Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Herkules (1997)

Hercules
Filmadatlap
 
46
Szereplők
39
Vélemények
16
Képek
1
Videók

Galéria (16)

Videók (1)

 
Timon   2020. 01. 29.

legújabb vélemény

0

A görög kultúrát hűen idézi,meg a legendás lényeket is az egyik legjobb mesei formában tudja bemutatni,némi humorral.Úgy láttam,hogy nem volt benne semmilyen mitológia ,,elferdítés" benne. 10/10

 
indingo   2019. 12. 27.

0

Látványos és eseménydús mesefilm, aminek van története. Van egy kis történelmi vonal is benne és a zenék is nagyon dallamosak.

 
Deku   2017. 07. 10.

1

A Disney kitett magáért itt is bár tény, hogy kevés olyan van ahol nem így lenne. A zene észvesztően fülbemászó tud lenni, ezzel kb. belemásznak a néző fejébe. Imádnivaló mese.

 
Artemisia   2018. 06. 24.

2

Az egyik legjobb Disney- rajzfilm. Hihetetlenül aranyos, romantikus történet és a rajfilm grafikája is nagyon szép. A betétdalok hangulatosak, a karakterek viccesek, különösen Philoktétész, Pegazus,Pech és Pánik :-) A kellő kaland és humor mellett i... több»

 
Orosz István   2017. 08. 08.

1

Gyerekkoromba rongyosra néztem, mert meg volt video kazettán. Szerettem a benne lévő betét dalokat, és még mai szívesen meghallgatom. Nagyon tetszik a grafika, és a történet.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 04.

0
Az egész család számára kikapcsolódást biztosít

Gyerekkoromban rengetegszer láttam ezt a mesét, megvolt Disney-VHS-en, s volt, hogy naponta megnéztem, így kívülről tudtam a szövegét. Ma megtekintettem újra, s kíváncsi voltam, milyen hatással lesz rám a sztori. Sok Disney-rajzfilmet látva azt monda... teljes kritika»

 
Thibo84   2019. 05. 05.

0

Szintén egy tanulságos, humoros és látványban is bővelkedő mese. Sok egész estés rajzfilmet köszönhetünk a Disney-nek, de csak három van közülük ami nekem igazán bejött és ez a harmadik. A történet pörgős, amin csak javít a fülbemászó betét dalok. Mi... több»

A film összbevétele 252 712 101 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetben, amikor Herkules az Amphitryont, Penelopet és egy magas bálát tartalmazó szekérrel rohan be a városba, a bála eléri a város bejáratának tetejét, és két kőtömböt hordozó férfi esik le a tetejéről. Ez a két férfi John Musker és Ron Clements rendezők karikatúrája.

(Thibo84)
 

Andreas Deja animátor, akit a gazemberek – például Gaston A szépség és a szörnyetegben (1991), Jafar az Aladdinban (1992), Zordon Az oroszánkirályban (1994) – animálására kérték fel, itt azonban a felnőtt Herkules megrajzolása volt a feladata.

(Thibo84)
 

A Fantázia (1940) „lelkipásztori” részét elhagyva ez volt az első Disney animációs rajzfilm, amelyet inkább a mitológia inspirált, nem pedig egy mese.

(Thibo84)
 

A Thebes felé vezető úton Herkules találkozik Megarával, amikor megmenti egy kentaurtól. A görög legenda szerint második feleségét, Deianirát ismerte meg így.

(Thibo84)
 

A filmben Pech és Pánik két kígyó formáját öltik magukra, hogy megöljék a csecsemő Herkulest, de egyszerűen megragadja és eldobja őket. Ez egy újabb hivatkozás a Herkules mítoszra, ahol Héra istennő két kígyót küldött, hogy megölje a csecsemő Herkulest, akik egyszerűen megragadta és megfojtotta őket.

(Thibo84)