Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság (2022)

Puss in Boots: The Last Wish
Filmadatlap
 
19
Szereplők
9
Vélemények
10
Képek
5
Videók

Galéria (10)

Videók (5)

 
bkzsani   2023. 03. 07.

legújabb vélemény

1

Nagyon tetszett. Végig izgalmas, poénos.

 
Artemisia   2022. 12. 31.

a nap véleménye

4
Miről álmodik a macska?

Kandúr, a Shrek-fanchise egyik legnépszerűbb karaktere 11 év után tért vissza második önálló kalandjával, mely az előzményekhez ( Harmadik Shrek, Sherek a vége, fuss el véle, illete Csizmás, a kandúr, rólatok van szó) viszonyítva szokatlanul kiforrot... teljes kritika»

 
Gábor390920   2022. 12. 17.

0
Csizmás utolsó élete?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Legelőször a 2000-es évek elején találkozhattunk Csizmással a Shrek második részében. Azóta láthattuk Shrek ezt követő kalandjaiban is a vörös macskát, majd a negyedik Shrek után önálló filmben is brillírozhatott kedvenc kandúrunkat. Azóta eltelt több, mint tíz év, és bevallom, nem nagyon emlékszem az első résznek a tartalmára, csak elég homályosan. A mostani film röviden arról szól, hogy Csizmás Kandúrnak már csak egy élete marad a kilencből és egy kívánságcsillag segítségével szeretné visszakapni a korábbi életeit. Persze nem csak ő szeretné a kívánságcsillagot, hanem a történet ellenlábasai is. A mese végére az is kiderül, vajon sikerrel jár-e Kandúr. Az úton most sem lesz egyedül, végigkíséri egy ragaszkodó kiskutya, akit egy macskamenhelyen ismert meg. Az ő karaktere és viselkedése rögtön Szamarat juttatta eszembe a Shrek első részéből, aki mindenáron kötődni szeretne valakihez, mert nagyon magányos. Visszatér még Csizmás szerelme is, és ők hárman indulnak útnak a kívánságcsillag után. Cameo-ként feltűnik még Mézi, valamint Pinokkió is, igaz csak egy-egy perc erejéig, de mégis jó volt újra látni őket. A film végi jelenet pedig arra enged következtetni, hogy Csizmás és új csapata visszatérnek Túl az Óperenciánba, ahol valószínűleg Shrek, Fiona és Szamár is becsatlakoznak egy újabb kalandra.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 10.

0

Felnőttként is szórakoztató volt, hozta a Shrek filmek hangulatát, ami külön plusz pont. Szerintem igényes mese, jó történettel, amit a gyerekeknek is könnyű követni, és leköti őket végig.

 
RigbyTheMad   2023. 02. 24.

1
Tökéletes

Tökéletes minden szempontból. És nem volt gyerekes, aminek nagyon is örültünk. Volt benne minden, vicces is volt, komoly és érzelmes is. Ilyenekből kellene még több. A szinkronhangok nagyon jók voltak végre. Mindenhol sikeres lett. Még jó, hogy nem ennek az elmaradott magyar népségnek a véleménye számít.

 
phelixmad   2022. 12. 08.

1

Hihetetlenül kedves mese, akárcsak az előző is az volt, na és persze tanulságos is, amilyennek lennie kell.

 
DReyy10   2022. 12. 09.

1

Én egyszerűen nagyon vártam ezt a mesét, és szerencsére ezúttal sem csalódtam. Szerintem érdemes beülni rá az egész családdal.

A film 606 196 496 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 323 822 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Amikor a Farkas megjelenik a Fekete-erdőben a folyóparti csata során, közvetlen környezete úgy néz ki, mint egy koponya, ami előrevetíti valódi kilétét.

(Thibo84 )
 

Kandúr kilenc életéből egyet akkor veszít el, amikor csaláson kapják, miközben kutyákkal pókert játszik. Ez a jelenet tisztelgés Cassius Marcellus Coolidge a Pókerező kutyák című festménye előtt.

(Thibo84 )
 

Kandúr egyik halálát kagylóallergia okozta. Néhány macska valóban allergiás a kagylókra.

(Thibo84 )
 

A Szülinapi Kívánság szabály kimondja, hogy ha a Kívánságcsillagot kereső emberek felfedik kívánságukat másoknak, mielőtt teljesítenék, a kívánság soha nem fog valóra válni. És ahogy a filmben is látható, senkinek sem teljesíti a kívánságát, mert elmondták másnak, mielőtt kinyilvánították volna a kívánságukat: Kandúr és Cicus elmondták egymásnak, Aranyfürt a medvecsaládjának, Jack Horner pedig a Lelkiismeret bogárnak.

(Thibo84 )
 

A legjobb animációs játékfilm kategóriában számos elismerésre jelölték, többek között Oscar- és Golden Globe-díjra.

(Thibo84 )