Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
89%

Így neveld a sárkányodat (2010)

How to Train Your Dragon
Filmadatlap
 
25
Szereplők
182
Vélemények
17
Képek
4
Videók
 
sammy88   2020. 08. 30.

legújabb vélemény

Nem szimplán mese

Sokkal több van azért ebben, mint a többi mesében, igazán felnőttes gondolkodásmód és értékrendek jelennek meg benne.

 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

A sárkányok nálam egy szinten vannak a dinókkal, de nincs mit tenni belevágtam. Egyáltalán nem bántam meg egy egyedi rajzfilm, mely felejthetetlen.


 
Shelby07   2018. 01. 11.

Nagyon jó mese, imádom a sárkányokat és magát a kort is amit bemutat. Igazi családi mese, nagyon aranyos.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 09.

Lenyűgöző, szórakoztató, aranyos mese. Nagyon jó storyt csináltak neki.

 
indingo   2017. 11. 02.

Igazi fiús mese, végre nem királykisasszonyok állnak a középpontban. Egyszerű, de látványos története van, egy bajom van csak, hogy a sárkányok olyan furcsák.

 
Artemisia   2020. 07. 07.

Ha megismered az ellenséget...

Hibbant-szigetet kemény és puritán vikingek lakják, akiket a zord természeti adottságok mellett a szigetet ostromló sárkánytámadásokon edzettek még könyörtelenebbé. A sziget társadalmának alapkövét a sárkányok elleni harc és védekezés jelenti, a fé... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 08.

Szerintem ez a film többről szól mint egy aranyos kis cuki mese. Ami nagy tanulsága az az, hogy ne ítéljünk a külső alapján, mivel nézhetünk ki bárhogy, az határoz meg minket ami belül vagyunk. Szerettem nagyon ezt a történetet.

A film összbevétele 494 878 759 dollár volt (imdb.com).

 

Az egyik animátor elmondása szerint, mikor Hablaty és Fogatlan a Sárkány-sziget felé repülnek a sok sárkány között, mellettük feltűnik egy sárkány, akinek homályosan kivehető, hogy van egy utasa, aki pedig Gloria a Madagaszkárból.

(Artemisia )
 

Pléhpofa pontosan 2m 20cm magas.

(Artemisia )
 

A filmben kizárólag Hablaty szólítja az Éjfúriát Fogatlannak.

(Artemisia )
 

Annak meganimálásához, amikor Fogatlan mosolyogni tanul, az egyik animátor kisfiát vették alapul, aki szintén ekkor tanult mosolyogni.

(Artemisia )
 

Amikor Hablaty először érinti meg Fogatlant, a sárkány egy pillanatra hezitál. Ez valójában egy animációs hiba, amit végül benne hagytak a kész műben, mert jól mutatott.

(Artemisia )
 

A sárkánykölykök hangja egy Paco nevű csivavától származik, akire a készítők a YouTube-on figyeltek fel. A kutyus 100 dollárt kapott, amiért felhasználták a hanganyagát.

(Artemisia )
 

Hablaty balkezes.

(Artemisia )
 

A könyv szerint Hablaty a végső csatában nem veszíti el a lábát, de a rendezők úgy gondolták, hogy hitelesebb, ha egy nagy ellenség legyőzéséért nagy árat fizetnek. De azért tesztközönség, zömében szülők előtt levetítették ezt a befejezést, és megkérdezték a véleményüket a dologról. Mivel a tesztközönség jól fogadta, benne maradt a végleges változatban.

(Artemisia )
 

A film hangeffektjeinek nagy részét a Skywalker Sound készítette.

(Artemisia )
 

Az animációs film népszerűségének köszönhetően több állatmenhely is beszámolt róla, hogy rengetegen szerettek volna Fogatlanra hajazó fekete macskákat örökbe fogadni.

(Artemisia )
 
Nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy az Így neveld a sárkányodat a 2000-es évek egyik, ha nem a legjobb Hollywoodban készült animációs filmje. Szerethető karakterek, izgalmas kalandok, különleges lények egy különleges kultúrában, csodaszép táj és zene jellemzi ezt a mesét, mely nemcsak szórakoztató és tanulságos, de tökéletesen leképezi egy mindennapos tinédzser problémáit is, ezzel jutva még közelebb a közönség egy nagy szeletéhez. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.