Deku   2017. 07. 15.

0

Szerintem elég komoly kis mese lett ez. Amellett persze, hogy aranyos és szórakoztató. Tökéletesen mutatja be egy ember érzelmeit és gondolatait ráadásul játékosan.

A film összbevétele 857 611 174 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 296 229 610 forintot termelt.

 

Még a mesefilm készítésének a legelején eldöntötték a film készítői, hogy a Derű nevezetű érzelem lesz a főszereplő.

(Shelby07)
 

A legjobb animációnak járó Oscar-díjat el is nyerte 2016-ban.

(Shelby07)
 

Az animációs film készítése során számos pszichológus is segédkezett, hogy az érzelmek tökéletesen legyenek ábrázolva.

(Shelby07)
 

A Derű nevű érzelemmanó eredetileg Optimizmus lett volna, de végül a készítők átírták.

(Shelby07)
 

A Pixar bevallotta, hogy a legnagyobb nehézséget az érzelmek megalkotása jelentette.

(Shelby07)
 
A Pixar újra formában: a vezető rajzfilmstúdió új meséje nemcsak az animációs filmvilágban, de a tömegkultúrában is könnyen hivatkozási ponttá válhat. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
Pixarék az évtized egyik legcsodálatosabb animációs filmjével ismét megtalálták azt a kreatív utat, amely a szívhez vezet. több»
 
Az Agymanók nem tudta beváltani az ígéretes trailer támasztotta elvárásokat – nem lett több, mint egy bájos mesefilm, miközben lehetett volna akár az új Fel! is. több»