Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
90

Herkules

(Hercules)
 
Loborg  2015. 09. 29. 10:03

Az egyik legjobban sikerült Disney - mese (bár majdnem mindet szeretem a régiek közül ) , ez tipikusan az a rajzfilm , amit fiúk és kislányok is szerettek annak idején :)

 
Kardos  2016. 07. 31. 14:22

Eszementül jól sikerült ez a Disney mese. A görög mitológiákat pedig még teljesen igazian is jeleníti meg. Tehát még történelmet is tanít a gyerekeknek ha úgy vesszük. A zeneszámok nagyon gyönyörűek akár magyarul, akár angolul. Mindenképpen minőségi alkotás.

 
ArpiHajdu és Réci  2016. 12. 04. 23:06

Gyerekkoromban rengetegszer láttam ezt a mesét, megvolt Disney-VHS-en, s volt, hogy naponta megnéztem, így kívülről tudtam a szövegét. Ma megtekintettem újra, s kíváncsi voltam, milyen hatással lesz rám a sztori. Sok Disney-rajzfilmet látva azt mondanám, hogy a Hercules jól illeszkedik abba a sorba, amelyekért a család fiatalabb és idősebb tagjai is tudnak jóízűen szórakozni (talán annyiban eltér, hogy a főszereplő nem egy hercegnő, hanem egy leendő hős, muszklimanus kiadásban). A sztoriba rengeteg tanítójellegű elemet csempésztek bele az alkotók (egy srác, aki érzi, hogy nem való a környezetébe, s elindul, hogy megtudja hová tartozik, az önfeláldozás azért és azokért, akiket szeretünk, a lesajnált mester, akihez sosem jött el a tökéletes tanítvány, s már feladta, és még sorolhatnám), és nagyon odafigyeltek arra is, hogy a dalok fülbemászóak legyenek, mondhatni slágergyanúsak (erről Alan Menken gondoskodott). Ráadásul a görög mitológia adta környezet remek lehetőséget adott arra, hogy egyértelműen kijelölje, ki a rossz és ki a jó a történetben. Nagyszerűek voltak a magyar hangok (nekem Kulka János volt a kedvencem, no meg Balázs Péter), a mitológikus elemeket ügyesen emelték be (igaz kellően felszínesen: a filmben Herkules úgy jelenik meg, mint Zeusz és Héra fia, holott a hős anyja Alkméné volt, aki itt "csak" nevelőanya lett, de ez még megbocsátható tévedés), illetve egy-két filmes, és popkult utalást is észre lehet venni (én pl. most vettem észre, hogy van egy Zordonra emlékeztető oroszlánjellmez az egyik jelenetben).
Ha még figyelembe vesszük azt is, hogy az utóbbi években milyen filmek dolgozták fel Herkules történetét, akkor az csak még tovább erősíti ennek a mesének az erősségét, hogy egy élvezhető, szórakoztató, és ami a legfontosabb egy Disney-film esetében: az egész család számára kikapcsolódást biztosító, egész estés rajzfilmként tud működni. Az én esetemben pedig úgy, hogy a gyerekkori élményeket újra előhozta, emlékeztetve arra, hogy miért is szerettem annak idején ezt a sztorit.

 
Orosz István  2017. 08. 08. 17:23

Gyerekkoromba rongyosra néztem, mert meg volt video kazettán. Szerettem a benne lévő betét dalokat, és még mai szívesen meghallgatom. Nagyon tetszik a grafika, és a történet.

 
puffancshercegnő  2016. 09. 16. 18:22

szerintem a régi disney mesék a legjobbak, és ez köztük van. remekül dolgozza fel az alaptörténete, hogy gyerekek is értsék, de felnőttek is bátran megnézhetik. Szokásosan remek betétdalok, és a grafika is jól sikerült

 

A Disney azt szerette volna, ha Görögországban, a Pynx Hill-ben mutathatták volna be a Herkulest először a közönségnek. Az akkori görög kormány azonban ennek gátat szabott, azzal az indokkal, hogy a mese nem ábrázolja hitelesen a görög mitológiát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A valóságban nem Héra Herkules édesanyja, hanem a halandó, Alcmene, aki a mesében is szerepel, ő talált rá és fogadta örökbe a bébi Herkulest.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A mese latin-amerikai verziójában Ricky Martin kölcsönözte a hangját Herkulesnek, az énekes Tatiana pedig Megaranak.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.