A Netflix és a BBC One együttműködésének köszönhetően mától újabb ígéretes krimisorozat debütál a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában. Az ember a rács mögött egy négyrészes minisorozat igazi hollywoodi sztárokkal.

A sztoriról nem sok részlet ismert, holott a sorozatot szeptember végén és október elején már levetítették a BBC One csatornán. Amit tudni lehet, hogy egy gyilkossági ügy áll a középpontban, amiért az USA-ban halálra ítéltek egy férfit. De hogy jön a képbe egy csendes angol kisváros lelkésze? Hogy került egy nő a plébánia pincéjébe zárva? Mi köze mindennek egy újságíróhoz és főleg mi köze ennek egy matektanárhoz? E kérdésekre kapunk választ a négyrészes sorozatból.

Az ember a rács mögött két legfontosabb szerepét Stanley Tucci és David Tennant alakítja. Mellettük láthatjuk még Kate Dickie-t, Dylan Bakert, Lyndsey Marshalt, Dolly Wellst, Lydia Westet és Eke Chukwut is kisebb-nagyobb szerepekben.

A sorozat forgatókönyvírója, Steven Moffat, aki idén olyan más sorozatokkal is jelentkezett, mint Az ördög órája vagy Az időutazó felesége, egy interjúban elárulta, nem tudja, mi lesz a sorozat jövője. Az tény, hogy a történet a negyedik epizód végére befejeződik. De az csak a nézettségen és a népszerűségen múlik, hogy leülnek-e egyáltalán ötletelni egy esetleges folytatásról vagy spin-offról.