71% 132 szavazat
Az ember a rács mögött

Az ember a rács mögött

Inside Man
Filmadatlap
12
Vélemények (12)
26
Szereplők (26)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum
JRD  

Sorozat áttekintés

1. évad (2022) - 4 epizód

Hol nézheted

David Tennant
Dolly Wells
David Tennant
Stanley Tucci
David Tennant

FILMINFÓ

Egy amerikai halálraítélt és egy angol plébánia pincéjében rekedt nő útjai a legváratlanabb módon keresztezik egymást.

(Hupka Adrián)

Rendező: Paul McGuigan
Forgatókönyvíró: Steven Moffat
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2022.09.26. | Netflix (2022.10.31.)
 
2023.04.28 akela70

legújabb vélemény

Elgondolkodtató

Nagyon jó film, végig odaszegezett a téve elé. Azt akarja mutatni, hogy egy félreértés miatt egy pillanat alatt kifordulhat az egész életed, egy hülye döntés hova vezethet. Tuccy megint nagyot alakít, jobb szereplőt nem is találhattak volna a kivégzésére váró rab szerepére. A vége pedig azt sugallja, hogy ez még csak a kezdet, és a következő évadban fog kibontakozni az igazi cselekmény, legalábbis remélem.

0
 
2022.11.09 Emmersson

a nap véleménye

Egy banális abszurd

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Buta és komoly hibái ellenére is fordulatos, feszült thrillert láthatunk négy epizódban. Nem popcornrágcsáló laza sztori, hanem egyenes derékkal ülésre késztető, komor, furcsa történet. Párhuzamosan követhetünk két eseményt. Ezek nyilván végül összef... Teljes kritika

2
 
2022.11.24 Caravaggio1978

Inkább idegesítő, mint szórakoztató.

A papos szál az nagyon abszurd, illetve nem, inkább azt próbálja tudatosítani az emberben, hogy mennyi tudatlan, világtalan, ostoba ember szaladgál köztünk. Az újságíró csaj az a csúcsok csúcsa, igazi agyatlan, gondolkodni nem tudó, de nem is akaró karakter. A pap család is igazi agyhalott társaság, rejtett gyilkos agresszív hajlamokkal – bár nem is biztos, ezen a szálon szerintem az emberben lévő gonosz oldalt szerették volna bemutatni. A börtönben játszódó párbeszédek viszik el a sorozatot, a többi kuka. A fekete srác hatalmas arc. :) Összességében nem izgalmas, gyenge, és idegesítő történet.

1
 
2022.12.28 JRD

Hogy miért 4*? Egy név: Stanely Tucci. (Igen, elfogultságomban egy kicsit túlpontoztam. Inkább 3,5*.) Aki ismeri a munkásságát és színészi géniuszát, az tudja, hogy az ő neve szintén garancia egy jó filmre. Legyen akár balfék késes piti bűnöző, bohók... Több

1
 
2022.11.01 szemtelen

Bohókás izgalom

Legnagyobb gondom a műfaj meghatározása volt. De eszembe jutott, hogy van az a brit thriller, ami olykor sötét, azután meg vicces. Úgy gondolom, ha nem veszed túl komolyan ezt a feszültséget a komédiával tök egészséges mértékben mixelő alkotást, akkor igazán kellemes négy órai szórakoztatást tartogat. Mondjuk ennek meg kissé ellent mond, hogy az alkotók meglehetősen könnyelműen kezelik a pedofíliát, ami meg az egyik legundorítóbb dolog a világon. Szóval ez egy üdítően új típusú dráma, érdekesen kiagyalt forgatókönyvvel. A tempó angolos, se nem gyors, se nem lassú. Kétségtelenül a film legfőbb mozgatórugója - sokan már miatta is megnézik majd - Stanley Tucci parádés és vonzó alakítása, de figyelemre méltó David Tennant nevetséges karaktere is. Tulajdonképpen a szereplők mindegyike olyan, mint a valódi emberek karikatúrája, de furcsa módon mindegyik hihető is Jóslatom szerint a film az átlagosnál megosztóbb lesz, sokaknak bejövős, másoknak talán unalmas, az én értékelésem szerint jobb az átlagosnál.

3
1