73% 115 szavazat
Cincin lovag

Cincin lovag

The Tale of Despereaux
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
21
Szereplők (21)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A szürke, bánatos királyságba születik Egérszegi Cincin, ahol mindenki csüggeteg és búskomor, még a napfény is elkerüli. A kisegér azonban kalandra éhes, izgalmakra vágyik, így nem csoda, hogy idővel állandó látogatója lett a királyi könyvtárnak. Szó szerint falta a lovagokról, sárkányokról és királykisasszonyokról szóló meséket. Amikor ez kitudódik, társai a sötét Patkányföldre száműzik. Itt találkozik Roscuróval, a patkánnyal, aki a fényről álmodozik. Amikor Borsószem hercegnőt elrabolják, Cincin ? oldalán Roscuróval ? bebizonyítja, hogy a legapróbb kisegérben is egy bátor lovag lakozik.

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2008.12.25.
 
2019.07.23 Ms. Akárki

legújabb vélemény

Tipikus középkori lovagi történet gyermeki szemre átformálva. Kellemes kikapcsolódás, de főleg kisebb gyermekek számára ajánlom, mert őket még leköti. Az animáció kicsit gyengécske. Viszont kellemes és tanulságos a történet.

0
 
2018.03.24 NFG

Egyszer meg lehet nézni, de őszintén nekem nem tetszett annyira! A grafikája szerintem elégg elnagyolt lett! A történet amúgy aranyos, de inkább a kisgyerekek tudják élvezni!

0
 
2015.05.01 dps

Kate DiCamillo meséjének egy kissé egyenetlen, de nagyon kedvesen őszinte és izgalmas adaptációja egy kicsike egérről, akinek viszont hatalmas nagy szíve van.

0

A film összbevétele 90 482 317 dollár volt (imdb.com).

#1