Fedezd fel a mindig vidám trollok mesés világát, amely folyamatosan zeng a szüntelen énekléstől. A trollok ősi ellenségei a bergenek, akik a trollokkal ellentétben pesszimisták, csak akkor boldogok, ha jól megtömhetik a hasukat trollokkal. A film története szerint a trollok elkényeztetett hercegnője furcsa párost alakít Ágassal, a szokatlan troll fiúval, aki a többi trolltól eltérően meglehetősen komor és búval bélelt. Ők ketten nem kevesebbre vállalkoznak, mint hogy kiszabadítják barátaikat a bergenek fogságából.
(ps)Ezt a mesét is többszöri halogatással néztem meg, de abszolút pozitív csalódás volt és nagyon aranyosak a trollok, érdemes volt megnézni.
Sajnos ez sokkal gyengébb, mint amit a nagy beharangozás alapján várni lehetett. Ahhoz képest, hogy a kis lények színesek, nekem annyi maradt meg az egészből, hogy végig a sötét színek dominálnak, ami nem szerencsés egy gyerekmesénél. Igazából az egé... több»
Gyakorlatilag a retro troll babák mellé készítettek már-már kötelező jellegűnek tűnő animációs filmet, amit fantázia híján a lehető legegyszerűbb sablonokból ollóztak össze. Képi világ és az animáció valóban szép, de a sok dalolászás nekem kissé ideg... több»
A film összbevétele 346 864 462 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 172 768 990 forintot termelt. A hazai mozik összesen 133 712 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A Galaxis Őrzői első részében Starlord egy troll babára cseréli ki a Gömbben található Végtelen követ.
(Norbert93 )Golden Globe díjra jelölték egy kategóriában: legjobb dal jelölés (Justin Timberlake; Max Martin; Shellback - Can’t Stop The Feeling)
(BéBé)Anna Kendrick ötlete volt, hogy a legboldogabb trollt, Pipacsot egyéb tulajdonságokkal is ruházzák fel, mint például a csínytevő vagy az optimista. A színésznő a saját személyiségét is belevitte a karaktere megformálásához.
(ArpiHajdu és Réci)Anna Kendrick-nek úgy jellemezték a figuráját,Pipacsot amikor megmutatták neki, mint a legboldogabb trollt. Ő maga a boldogság és az öröm megtestesítője.
(ArpiHajdu és Réci)