Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
89

Így neveld a sárkányodat (2010)

How to Train Your Dragon
Filmadatlap
 
25
Szereplők
181
Vélemények
17
Képek
4
Videók

Érdekességek: Így neveld a sárkányodat (2010)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 494 878 759 dollár volt (imdb.com).

 

Az egyik animátor elmondása szerint, mikor Hablaty és Fogatlan a Sárkány-sziget felé repülnek a sok sárkány között, mellettük feltűnik egy sárkány, akinek homályosan kivehető, hogy van egy utasa, aki pedig Gloria a Madagaszkárból.

(Artemisia )
 

Pléhpofa pontosan 2m 20cm magas.

(Artemisia )
 

A filmben kizárólag Hablaty szólítja az Éjfúriát Fogatlannak.

(Artemisia )
 

Annak meganimálásához, amikor Fogatlan mosolyogni tanul, az egyik animátor kisfiát vették alapul, aki szintén ekkor tanult mosolyogni.

(Artemisia )
 

Amikor Hablaty először érinti meg Fogatlant, a sárkány egy pillanatra hezitál. Ez valójában egy animációs hiba, amit végül benne hagytak a kész műben, mert jól mutatott.

(Artemisia )
 

A sárkánykölykök hangja egy Paco nevű csivavától származik, akire a készítők a YouTube-on figyeltek fel. A kutyus 100 dollárt kapott, amiért felhasználták a hanganyagát.

(Artemisia )
 

Hablaty balkezes.

(Artemisia )
 

A könyv szerint Hablaty a végső csatában nem veszíti el a lábát, de a rendezők úgy gondolták, hogy hitelesebb, ha egy nagy ellenség legyőzéséért nagy árat fizetnek. De azért tesztközönség, zömében szülők előtt levetítették ezt a befejezést, és megkérdezték a véleményüket a dologról. Mivel a tesztközönség jól fogadta, benne maradt a végleges változatban.

(Artemisia )
 

A film hangeffektjeinek nagy részét a Skywalker Sound készítette.

(Artemisia )
 

Az animációs film népszerűségének köszönhetően több állatmenhely is beszámolt róla, hogy rengetegen szerettek volna Fogatlanra hajazó fekete macskákat örökbe fogadni.

(Artemisia )
 

Fogatlant alapvetően egy szalamandráról mintázták, de a feje utalás Stich-re, a csillagkutyára, ugyanis mindkét rajzfilmet Chris Sanders és Dean DeBlois rendezők készítették.

(Artemisia )
 

Az eredeti elképzelés szerint Fogatlan kb. gyerekméretű lett volna, később tették nagyobbá, hogy Hablaty tudjon repülni a hátán.

(Artemisia )
 

A rajzfilm alapjául szolgáló könyvben Fogatlannak valóban nincsenek fogai, illetve 1 kinő, aztán kihullik. A készítők ötlete volt, hogy csak nézzen ki úgy, mintha nem lennének fogai.

(Artemisia )
 

Habár Hablaty azt mondja Astridnak hogy nem tud sárkányt ölni, mégis az egész rajzfilm alatt egyedül csak őt láthatjuk amint sárkányt öl.

(dailyfilmsan )
 

Annak érdekében, hogy realisztikusabb legyen a sárkányok repülése az animátoroknak el kellett menniük repülés mechanizmus tanfolyamra.

(dailyfilmsan )
 

Fogatlan viselkedésének megalkotásakor kutyák, macskák és lovak jellemzőit használták a készítők.

(dailyfilmsan )
 

Van egy jelenet amikor Fogatlan megvan kötözve és nem tud mozogni, és a szemét kitakarja a szárnya az egy hiba volt, de nem vették ki a jelenetből, mert jól mutatott.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Pléhpofa szakállának a megcsinálása, tervezése hónapokat vett igénybe.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A Dream Works előzetesében a sárkány (Fogatlan) volt az első karakter, aki feltűnik.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

2011-ben két kategóriában is esélyes volt a BAFTA-díjra: legjobb animációs film és legjobb filmzene (John Powell).

(Bogi87)
 

Sárkányok elnevezéssel animációs filmsorozat készült jelen történt alapján.

(Bogi87)
 

2010. március 26-án, egy nappal a magyarországi premier után mutatták be Amerikában.

(Bogi87)
 

John Powell munkáját dicséri a filmzene megkomponálása.

(Bogi87)
 

Csupán az Egyesült Államokban 92 326 000 sollár bevételt produkált.

(Bogi87)
 

A 19. filmalkotás, mely a DreamWorks-höz kapcsolódik.

(Bogi87)
 

Cressida Cowell Így neveld a sárkányodat c. könyve a film alapja.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán kimagasló 98%-ot kapott 202 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Világszerte 134 626 810 dollárt hozott, 165 millió dollárból jött létre.

(Bogi87)
 

2010-ben a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A sárkányok is lehetnek "allergiások", a kék lenader a gyengéjük, amitől tüsszögnek, levertek és fáradtak lesznek, ami igaz az animációban is. Egy sorozat is fut a film alapján CN-ön Hibbant sziget harcosai néven.

(Yosihiro )
 

A vikingek faluja Berk, ami Berkshire Hunt rövidített változataként ismert. A „Berk” más kontextusban is ismert. Amikor az emberek nincsenek tisztában az eredetével, általában egy érzelemkifejező szó, amit egy bolond szidására használnak.

(SódóGA)
 

A filmben látható kalapács érdekes módon sokkal inkább hasonlít a Marvel-féle kalapácsra, semmint a mitologikus változatra, az északi istenség, Thor Mjolnir elnevezésű fegyverére.

(SódóGA)
 

A Dreamworks népszerű intrója alatt egy kisfiú horgászik, lábait lógatva a Holdról. Ha figyelmesen megnézzük, láthatjuk, hogy egy night fury suhan el a holdfényben.

(SódóGA)
 

Amikor Hablaty olvassa a Sárkányútmutatót, láthatjuk, hogy a leírások angol nyelvűek, amiket rúnákra fordítottak át, egy kis erőbefektetéssel kiolvasható, hogy „Sebessége ismeretlen”.

(SódóGA)
 

Cressida Cowell könyvében a főhősnek, Habatnyak nincs szerelmi szála, de Fogatlan méretei és színe is más (zöld és vörös). Az alakját és a személyiségét macskák, kutyák, lovak, medvék és szalamandrák mintájára formázták. A hangját a vezető hangmérnök, elefántok, elefántagyarak, tigrisek, lovak, házimacskák, bálnák és delfinek hangjaiból állították össze.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.