Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Encanto (2021)

Encanto
Filmadatlap
 
23
Szereplők
5
Vélemények
17
Képek
6
Videók

Galéria (17)

Videók (6)

 
Artemisia   2021. 11. 30.

legújabb vélemény a nap véleménye

6
Bűbáj

A Diseny 2021-ben 2 új animációs filmmel is megörvendeztett minket; a mozgalmas és kalandos Raya és az utolsó sárkány után egy jóval bensőségesebb, lírai darabbal jelentkezett. A Zootropolis alkotói, Byron Howard és Jared Bush ezúttal egy varázslatt... teljes kritika»

 
Mihaly386611   2021. 11. 26.

2
ENCANTO

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon jó mese ez, Disney egyik legjobb meséje, tele van tanulsággal, a betétdalok valami fantasztikusak, és mindegyik tele van mély érzelmekkel, a karakterek szerethetőek, nálam 10/10. Ajánlom a Disney-fanoknak mert én is nagy Disney-fan vagyok, ez az egyik legjobb mese a világon. Szín- és képi világ 10/10, betétdalok 10/10, animáció 10/10, karakterek 10/10, összességében 100%, ajánlom.

 
Timon   2021. 11. 27.

3
Encanto te amo!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Több mint gyönyörű, hiperlátványos film... A Disney az utóbbi években a Moana, Zootropolis és a Raya és az utolsó sárkány után ismét letett az asztalra egy szuper eredeti, tanulságos és szívmelengető alkotást. Musicalrészei ide vagy oda... nekem ezek is bejönnek. (Egyébként nekem jobban tetszett a Jégvarázs bármelyik részénél.) Az tetszik benne a legjobban, hogy azt, hogy ha valaki különleges (itt vicces módon úgy, hogy nem különleges köztük - külső szemlélőként látva legalábbis), őbenne még több érték van, mint amit ő lát, legyen akármennyire is derűlátó. Mirabelt egyébként már az előzetesben megkedveltem. Karaktere maga az elszántság, kitartás, meg igazából a mosoly meghatározója. Aztán a Brunós részek pl. jó viccesek voltak, szintén eredetiek és kissé fordulatosak. Persze a végén a csoda megtörése, az összeomlás ellenére sikerült újjáépíteni mindent, nem varázslatra támaszkodni, happy end lett, tökéletes, még ha egy kicsit gyorsan is ment, de mindegy. Voltak ugyan benne klisék, ez már megnézés előtt érezhető, de itt hihetetlenül jót tettek a filmnek. Nagyon örülök, hogy idén kettő eredeti Disney-mesét is kaptunk. Eddig úgy látszik, nem fogytak ki a jó ötletekből. Ez akár egy Szépség és Szörnyeteghez is felérő klasszikus lehet szerintem... 10/10.

1
 
Imre392076   2021. 11. 28.

0
Nekem nem tetszett

Olvastam a pozitív kritikákat, de... Szerintem fasorban sincs a többi klasszikus rajzfilmhez képest. Egy lapon emlegetni a Jégvarázzsal olyan, mintha az NB1-et hasonlítanám a La Ligával. Valójában semmiről nem szól, azon túl, hogy az unalomig ismert figurákat látom újra. A látvány, színek, rajzok épp ezért tökéletesek. A sztori, dalok unalmasak.

 
sandras87   2021. 11. 27.

0

A Walt Disney ismét kitett magáért, de az Encanto nem hoz semmi újat, amit korábban ne láthattunk volna már ettől a stúdiótól. Remek szórakozás mindenkinek, de valahogy nem ez lesz a nagy áttörés a következő években, a Disney-nek rövidesen megint váltania kell majd.

A film 25 265 290 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 16 904 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Walt Disney Animation Studios hatvanharmadik megjelenése.

(csd)
 

Az első olyan Disney-produkció, amely "Maestro" és "Hyperion" számítógépes technológiát használt.

(csd)
 

A Saludos Amigos (1942), A három lovag (1944), Eszeveszett birodalom (2000) és Coco (2017) után ez az ötödik latin-amerikai kultúrát megelevenítő Disney-produkció.

(csd)
 

Byron Howard és Jared Bush második digitális animációs filmje a 2016-ban megjelent Zootropolis - Állati nagy balhé után.

(csd)
 

A 2021-es évben került először sor arra, hogy a Disneynél két különböző kánonból is női főszereplős animációs film jelent meg, az Encanto mellett a Raya és az utolsó sárkány jelent meg ugyanabban az évben.

(csd)
 
Kis időbe telik, amíg beindul, és a dalok nem túl emlékezetesek, de néhány apróbb problémát leszámítva az Encanto megint egy olyan alkotás a Disney-től, amire kortól függetlenül érdemes jegyet váltani. több»