Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
87

Agymanók

(Inside Out)
 
GedyPapa  2017. 03. 08.

A legokosabb, legjobb mesefilm, amit láttam az utóbbi időben. Sokkal inkább szól a felnőtteknek, mint a gyermekeknek, de mind a két korosztály megtalálhatja benne azt, ami megfogja. Egy alappszichológia órának tökéletes lenne. Nagyon sok helyen feljön nekem az az élmény, amit ez a film adott. A mindennapok során egy-egy esemény kapcsán beugrik, hogy ez vajon most milyen színű gömb is lehet.

 
ArpiHajdu és Réci  2016. 10. 16.

Az elmúlt évek egyik legjobban összerakott, legjobb alapötlettel rendelkező animációs filmje. Az egyetemen hallgattam olyan órákat, amelyeken pont ezeket az inger-válasz reakciókat tanulmányoztuk és a film nézése közben végig hallottam a tanárnő hangját a fejemben. Nyilván azzal is tisztában vagyok, hogy a valóságban ezek a folyamatok nem ilyen egyszerűséggel zajlanak le és valószínűleg nincsenek agymanók a fejünkben, akik irányítják az érzéseinket, de miért is ne lehetne így elképzelni ezeket a mindannyiunkkal megtörténő folyamatokat, például, hogy hova kerülnek az elfeledett emlékek a fejünkben. Egy gyerek így sokkal jobban megérti, mi zajlik a saját szervezetében, amikor dühös vagy amikor éppen derűs. Egy felnőttnek pedig egyszerűen jól esik egy ilyen kedves történet, ami színes, szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtató és nagyon-nagyon-nagyon jól ki van találva.

 
mamiéstöti2  2016. 08. 05.

Aranyos kis mese volt, érdekes szemszögből közelítette meg az emberpalántában lezajló érzelmeket.

 
Bogi87  2016. 05. 27.

Abszolút megérdemelte a legjobb animáció Oscar díját.

 
Vadgazda  2016. 05. 21.

Nekem egyáltalán nem tetszett. Az előzetes alapján sokkal többre és jobbra vártam, de a lényeget már 3 előzetesben lelőtték. A maradék pedig unalmas, átlagos és kevés. Egyszer megnézhető, de nem maradandó alkotás.

Kultúrpart: Adnak az érzésnek
Pixarék az évtized egyik legcsodálatosabb animációs filmjével ismét megtalálták azt a kreatív utat, amely a szívhez vezet.
Filmtekercs: Elég agyas kaland?
Az Agymanók nem tudta beváltani az ígéretes trailer támasztotta elvárásokat – nem lett több, mint egy bájos mesefilm, miközben lehetett volna akár az új Fel! is.
Smoking Barrels: Agymanók
Változatos, izgalmas, helyenként nagyon vicces, és általánosságban elmondható, hogy semmi máshoz sem fogható. Kötelező néznivaló, nemtől és kortól függetlenül. Alighanem meg is van a jövő évi Oscar-díjas animációs film.
 

Derű neve eredetileg Optimizmus lett volna, ám ezt később megváltoztatták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Michael Giacchino ötödik alkalommal komponált zenét Pixar-filmhez (korábban A hihetetlen családnak, a L'ecsónak, a Fel!-nek és a Verdák 2-nek is ő írta a zenéjét).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Agymanók a negyedik Pixar-film (A hihetetlen család, a Fel! és a Merida, a bátor után), amely korhatár besorolást kapott.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.