Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83

Kubo és a varázshúrok (2016)

Kubo and the Two Strings
Filmadatlap
 
28
Szereplők
23
Vélemények
22
Képek
19
Videók
Kubo és a varázshúrok
 
mamiéstöti2   2018. 01. 18.

Ahhoz képest, hogy egy kicsit túl van tűzdelve fantáziaelemekkel abszolút élvezhető volt, főleg a grafikája. Tetszett.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 27.
Az emlékek hatása...

A filmet sikerült még a 89. Oscar-gála előtt megnéznem, s bár sejtettem, hogy a Zootropolis a legnagyobb esélyes az animációs film kategóriában, de egyáltalán nem bántam volna, ha ehhez a filmhez vándorol az aranyszobrocska. Technikailag elüt azoktól az animációs filmektől, amelyeket nézni szoktam, ezzel a stop-motion technikával még barátkozok, de azt el kell ismernem, hogy nagyon szép képi világot tudtak teremteni a film készítői, s megkockáztatom, hogy ez hangulatilag talán jobban is passzolt az ősi japánban játszódó történethez. Megidézett origami figurák, levélből készült hajó, életre kelt csontvázszörny, jó és gonosz szellemek, szóval van itt minden, ami különlegessé teszi ezt a távol-... több»


 
dulkap   2017. 02. 17.

Technikailag nagyon szépen megcsinált film, ami üde színfolt a sok egy kaptafára készült amerikai animációs filmek közt. Természetesen egy élvezetes filmhez nem elég a szép megjelenés. Szerencsére a történet is rendben van: szépen felépített forgatókönyv, szerethető és humoros karakterekkel. Néha ugyan nekem kicsit belassultak a dolgok, de ettől függetlenül még mindig az utóbbi évek egyik legszerethetőbb animációs filmje.

 
Deku   2017. 08. 17.

Nagyon egyedi volt a megvalósítása ennek a mesének és sokakat ez elriaszthat. Viszont szerintem az egyik legsokatmondóbb történet amit mostanság láttam. Gyönyörű és aranyos sztori egy családról.

 
HercegPeter   2018. 05. 22.

Nagyon jó és fordulatos története van, valamint bájos humora. Persze akad benne pár kiszámítható jelenet is. A kivitelezés is nagyon ötletes. Nem kifejezetten a legkisebb korosztálynak való, inkább tizenévesektől a felnőttekig ajánlott. Érzelmileg sokkal fejlettebb, mint a rengeteg mai tucatrajzfilm.

 
Tűnhet úgy, hogy a soktermes mozikban fellelhető animációs filmek piacát a Disney/Pixar, a DreamWorks és a minyonokkal magát degeszre kereső Illumination Entertainment monopolizálták maguknak, légmentesen lezárva azt bárki más előtt. Ha engem kérdeznek, ez egy picit elhamarkodott lenne. 100/100! több»
 
Nem érdemes egy pillanatra sem máshova néznünk, hiszen ha így teszünk, tényleg lemaradunk valamiről, ha másról nem, egy születendő családról, a szereplők közti aranyos és szívet melengető kémiáról; vagy csak egyszerűen néhány megelevenedő origami figurától. 8,5/10 több»
 
Már ennyiből is kiderülhet, hogy LAIKA-ék valóban arról és úgy forgattak filmet, amit és ahogy ők jónak tartottak. Eleve: stop-motion technikával manapság animációt készíteni őrültség, mert őrült sok pénzbe kerül és őrült sok időbe, de ezek a művészek soha nem akartak normálisnak látszani: nem jöttek zavarba a pepecseléstől, mint ahogy attól sem, hogy pontosan tudták, nem lesz egetverő siker a Kubo és a varázshúrok. Legalábbis, most, a moziban biztosan nem. több»

A film összbevétele 69 929 545 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 30 229 530 forintot termelt. A hazai mozik összesen 25 730 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Rotten Tomatoes oldalán 96%-os értékelést kapott 136 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A stáblista alatt a While My Guitar Gently Weeps szól a The Beatles-től. A film egyik mellékszereplőjét Beetle-nek hívják.

(puffancshercegnő)
 

Ez a második Laika film, amiben egy Trónok harca szereplő van a főszerepben. A Doboztrollokban Egg hangját Isaac Hempstead (Bran Stark) adja, míg Kuno hangját Art Parkinson (Rickon Stark).

(puffancshercegnő)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.