Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Így neveld a sárkányodat (2010)

How to Train Your Dragon
Filmadatlap
 
25
Szereplők
182
Vélemények
18
Képek
4
Videók

Galéria (18)

Videók (4)

 
Kanyi   2021. 02. 02.

legújabb vélemény

0

Én eddig csak olyan meséket láttam, ahol királyok és királylányok vannak, de ez teljesen más, leköti az embert a képernyő elé, és nem engedi onnan, amíg vége nincs.

 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

1

A sárkányok nálam egy szinten vannak a dinókkal, de nincs mit tenni belevágtam. Egyáltalán nem bántam meg egy egyedi rajzfilm, mely felejthetetlen.

 
Shelby07   2018. 01. 11.

0

Nagyon jó mese, imádom a sárkányokat és magát a kort is amit bemutat. Igazi családi mese, nagyon aranyos.

 
Artemisia   2020. 07. 07.

4
Ha megismered az ellenséget...

Hibbant-szigetet kemény és puritán vikingek lakják, akiket a zord természeti adottságok mellett a szigetet ostromló sárkánytámadásokon edzettek még könyörtelenebbé. A sziget társadalmának alapkövét a sárkányok elleni harc és védekezés jelenti, a fé... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 09.

0

Lenyűgöző, szórakoztató, aranyos mese. Nagyon jó storyt csináltak neki.

 
Deku   2017. 07. 08.

1

Szerintem ez a film többről szól mint egy aranyos kis cuki mese. Ami nagy tanulsága az az, hogy ne ítéljünk a külső alapján, mivel nézhetünk ki bárhogy, az határoz meg minket ami belül vagyunk. Szerettem nagyon ezt a történetet.

 
indingo   2017. 11. 02.

0

Igazi fiús mese, végre nem királykisasszonyok állnak a középpontban. Egyszerű, de látványos története van, egy bajom van csak, hogy a sárkányok olyan furcsák.

A film összbevétele 494 878 759 dollár volt (imdb.com).

 

Az egyik animátor elmondása szerint, mikor Hablaty és Fogatlan a Sárkány-sziget felé repülnek a sok sárkány között, mellettük feltűnik egy sárkány, akinek homályosan kivehető, hogy van egy utasa, aki pedig Gloria a Madagaszkárból.

(Artemisia )
 

Pléhpofa pontosan 2m 20cm magas.

(Artemisia )
 

A filmben kizárólag Hablaty szólítja az Éjfúriát Fogatlannak.

(Artemisia )
 

Annak meganimálásához, amikor Fogatlan mosolyogni tanul, az egyik animátor kisfiát vették alapul, aki szintén ekkor tanult mosolyogni.

(Artemisia )
 

Amikor Hablaty először érinti meg Fogatlant, a sárkány egy pillanatra hezitál. Ez valójában egy animációs hiba, amit végül benne hagytak a kész műben, mert jól mutatott.

(Artemisia )
 
Nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy az Így neveld a sárkányodat a 2000-es évek egyik, ha nem a legjobb Hollywoodban készült animációs filmje. Szerethető karakterek, izgalmas kalandok, különleges lények egy különleges kultúrában, csodaszép táj és zene jellemzi ezt a mesét, mely nemcsak szórakoztató és tanulságos, de tökéletesen leképezi egy mindennapos tinédzser problémáit is, ezzel jutva még közelebb a közönség egy nagy szeletéhez. több»