Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
85
Filmadatlap
 
46
Szereplők
39
Vélemények
16
Képek
1
Videók
Herkules
 
Timon   2020. 01. 29.

legújabb vélemény

A görög kultúrát hűen idézi,meg a legendás lényeket is az egyik legjobb mesei formában tudja bemutatni,némi humorral.Úgy láttam,hogy nem volt benne semmilyen mitológia ,,elferdítés" benne. 10/10

 
Deku   2017. 07. 10.

A Disney kitett magáért itt is bár tény, hogy kevés olyan van ahol nem így lenne. A zene észvesztően fülbemászó tud lenni, ezzel kb. belemásznak a néző fejébe. Imádnivaló mese.


 
Orosz István   2017. 08. 08.

Gyerekkoromba rongyosra néztem, mert meg volt video kazettán. Szerettem a benne lévő betét dalokat, és még mai szívesen meghallgatom. Nagyon tetszik a grafika, és a történet.

 
indingo   2019. 12. 27.

Látványos és eseménydús mesefilm, aminek van története. Van egy kis történelmi vonal is benne és a zenék is nagyon dallamosak.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 04.

Az egész család számára kikapcsolódást biztosít

Gyerekkoromban rengetegszer láttam ezt a mesét, megvolt Disney-VHS-en, s volt, hogy naponta megnéztem, így kívülről tudtam a szövegét. Ma megtekintettem újra, s kíváncsi voltam, milyen hatással lesz rám a sztori. Sok Disney-rajzfilmet látva azt mondanám, hogy a Hercules jól illeszkedik abba a sorba, amelyekért a család fiatalabb és idősebb tagjai is tudnak jóízűen szórakozni (talán annyiban eltér, hogy a főszereplő nem egy hercegnő, hanem egy leendő hős, muszklimanus kiadásban). A sztoriba rengeteg tanítójellegű elemet csempésztek bele az alkotók (egy srác, aki érzi, hogy nem való a környezetébe, s elindul, hogy megtudja hová tartozik, az önfeláldozás azért és azokért, akiket szeretünk, a lesajnált mester, akihez sosem jött el a tökéletes tanítvány, s már feladta, és még sorolhatnám), és nagyon odafigyeltek arra is, hogy a dalok fülbemászóak legyenek, mondhatni slágergyanúsak (erről Alan Menken gondoskodott). Ráadásul a görög mitológia adta környezet remek lehetőséget adott arra, hogy egyértelműen kijelölje, ki a rossz és ki a jó a történetben. Nagyszerűek voltak a magyar hangok (nekem Kulka János volt a kedvencem, no meg Balázs Péter), a mitológikus elemeket ügyesen emelték be (igaz kellően felszínesen: a filmben Herkules úgy jelenik meg, mint Zeusz és Héra fia, holott a hős anyja Alkméné volt, aki itt "csak" nevelőanya lett, de ez még megbocsátható tévedés), illetve egy-két f... több»

 
Artemisia   2018. 06. 24.

Az egyik legjobb Disney- rajzfilm. Hihetetlenül aranyos, romantikus történet és a rajfilm grafikája is nagyon szép. A betétdalok hangulatosak, a karakterek viccesek, különösen Philoktétész, Pegazus,Pech és Pánik :-) A kellő kaland és humor mellett izgalmas is , pl. a Titánok kiszabadulása, és rengeteg erkölcsi tanulságot is tartalmaz, pl. a szülő-gyerek kapcsolatról, a szerelemről, az önfeláldozásról. Örök kedvenc.

 
dailyfilmsan   2018. 12. 01.

Semmi köze nincs a valós történethez szinte ennek a rajzfilmnek. Sok helyen kiszínezték és pár helyen megfoltozták de lényegében nem is az a lényeg a Disneynél hogy hiteles legyen hanem hogy látványos és szórakoztató színes és kedves. Végignézve pedig ez elmondható a meséről. Felnőtt szemmel kicsit zavaró hogy egy mítoszhőst kitalált történetbe gyömöszöltek.

A film összbevétele 252 712 101 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetben, amikor Herkules az Amphitryont, Penelopet és egy magas bálát tartalmazó szekérrel rohan be a városba, a bála eléri a város bejáratának tetejét, és két kőtömböt hordozó férfi esik le a tetejéről. Ez a két férfi John Musker és Ron Clements rendezők karikatúrája.

(Thibo84)
 

Andreas Deja animátor, akit a gazemberek – például Gaston A szépség és a szörnyetegben (1991), Jafar az Aladdinban (1992), Zordon Az oroszánkirályban (1994) – animálására kérték fel, itt azonban a felnőtt Herkules megrajzolása volt a feladata.

(Thibo84)
 

A Fantázia (1940) „lelkipásztori” részét elhagyva ez volt az első Disney animációs rajzfilm, amelyet inkább a mitológia inspirált, nem pedig egy mese.

(Thibo84)
 

A Thebes felé vezető úton Herkules találkozik Megarával, amikor megmenti egy kentaurtól. A görög legenda szerint második feleségét, Deianirát ismerte meg így.

(Thibo84)
 

A filmben Pech és Pánik két kígyó formáját öltik magukra, hogy megöljék a csecsemő Herkulest, de egyszerűen megragadja és eldobja őket. Ez egy újabb hivatkozás a Herkules mítoszra, ahol Héra istennő két kígyót küldött, hogy megölje a csecsemő Herkulest, akik egyszerűen megragadta és megfojtotta őket.

(Thibo84)
 

James Woods felvétel közben görögdinnyét evett, hogy a zajos hangok hitelesebbé váljanak a jelenetben, ahol Hades férgeket eszik.

(Thibo84)
 

Amikor Phil és Hercules először belépnek Phil kunyhójába, Hercules beüti a fejét, mire Phil azt mondja, hogy az Argo árbóca. A görög mitológiában Jason, az Argo kapitánya meghalt, amikor az árbócba beverte a fejét. A mítoszban Herkules az egyik hős/tengerész volt az Argon.

(Thibo84)
 

Hadest lassú, fenyegető karakternek írták le, amíg James Woods át nem vette a szerepet, és gyors stílusával lenyűgözte az írókat. Még a forgatókönyv átírása után is sokszor improvizált.

(Thibo84)
 

Hades szerepe James Woods minden idők kedvenc karakterének egyike. Annyira, hogy bármikor, amikor a Disney-nek szüksége volt rá, hogy megismételje a karaktert bármilyen rajzfilmben vagy videójátékban, például a Hercules: A sorozatban vagy a Kingdom Heartsben, vállalta, hogy újra eljátssza.

(Thibo84)
 

A Disney azt szerette volna, ha Görögországban, a Pynx Hill-ben mutathatták volna be a Herkulest először a közönségnek. Az akkori görög kormány azonban ennek gátat szabott, azzal az indokkal, hogy a mese nem ábrázolja hitelesen a görög mitológiát.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.