2021.12.25 21:19 Yosihiro Olvasottság: 107x
1

Varázs

Már láttam ezt a remek alkotást, de csak most véleményezem, hogy nem tudom, hányadszorra néztem már meg. Olyan elemeket vonultat fel benne a Disney, amiből összekomponálva egy igen szerethető, varázslatos és - azt kell mondjam -tanulságos mese született. Hiszen mindenki talál benne pozitívumot - vagy épp olyan negatívumot, ami számára az. Csak azt tudom írni, hogy nekem a többszöri megnézés után is lenyűgöző. A történetet kicsit nehezményeztem, de a technikai kivitelezés és a látvány kárpótoltak ezért.

A történet annyira jó lett, hogy igazából csak a főhős szerelmét nem kapjuk meg, a testvérét igen, nekem ebből a szempontból volt hiányérzetem, hogy Elzának nem lett párja. Pedig reménykedtem benne, hogy a varázserejét egy szintén varázserejű herceg fogja megmenteni. Hát nem ez történt, de ettől függetlenül szuper lett. Ki kell emelni a karakterek megformálását, mint Anna, Elza, vagy akár Kristoff, Olaf, Sven. Ez mind-mind külön-külön olyan karakter, amit egybe kellett gyúrni. Ők adták a magot, erre építettek. Szerethető figurák, ki-ki a maga nemében, és ez adja a varázsát, hogy ebből a sok karakterből mindenkinek megvan az a titkos, szeretni való figurája, akivel tud azonosulni is. Így nem csoda a népszerűség.

Varázs

Úgy érzem, a másik plusz a látványon kívül a zene, amit ugyan a Disney-rajzfilmeknél megszoktunk, most valahogy jól illesztették be, elkapták a történésnek, a jelenetnek azt a részét, ahová megfelelő lett, és nem lett túlspilézve sem.
Összességében tehát elmondható, hogy egy remek alkotással van dolgunk, ahol a történet jó, a rendezés kimagasló, úgymint az animáció és a hang is. A szereplők szinte életre keltenek olyan érzelmeket, mint amilyen a vidámság, szeretet, szerelem, valamint egy kis harag vagy bosszú. Ez egy klasszikus marad számomra. Így megérdemli az öt csillagot. Amivel ugye nem voltam kibékülve, az a történet vezetése, szerintem néhol nagyon jó, de van benne valami pici hiba, amit - úgy érzem - másképp is megoldhattak volna. Ezektől eltekintve én várom a folytatást, persze már láttam azt is, de nem véleményeztem, talán majd most megnézem megint, és akkor. Szóval csak ajánlani tudom, mindenki számára remek kikapcsolódás. Semmiképp ne hagyjátok ki, nézzétek meg!

Üdv, Yosi

85 Jégvarázs  (2013)

animáció | családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Elsa királynő mágikus képességének köszönhetően véletlenül örök télbe borítja a birodalmat, majd elmenekül, hogy többé ne árthasson senkinek. Azonban testvére, Anna... több»

1