Így neveld a sárkányodat (2010)

How to Train Your Dragon

Informer2   2023. 03. 07.

Az Így neveld a sárkányodat (eredeti cím: How to Train Your Dragon) egy 2010-es amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet a DreamWorks Animation készített. A film a története egy kis viking falu lakóiról szól, akik gyakran kerülnek konfliktu... több»

Artemisia   2020. 07. 07.

Ha megismered az ellenséget...

Hibbant-szigetet kemény és puritán vikingek lakják, akiket a zord természeti adottságok mellett a szigetet ostromló sárkánytámadásokon edzettek még könyörtelenebbé. A sziget társadalmának alapkövét a sárkányok elleni harc és védekezés jelenti, a fé... teljes kritika»

mamiéstöti2   2017. 09. 21.

A sárkányok nálam egy szinten vannak a dinókkal, de nincs mit tenni belevágtam. Egyáltalán nem bántam meg egy egyedi rajzfilm, mely felejthetetlen.

indingo   2017. 11. 02.

Igazi fiús mese, végre nem királykisasszonyok állnak a középpontban. Egyszerű, de látványos története van, egy bajom van csak, hogy a sárkányok olyan furcsák.

Shelby07   2018. 01. 11.

Nagyon jó mese, imádom a sárkányokat és magát a kort is amit bemutat. Igazi családi mese, nagyon aranyos.

Yosihiro   2015. 02. 06.

Vaó amerika. Egy jó animáció amiben ott van az érzelem és a fekete szereplő mögött gyermeki szív dobog. Nagyszerű alkotás megunhatatlan. A történet is mesés a garfika és hang is kiemelkedő tehát egy szuper animáció :)

Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 09.

Lenyűgöző, szórakoztató, aranyos mese. Nagyon jó storyt csináltak neki.

Az egyik animátor elmondása szerint, mikor Hablaty és Fogatlan a Sárkány-sziget felé repülnek a sok sárkány között, mellettük feltűnik egy sárkány, akinek homályosan kivehető, hogy van egy utasa, aki pedig Gloria a Madagaszkárból.

(Artemisia )

Pléhpofa pontosan 2m 20cm magas.

(Artemisia )

A filmben kizárólag Hablaty szólítja az Éjfúriát Fogatlannak.

(Artemisia )

Annak meganimálásához, amikor Fogatlan mosolyogni tanul, az egyik animátor kisfiát vették alapul, aki szintén ekkor tanult mosolyogni.

(Artemisia )

Amikor Hablaty először érinti meg Fogatlant, a sárkány egy pillanatra hezitál. Ez valójában egy animációs hiba, amit végül benne hagytak a kész műben, mert jól mutatott.

(Artemisia )

Nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy az Így neveld a sárkányodat a 2000-es évek egyik, ha nem a legjobb Hollywoodban készült animációs filmje. Szerethető karakterek, izgalmas kalandok, különleges lények egy különleges kultúrában, csodaszép táj és zene jellemzi ezt a mesét, mely nemcsak szórakoztató és tanulságos, de tökéletesen leképezi egy mindennapos tinédzser problémáit is, ezzel jutva még közelebb a közönség egy nagy szeletéhez. több»