2019.07.15 23:54 MMcFly2015 Olvasottság: 143x
3

Újra előbújt belőlem a kisgyerek

Nagy reményt nem mertem hozzáfűzni, hisz a harmadik rész megkoronázta mindazt, ami miatt annyira szerethető a Toy Story, majd egy ehhez méltó, könnyes búcsút kaptunk lezárásul. A Pixar Stúdió rácáfolt minden vészjósló gondolatra, hisz egy cseppet sem rosszabb az elődeinél, sőt az előbb említett megható fináléra is rátesz még egy lapáttal.

Ami miatt engem lenyűgözött az elejétől kezdve, az a nosztalgia. Hihetetlen, hogy 96-ban mindössze 6 évesen ámultam a Toy Story világán a moziteremben. Most is, közel 30 évesen ugyanazzal a csodálattal – újra gyereknek érezve magam – lekötötte a figyelmem.

Újra előbújt belőlem a kisgyerek

Az animáció egyszerűen meseszép. Nagyvásznon nézve nem győztem gyönyörködni minden apró részletben. Szinte hihetetlen, mi mindenre gondoltak a készítők. A játékok ,,szépséghibái", az aszfalt minősége, a szekrények mögötti pókhálós konnektorok, és még sorolhatnám a jelentéktelennek hitt dolgokat. Lenyűgöző.

A történet főhőse egyértelműen Woody, és emiatt a többi főszereplő (Buzz, T-Rex, Slinky és a többiek) kicsit alulmarad, de szerencsére az újabb karakterek kárpótolnak mindenért. A cirkuszi játékokon a sok gyerekkel együtt én magam is hangosan tudtam nevetni. Drámailag a történet viszont erősebb, mint az eddigi részekben megszokhattuk. A ,,gonosz" motivációja szívszorító és érthető. Éppen ezért fordulatos is a csavar, ahogy az álma (részben) valóra válik a végén...

A 3. részben felnőttek szemébe képes volt könny szökni, már ez egy csúcsteljesítmény, de ahogy fentebb említettem, a készítők rátudtak cáfolni, hogy van ennél könnyesebb (és fordulatosabb) búcsú is. Az, amit most kaptunk. Egyszerűen a hideg kiráz, ahogy eljutottunk a főhős Woody-n keresztül a végkifejletig, és minden szórakoztató momentumnak volt egy üzenete. Egy csupaszív történet az egész, amit a kicsik mellett a felnőttek még jobban tudnak értékelni.

Az év legkellemesebb csalódása lehet a Toy Story 4. A címből kiindulva nem tudtam elképzelni, hogy ez ennyire jó lehet, de meg merem kockáztatni, hogy a széria egyik legerősebb darabja készült el... Le a kalappal!!!

84 Toy Story 4  (2019)

animáció | családi | fantasy | kaland | road movie | vígjáték

Bár azt követően, hogy Andy egyetemre ment, és Woody Bonnie-hoz került, hősünk sosem felejtette el az első számú feladatát, mégpedig hogy megóvja szeretett gazdáját. Egy napon... több»

3