Közösség

Vélemény:

 

69 Az ember a rács mögött

(2022)

Az ember a rács mögött

 
szemtelen   2022.11.01 00:48
1

Legnagyobb gondom a műfaj meghatározása volt. De eszembe jutott, hogy van az a brit thriller, ami olykor sötét, azután meg vicces. Úgy gondolom, ha nem veszed túl komolyan ezt a feszültséget a komédiával tök egészséges mértékben mixelő alkotást, akkor igazán kellemes négy órai szórakoztatást tartogat. Mondjuk ennek meg kissé ellent mond, hogy az alkotók meglehetősen könnyelműen kezelik a pedofíliát, ami meg az egyik legundorítóbb dolog a világon. Szóval ez egy üdítően új típusú dráma, érdekesen kiagyalt forgatókönyvvel. A tempó angolos, se nem gyors, se nem lassú. Kétségtelenül a film legfőbb mozgatórugója - sokan már miatta is megnézik majd - Stanley Tucci parádés és vonzó alakítása, de figyelemre méltó David Tennant nevetséges karaktere is. Tulajdonképpen a szereplők mindegyike olyan, mint a valódi emberek karikatúrája, de furcsa módon mindegyik hihető is Jóslatom szerint a film az átlagosnál megosztóbb lesz, sokaknak bejövős, másoknak talán unalmas, az én értékelésem szerint jobb az átlagosnál.

 
Emmersson 2022.11.09 15:31
1

A történet nem a pedofíliára van kihegyezve. Az itt a konfliktus kiváltója. Amikor szóba jön, akkor azért komolyan reagálnak a szereplők, akik tudják, miről beszélnek. A pedofil sekrestyés is igen komolyan szenved, egy erős jelenetben láthatjuk a templomban. Később fel is köti magát. De a sztori nem erről szól, hanem a helyzetről, amit félreértés és gyanakvás szül, melyet félelmek miatt aljassággal próbálnak megoldani.

 
szemtelen 2022.11.09 20:27
0

Egyetlen szóval sem írtam, hogy a történet a pedofíliára van kihegyezve, valamint azt sem, hogy a történet erről szól. Ezek durva csúsztatások. Kérlek, olvasd el még egyszer a véleményemet, mert félreértelmezed a szavaimat, nem találtad meg benne a mondandóm lényegét! \"Az alkotók (író, rendező, producer stb) könnyelműen kezelik a pedofíliát\" - ezt írtam és fenntartom. Mindenesetre reakciód alapján igazolva érzem azt a megállapításomat, hogy a produkció az átlagosnál is megosztóbb lett. Köszi a hozzászólásodat!

 
Emmersson 2022.11.11 07:21
0

Nem kritizállak, és értelek. :) De szerintem nem könnyelműen kezelik, csak éppen nem a pedofíliát vagy egy pedofilt akartak bemutatni, az itt a történet \"beindítója\" csak. A helyzetből adódó félreértésekre adott válaszok a fontosak a filmben. Egyébként a lelkész sem védi a sekrestyést, hiszen le akarja buktatni, amikor már tudja, mit bízott rá a pendrive-on. Mindenki, aki megtudja, mi van az adathordozón, elszörnyed, megvetően reagál.