Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Kubo és a varázshúrok (2016)

Kubo and the Two Strings
Filmadatlap
 
27
Szereplők
23
Vélemények
22
Képek
15
Videók

Galéria (22)

Videók (15)

 
dailyfilmsan   2022. 02. 10.

legújabb vélemény

1

Érdekes egy rajzfilm volt, élveztem. Egy új világot tár a néző elé, és ez a világ elég érdekes és sokszínű és változatos. Nem egy Disney-szökevény darab, szerintem érdemes megnézni.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 18.

0

Ahhoz képest, hogy egy kicsit túl van tűzdelve fantáziaelemekkel abszolút élvezhető volt, főleg a grafikája. Tetszett.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 30.

0

Különleges,gyönyörű képi világ,izgalmas,aranyos,néha izgalmas,és vidám történet! Váratlant húzott a rendező,és bejött! Mindenképpen érdemes egy estét rászánni!

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 27.

0
Az emlékek hatása...

A filmet sikerült még a 89. Oscar-gála előtt megnéznem, s bár sejtettem, hogy a Zootropolis a legnagyobb esélyes az animációs film kategóriában, de egyáltalán nem bántam volna, ha ehhez a filmhez vándorol az aranyszobrocska. Technikailag elüt azoktól... teljes kritika»

 
dulkap   2017. 02. 17.

0

Technikailag nagyon szépen megcsinált film, ami üde színfolt a sok egy kaptafára készült amerikai animációs filmek közt. Természetesen egy élvezetes filmhez nem elég a szép megjelenés. Szerencsére a történet is rendben van: szépen felépített forgatók... több»

 
Thibo84   2016. 10. 08.

0

Csodálatos a képi világa, a történet is más mint a megszokott. Igaz, mint minden rajzfilmben, itt is kellett egy karakter aki feldobja a történetet, és ez most a bogárpáncélos szamuráj volt, a maga együgyűségével .

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Nagyon egyedi volt a megvalósítása ennek a mesének és sokakat ez elriaszthat. Viszont szerintem az egyik legsokatmondóbb történet amit mostanság láttam. Gyönyörű és aranyos sztori egy családról.

A film összbevétele 69 929 545 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 30 229 530 forintot termelt. A hazai mozik összesen 25 730 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Rotten Tomatoes oldalán 96%-os értékelést kapott 136 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A stáblista alatt a While My Guitar Gently Weeps szól a The Beatles-től. A film egyik mellékszereplőjét Beetle-nek hívják.

(puffancshercegnő)
 

Ez a második Laika film, amiben egy Trónok harca szereplő van a főszerepben. A Doboztrollokban Egg hangját Isaac Hempstead (Bran Stark) adja, míg Kuno hangját (Rickon Stark).

(puffancshercegnő)
 

A film elején lévő táncot Tanko Bushi-nak nevezik, és az Obon Fesztiválon szokták táncolni.

(puffancshercegnő)
 

Matthew McConaughey első animációs filmje.

(puffancshercegnő)
 
Már ennyiből is kiderülhet, hogy LAIKA-ék valóban arról és úgy forgattak filmet, amit és ahogy ők jónak tartottak. Eleve: stop-motion technikával manapság animációt készíteni őrültség, mert őrült sok pénzbe kerül és őrült sok időbe, de ezek a művészek soha nem akartak normálisnak látszani: nem jöttek zavarba a pepecseléstől, mint ahogy attól sem, hogy pontosan tudták, nem lesz egetverő siker a Kubo és a varázshúrok. Legalábbis, most, a moziban biztosan nem. több»
 
Szívünk húrjait többször is megpengeti, de annak igazi titkos ajtajához a Laika még mindig Coraline által jutott el. 85/100 több»
 
Tűnhet úgy, hogy a soktermes mozikban fellelhető animációs filmek piacát a Disney/Pixar, a DreamWorks és a minyonokkal magát degeszre kereső Illumination Entertainment monopolizálták maguknak, légmentesen lezárva azt bárki más előtt. Ha engem kérdeznek, ez egy picit elhamarkodott lenne. 100/100! több»