Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
88
Filmadatlap
 
46
Szereplők
37
Vélemények
16
Képek
1
Videók
Herkules
 
Deku   2017. 07. 10.

A Disney kitett magáért itt is bár tény, hogy kevés olyan van ahol nem így lenne. A zene észvesztően fülbemászó tud lenni, ezzel kb. belemásznak a néző fejébe. Imádnivaló mese.

 
Orosz István   2017. 08. 08.

Gyerekkoromba rongyosra néztem, mert meg volt video kazettán. Szerettem a benne lévő betét dalokat, és még mai szívesen meghallgatom. Nagyon tetszik a grafika, és a történet.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 04.
Az egész család számára kikapcsolódást biztosít

Gyerekkoromban rengetegszer láttam ezt a mesét, megvolt Disney-VHS-en, s volt, hogy naponta megnéztem, így kívülről tudtam a szövegét. Ma megtekintettem újra, s kíváncsi voltam, milyen hatással lesz rám a sztori. Sok Disney-rajzfilmet látva azt mondanám, hogy a Hercules jól illeszkedik abba a sorba, amelyekért a család fiatalabb és idősebb tagjai is tudnak jóízűen szórakozni (talán annyiban eltér, hogy a főszereplő nem egy hercegnő, hanem egy leendő hős, muszklimanus kiadásban). A sztoriba rengeteg tanítójellegű elemet csempésztek bele az alkotók (egy srác, aki érzi, hogy nem való a környezetébe, s elindul, hogy megtudja hová tartozik, az önfeláldozás azért és azokért, akiket szeretünk, a le... több»

 
dailyfilmsan   2018. 12. 01.

Semmi köze nincs a valós történethez szinte ennek a rajzfilmnek. Sok helyen kiszínezték és pár helyen megfoltozták de lényegében nem is az a lényeg a Disneynél hogy hiteles legyen hanem hogy látványos és szórakoztató színes és kedves. Végignézve pedig ez elmondható a meséről. Felnőtt szemmel kicsit zavaró hogy egy mítoszhőst kitalált történetbe gyömöszöltek.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 16.

szerintem a régi disney mesék a legjobbak, és ez köztük van. remekül dolgozza fel az alaptörténete, hogy gyerekek is értsék, de felnőttek is bátran megnézhetik. Szokásosan remek betétdalok, és a grafika is jól sikerült

A film összbevétele 252 712 101 dollár volt (imdb.com).

 

A Disney azt szerette volna, ha Görögországban, a Pynx Hill-ben mutathatták volna be a Herkulest először a közönségnek. Az akkori görög kormány azonban ennek gátat szabott, azzal az indokkal, hogy a mese nem ábrázolja hitelesen a görög mitológiát.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A valóságban nem Héra Herkules édesanyja, hanem a halandó, Alcmene, aki a mesében is szerepel, ő talált rá és fogadta örökbe a bébi Herkulest.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A mese latin-amerikai verziójában Ricky Martin kölcsönözte a hangját Herkulesnek, az énekes Tatiana pedig Megaranak.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.