Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
229
Vélemények
24
Képek
2
Videók
Jégvarázs
 
MSz   2020. 06. 18.

legújabb vélemény

A Disney talán egyik legjobb ha,nem a legjobb alkotása.Ahányszor adják a tv-ben(leginkább karácsony környékén) mindig megnézzük a családommal.Ez az a mese amit újra és újra meg tudsz nézni mert, aranyos,vicces,szerethetőek a karakterek és érdekes témát jelenít meg.Abszolút megérdemli az 5 csillagot.

 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

Abszolút lányos mese annyi szent. Végig unalmas volt, Olaf karakterétől is sokkal többet vártam, és a történetben sem találtam semmi érdekeset. Gyenge.


 
Shelby07   2018. 01. 26.

Nagyon aranyos kis mese, még felnőtt fejjel is nagyon élveztem. Az az egy viszont nem tetszett benne (bár tudom, hogy szinte az összes disney filmben így van), hogy magyarul énekelnek. Mivel gyerekeknek készült így persze ez érthető, de engem most valahogy zavart, nem mindegyik zene tetszett nekem. De amúgy összességében abszolút nézhető ás nagyon aranyos. Egy igazi kis téli akció dús, izgalmas és romantikus rajzfilm. A hóember pedig különösen imádni való. Nagyszerű kis mese, szóval mindenkinek szívesen ajánlanám, ha egy jó mesét szeretne nézni.

 
indingo   2017. 04. 12.

Kiemelkedő a mese zenéje, nagyon fülbemászó. A története egész aranyos még felnőtt szemmel is élvezhető Disney mese. Készült belőle egy pár perces kis történet, amelyben cuki hógolyók vannak

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 04.

Nekem kicsit már túlzás az a hype, ami a Jégvarázs körül zajlott (és zajlik a mai napig is), hiszen sokszor azzal rontják el a Disney rajzfilmeket, hogy már-már unásig sokat szerepeltetik őket, persze értem én, hogy ez is hozzátartozik a Disney-imázshoz, sőt a bevételei nagy részét azokból a jogdíjakból nyeri a stúdió, amiket bezsebel az Elzás hátizsákok és az Olaf-os pizsamák eladásából....de az azért már mégis sok volt, amit a Jégvarázs kapcsán lenyomtak az emberek torkán. Ha ettől eltekintünk, akkor azt kell mondjam, hogy ez egy tényleg aranyos történet (nálam a képet az is árnyalta kissé, hogy nem sokkal a mese megnézése után láttam az Egyszer volt, hol nem volt című sorozat Jégvarázsos szériáját, ami némileg kifordítja magából a történetet). Visszatérve a mesére, nagyon hangulatos ez a téli, havas táj, a zenék fülbemászóak (azt leszámítva, hogy szerintem már minden feltörekvő énekes előadta életében legalább egyszer a Let it go/Legyen hó című dalt), a szereplők szerethetőek (főként a rénszarvas, aki kutyának képzeli magát, és a hóember, akinek minden vágya, hogy nyáron a tengerparton süssesse a hasát. Elza szerintem az egyik legszebb hercegnő, akit a Disney megalkotott. Összességében tehát, magával a sztorival nincsen semmi baj, az pedig már nem a produkció hibája, hogy a szereplői kissé túl vannak reprezentálva. Csupán ezért vonok le egy csillagot az 5-ből!

 
Artemisia   2017. 12. 19.

Lenyűgözően szép rajzfilm. Fülbemaszó dalokat hallunk benne, a Legyen hó című számot le is töltöttem, gyakran hallgatom. A történet megszokott,magas színvonalú és tartalmas Disney -sztori, azonban a Jégvarázsnak több pontja eltér a Disney hagyományoktól. A hercegnő életében nem a szerelem van a középpontban, a fő érzelmi szálat a testkapcsolat jelenti. A cselekmény mozgatórugója nem egy gonosz személy vagy erő, hanem Elsa önmagával vívott harca, hogy irányítani tudja az erejét. A végső megoldást sem a szerelem jelenti, anélkül zárul happy and-el a rajzfilm, hogy Elsára rátalálna a szerelem. Anna karaktere sem a megszokott hercegnő figura, vadócabb,vakmerőbb,cserfesebb, ugyanakkor cselekvőbb az átlagos Disney-hercegnőknél, a szokásos szemérem nagy részét levetkőzte, illetve Cristof sem egészen a hős megtestesítője. Ezeknek köszönhetően egy eleven, modern, forradalmi mesét kapunk, emberibb karakterekkel és tanulságosabb, hasznosabb üzenettel. A cselekmény új struktúrája másféle példaképeket állít a gyerekek elé, akár a női önállósodást és haladást is taníthatja.

 
Deku   2017. 07. 15.

Ez kicsit keverék lett számomra. Nem rossz értelemben csak úgy benne van minden, hogy kedveljék fiúk és lányok, felnőttek és gyerekek is. Viszont Olaf dumái a legjobbak benne.

A film összbevétele 1 274 219 009 dollár volt (imdb.com).

 

A boltban, ahol Anna vásárol, egy apró Mickey-egér figura látható az egyik polcon.

(Artemisia )
 

Az animátorok készítettek egy hópehely generáló programot, mellyel kétezer különböző alakú és méretű hópelyhet tudtak létrehozni.

(Artemisia )
 

Elza eredetileg a főgonosz lett volna, eredetileg Amy Winehause-ról mintázták.

(Artemisia )
 

Egy floridai mozi véletlenül bevágott egy 2 perces pornográf jelenetet a Jégvarázs vetítése közben.

(Artemisia )
 

Anna volt az első a Disney történetében, aki duettett énekelt egy gonosz karakterrel, Hans-szal, bár akkor még nem tudta, hogy Hans gonosz.

(Artemisia )
 

Két tűzoltó a Let it go, "Legyen hó", című számot énekelte egy liftben rekedt, halálra rémült kislánynak, miközben a kimentésén dolgoztak.

(Artemisia )
 

Hans herceg lovát Sitronnak hívják, ami norvég nyelven citromot jelent.

(Artemisia )
 

Az első Disney alkotás, amit egy nő rendezett

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A Jégvarázs alkotói beperelték a Phase 4 Films nevű céget, miután azok saját gyártású, The Legend of Sarilla című animációs filmjük nevét Frozen Land-re változtatták és a plakátok kreatívját is megváltoztatták azért, hogy a Jégvarázs farvizén evezve nagyobb bevételhez jussanak. A pert a Disney nyerte, a Phase 4 Films céget 100 ezer dollárra büntették, továbbá valamennyi, Jégvarázsra hajazó anyagukat vissza kellett hívniuk.

(Bogi87)
 

Vicces történet, hogy Jennifer Lee rendező 2014 végén elnézést kért a világ szülőitől a Jégvarázs miatt. A film ugyanis olyan őrületet váltott kis a gyerekekből, amire korábban még nemigen volt példa. A felnőttek leginkább a Jégvarázs dalaitól másztak már falra, hiszen állandóan ezt énekelték a gyerekek.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.