Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Így neveld a sárkányodat (2010)

How to Train Your Dragon
Filmadatlap
 
25
Szereplők
181
Vélemények
18
Képek
4
Videók

Galéria (18)

Videók (4)

 
vajafejeden   2022. 02. 28.

legújabb vélemény

0

Tüneményes rajzfilm egy kisfiúról, aki felnőtt lesz. Esélytelennek tűnt, amolyan legkisebb királyfinak, aki mégis megcsinálta azt, ami másnak lehetetlen, megszelídít egy sárkányt. Nagyon jó gyerekek számára, bátran engedem őket, hogy akár többször is megnézzék, mert ez biztosan jó példa számukra.

 
Artemisia   2020. 07. 07.

5
Ha megismered az ellenséget...

Hibbant-szigetet kemény és puritán vikingek lakják, akiket a zord természeti adottságok mellett a szigetet ostromló sárkánytámadásokon edzettek még könyörtelenebbé. A sziget társadalmának alapkövét a sárkányok elleni harc és védekezés jelenti, a fé... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

2

A sárkányok nálam egy szinten vannak a dinókkal, de nincs mit tenni belevágtam. Egyáltalán nem bántam meg egy egyedi rajzfilm, mely felejthetetlen.

 
indingo   2017. 11. 02.

1

Igazi fiús mese, végre nem királykisasszonyok állnak a középpontban. Egyszerű, de látványos története van, egy bajom van csak, hogy a sárkányok olyan furcsák.

 
Shelby07   2018. 01. 11.

0

Nagyon jó mese, imádom a sárkányokat és magát a kort is amit bemutat. Igazi családi mese, nagyon aranyos.

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

1

Vaó amerika. Egy jó animáció amiben ott van az érzelem és a fekete szereplő mögött gyermeki szív dobog. Nagyszerű alkotás megunhatatlan. A történet is mesés a garfika és hang is kiemelkedő tehát egy szuper animáció :)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 09.

0

Lenyűgöző, szórakoztató, aranyos mese. Nagyon jó storyt csináltak neki.

A film összbevétele 494 878 759 dollár volt (imdb.com).

 

Az egyik animátor elmondása szerint, mikor Hablaty és Fogatlan a Sárkány-sziget felé repülnek a sok sárkány között, mellettük feltűnik egy sárkány, akinek homályosan kivehető, hogy van egy utasa, aki pedig Gloria a Madagaszkárból.

(Artemisia )
 

Pléhpofa pontosan 2m 20cm magas.

(Artemisia )
 

A filmben kizárólag Hablaty szólítja az Éjfúriát Fogatlannak.

(Artemisia )
 

Annak meganimálásához, amikor Fogatlan mosolyogni tanul, az egyik animátor kisfiát vették alapul, aki szintén ekkor tanult mosolyogni.

(Artemisia )
 

Amikor Hablaty először érinti meg Fogatlant, a sárkány egy pillanatra hezitál. Ez valójában egy animációs hiba, amit végül benne hagytak a kész műben, mert jól mutatott.

(Artemisia )
 
Nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy az Így neveld a sárkányodat a 2000-es évek egyik, ha nem a legjobb Hollywoodban készült animációs filmje. Szerethető karakterek, izgalmas kalandok, különleges lények egy különleges kultúrában, csodaszép táj és zene jellemzi ezt a mesét, mely nemcsak szórakoztató és tanulságos, de tökéletesen leképezi egy mindennapos tinédzser problémáit is, ezzel jutva még közelebb a közönség egy nagy szeletéhez. több»